Gesproken tekst vertalen

Je kunt gesproken woorden en zinnen vertalen als je apparaat een microfoon heeft. In sommige talen wordt de vertaling hardop voorgelezen.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor het Chrome-besturingssysteem.

Gesproken tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan het scherm op de taalknoppen om de talen te selecteren waartussen je wilt vertalen.
  3. Tik op Spreken Speak. Als deze knop grijs wordt weergegeven, kan de gesproken taal nog niet worden vertaald.
  4. Zeg wat je wilt vertalen zodra de instructie 'Begin nu te spreken' wordt gegeven.

Tip: Je kunt ook een tweetalig gesprek vertalen. Meer informatie.

Je spraakinstellingen wijzigen

Aanstootgevende woorden blokkeren

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik rechtsonder op Instellingen en dan Spraakinvoer
  3. Schakel Grof taalgebruik blokkeren in.

Regio/dialect wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik rechtsonder op Instellingen en dan Regio voor spraak.
  3. Tik op de taal waarin je het dialect/de regio wilt wijzigen.
    Opmerking: Voor sommige talen zijn niet alle dialecten beschikbaar.
  4. Tik op de regio die is gekoppeld aan het gewenste dialect.