Gesproken tekst vertalen

Als je apparaat een microfoon heeft, kun je gesproken woorden en zinnen vertalen. In sommige talen kan de vertaling hardop worden voorgelezen.

Belangrijk: Als je een hoorbare schermlezer gebruikt, raden we je aan een hoofdtelefoon te gebruiken, omdat de stem van de schermlezer de getranscribeerde spraak kan verstoren.

Vertalen met een microfoon

Belangrijk: Ondersteunde talen verschillen per browser. Je kunt met een microfoon in Chrome vertalen en er is beperkte ondersteuning in Safari en Edge.

1. Geef je browser toegang tot je microfoon en check je microfooninstellingen in je browser.
    • Op een Mac: De microfooninstellingen vind je onder Systeemvoorkeuren.
    • Op een pc: De microfooninstellingen vind je op het dashboard.
    • Op Android: Open Instellingen Instellingen. Tik op Privacy. Zet de toegang tot je microfoon aan.
    • Op iOS: Open de instellingen. Tik op Privacy en dan Microfoon. Naast Google Translate zet je de toegang tot de microfoon aan.
  2. Ga op je computer naar Google Translate.
  3. Kies de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Als je een microfoon gebruikt voor de vertaling, wordt je taal niet automatisch herkend.
  4. Klik onderaan op de microfoon Speak.
  5. Spreek het woord of de zin uit die je wilt vertalen.
  6. Klik nadat je klaar bent op Stoppen Stop.

Naar gesproken vertalingen luisteren

1. Ga naar Google Translate.
  2. Kies de taalcombinatie voor je vertaling.
  3. Vul in het tekstvak de content in die je wilt vertalen.
  4. Klik op Luisteren Luisteren om de vertaling te horen.

Tip: Als je de audiosnelheid wilt wijzigen, klik je rechtsboven op Instellingen Settings en selecteer je Normaal, Langzaam of Langzamer.

Foutmeldingen oplossen

Toestemming nodig om de microfoon te gebruiken

Als je de foutmelding 'Toestemming nodig om de microfoon te gebruiken' ziet, geef je de browser toestemming om je microfoon te gebruiken. Lees meer informatie over hoe je de toegangsrechten voor de microfoon in Chrome beheert.

Spraakinvoer wordt niet ondersteund in deze browser

Als je de foutmelding 'Spraakinvoer wordt niet ondersteund in deze browser' ziet, gebruik je een andere browser. Chrome is de enige browser die volledig wordt ondersteund.

Spraakinvoer is niet beschikbaar

Als je de foutmelding 'Spraakinvoer is niet beschikbaar' ziet voor de geselecteerde taal, dan is deze functie niet beschikbaar voor deze taal.

We kunnen je niet goed horen.

Als je de foutmelding 'We kunnen je niet goed horen' ziet, volg je deze stappen:

• Ga naar een rustige kamer.
  • Gebruik een externe microfoon.
  • Zet het invoervolume van je microfoon hoger.