Gesproken tekst vertalen

Je kunt gesproken woorden en zinnen vertalen als je apparaat een microfoon heeft. In sommige talen wordt de vertaling hardop voorgelezen.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor het Chrome-besturingssysteem.

Gesproken tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan het scherm op de taalknoppen om de talen te selecteren waartussen je wilt vertalen.
  3. Tik op Spreken Speak. Als deze knop grijs wordt weergegeven, kan de gesproken taal nog niet worden vertaald.
  4. Zeg wat je wilt vertalen zodra de instructie 'Begin nu te spreken' wordt gegeven.

Tip: Je kunt ook een tweetalig gesprek vertalen. Meer informatie.

Je spraakinstellingen wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en vervolgens Spraakinvoer.
  3. Kies een instelling. Voorbeeld:
    • Schakel Spraakuitvoer in om vertaalde tekst automatisch uit te spreken.
    • Als je aanstootgevende woorden wilt vertalen, schakel je Grof taalgebruik blokkeren uit.
    • Tik op Regio om een keuze uit de beschikbare dialecten te maken. Tik op de taal en vervolgens op het dialect.
      Opmerking: Dialecten worden niet voor alle talen ondersteund.

Aanstootgevende woorden blokkeren

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik rechtsonder op Instellingen en vervolgens Spraakinvoer
  3. Schakel Grof taalgebruik blokkeren in.

Regio/dialect wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik rechtsonder op Instellingen en vervolgens Regio voor spraak.
  3. Tik op de taal waarin je het dialect/de regio wilt wijzigen.
    Opmerking: Voor sommige talen zijn niet alle dialecten beschikbaar.
  4. Tik op de regio die is gekoppeld aan het gewenste dialect.