Bidra til å gjøre Google Oversetter bedre

For å hjelpe andre med å forstå språket ditt bedre kan du sende inn tilbakemeldinger til Google Translate Contribute. Vi er spesielt oppmerksomme på skriftspråk som brukes mye på nettet, og som flere har som morsmål og kan hjelpe oss med å oversette. Finn ut mer om Google Translate Contribute.

Oversettelser som godkjennes av bidragsytere

Personer som bidrar til Google Oversetter, kan hjelpe til med å godkjenne oversettelser. Oversettelser som har mange «Riktig»-stemmer, vises med dette merket i Google Oversetter: Badge.

Bli bidragsyter

1. Gå til Google Oversetter
  2. Logg på med Google-kontoen din.
  3. Klikk på Bidra Community nederst.
  4. Følg trinnene for å fullføre registreringen.

Oversett nye ord eller fraser

Viktig: Vi kan vise bidragene dine til andre brukere, men vi identifiserer deg ikke. Ikke ta med privat eller sensitiv informasjon.

Når du klikker på Oversett, viser Google Oversetter deg ord eller fraser du kan oversette til språket ditt. For å oversette fra et annet språk, klikk på rullegardinmenyen for språk Down Arrow Keyboard øverst.

Tips for oversetting

Oversett ord eller fraser på samme måte som du ville ha sagt eller skrevet dem. Rett opp eventuelle grammatiske feil. Hvis oversettelsen for eksempel sier «hvor gammel du er?», bør du rette den til «hvor gammel er du?»

Følg kildespråket på disse feltene:

• Store og små bokstaver.
  • Tone, enten den er formell eller uformell.
  • Idiomer og slang.

Hvis oversettelsen mangler viktig informasjon, for eksempel subjektets kjønn eller forhold til deg, bør du oversette det på den måten du tror det skal skrives.

Godkjenn oversettelser og bidra via startsiden for Oversetter

1. Gå til startsiden for Translate Contribute.
  2. For å se flere oversettelser av et ord eller en frase på språket ditt, klikk på Godkjenn
  3. Markér hvilke som er riktige eller feil.
Tips: Du må bli med i Translate Contribute for å kunne bidra direkte via startsiden for Oversetter. For å komme i gang, klikk på Bidra Community. Du kan bidra via panelet til høyre.

Foreslå endringer i oversettelser

I Google Oversetter kan du forbedre oversettelser på språket ditt ved å foreslå endringer i dem. For å foreslå en endring, klikk på Rediger Google Translate Pencil Icon.

Tips: Når du har foreslått en endring, må den godkjennes av Translate Contribute før den vises som en godkjent oversettelse til alle brukere. Godkjente oversettelser får dette merket: Badge.

Gå gjennom loggen over oversetterbidragene dine

1. Gå til Google Oversetter
  2. Logg på med Google-kontoen din.
  3. Nederst klikker du på Bidra Community.
  4. For å finne bidragene dine, rull ned i panelet til høyre og klikk på Innvirkning.