Taleoversettelse

Hvis enheten din har mikrofon, kan du oversette ord og setninger. På enkelte språk kan du høre en opplesing av oversettelsen.

Viktig: Hvis du bruker en hørbar skjermleser, anbefaler vi at du bruker hodetelefoner, siden stemmen til skjermleseren kan forstyrre talen som transkriberes.

Oversett med mikrofon

Viktig: Hvilke språk som støttes, varierer fra nettleser til nettleser. Du kan oversette med mikrofon i Chrome, og det er også begrenset støtte for dette i Safari og Edge.

1. Gi nettleseren tillatelse til å bruke mikrofonen, og sjekk mikrofoninnstillingene i nettleseren.
    • På Mac: Du finner mikrofoninnstillingene i Systemvalg.
    • På datamaskiner: Du finner mikrofoninnstillingene på kontrollpanelet.
    • På Android: Åpne Innstillinger Innstillinger. Trykk på Personvern. Slå på tilgang til mikrofonen.
    • På iOS: Åpne Innstillinger. Trykk på Personvern og så Mikrofon. Slå på mikrofontilgang ved siden av «Google Oversetter».
  2. Gå til Google Oversetter på en datamaskin.
  3. Velg språkene du vil oversette til og fra.
    • Oversetting med mikrofon gjenkjenner ikke språket ditt automatisk.
  4. Nederst klikker du på mikrofonen Speak.
  5. Si ordet eller frasen du vil oversette.
  6. Klikk på Stopp Stop når du er ferdig.

Lytt til oversettelser som leses opp

1. Gå til Google Oversetter.
  2. Velg språkene du vil oversette til og fra.
  3. I tekstboksen skriver du inn innholdet du vil oversette.
  4. Klikk på Lytt til Lytt for å høre oversettelsen.

Tips: Hvis du vil endre lydhastigheten, klikker du på Innstillinger Settings øverst til høyre og velger Normal, Langsom eller Langsommere.

Feilsøking av feilmeldinger

Trenger tillatelse til å bruke mikrofonen

Hvis du ser feilmeldingen «Trenger tillatelse til å bruke mikrofonen», må du gi nettleseren tillatelse til å bruke mikrofonen. Finn ut hvordan du administrerer mikrofontillatelser for Chrome.

Taleinndata støttes ikke i denne nettleseren

Hvis du får feilmeldingen «Taleinndata støttes ikke i denne nettleseren», bør du prøve å bruke en annen nettleser. Chrome er den eneste nettleseren som støttes fullt ut.

Taleinndata er ikke tilgjengelig

Hvis du ser feilmeldingen «Taleinndata er ikke tilgjengelig» for det valgte språket, er ikke denne funksjonen tilgjengelig for det aktuelle språket.

Vi har problemer med å høre deg

Hvis du får en feilmelding der det står «Vi har problemer med å høre deg», kan du prøve disse trinnene:

• Gå til et stille rom.
  • Bruk en ekstern mikrofon.
  • Skru opp mikrofonvolumet.