Gesproken tekst vertalen

Als je apparaat een microfoon heeft, kun je gesproken woorden en zinnen vertalen. In sommige talen kan de vertaling hardop worden voorgelezen.

Belangrijk: Als je een hoorbare schermlezer gebruikt, raden we je aan een hoofdtelefoon te gebruiken, omdat de stem van de schermlezer de getranscribeerde spraak kan verstoren.

Gesproken tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: selecteer linksonder een taal.
    • Naar: selecteer rechtsonder een taal voor vertaling.
  3. Tik op Spreken Speak.
    • De gesproken taal kan niet worden vertaald als deze knop uitstaat.
  4. Nadat je Begin nu te spreken hoort, zeg je wat je wilt vertalen.

Tip: Meer informatie over hoe je een tweetalig gesprek kunt vertalen.

Je spraakinstellingen wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu  en dan Settings.
  3. Kies een instelling. Bijvoorbeeld:
    • Tik op Spraakinvoer om vertaalde tekst automatisch uit te spreken. Zet dan Spraakuitvoer aan.
    • Tik op Spraakinvoer om aanstootgevend taalgebruik te vertalen. Zet dan Aanstootgevende woorden blokkeren uit.
    • Tik op Regio om een keuze uit de beschikbare dialecten te maken. Selecteer daarna de taal en het dialect.
    • Tik op Toon om de gendertoon te kiezen. Selecteer daarna man of vrouw.
      • Deze functie is alleen beschikbaar voor bepaalde talen.

Het tempo van de audio wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik op Menu  en dan Settingsen dan Snelheid.
  3. Selecteer Normaal, Langzaam of Langzamer.