Hjälp oss att förbättra Google Översätt

Hjälp andra att förstå ditt språk genom att skicka feedback till Google Förbättra Översätt. Vi är särskilt intresserade av skriftspråk som används mycket på webben och språk med engagerade bidragande användare som kan hjälpa till att förbättra kvaliteten på översättningarna.

Läs mer om Google Förbättra Översätt.

Översättningar som har granskats av bidragande användare

Du kan bidra till Google Översätt när du granskar översättningar. Om granskningen markeras som korrekt kan ett märke visas vid översättningen på Google Översätt.

Bidra

1. Besök Google Översätt
  2. Logga in med ditt Google-konto.
  3. Klicka på Bidra  längst ned.
  4. Registrera dig genom att följa anvisningarna.

Översätta ett nytt ord eller en fras

Obs! Dina bidrag kan visas för andra användare, men utan att du identifieras. Skriv inget som är privat eller personligt.

När du klickar på Översätt visas ord eller fraser att översätta till ditt språk. Du byter språk att översätta från genom att klicka på rullgardinsmenyn för språk Down Arrow Keyboard högst upp.

Översättningstips

Översätt ordet eller frasen på samma sätt som du skulle säga eller skriva det. Rätta eventuella grammatikfel. Om det till exempel står ”Hur gamla är du” i översättningen ändrar du det till ”Hur gammal är du?”

Följ källan vad gäller

• stora och små bokstäver
  • stil, formell eller informell
  • idiomatiska uttryck och slanguttryck.

Om det saknas viktig information, som subjektets kön eller relation till dig, översätter du på det sätt som du tycker att det ska skrivas.

Granska översättningar och bidra på Översätts startsida

1. Öppna startsidan för Translate Contribute.
  2. När du klickar på Validera visas flera översättningar av ett ord eller en fras till ditt språk.
  3. Markera vilka som är rätt eller fel.
Tips! Du måste gå med i Translate Contribute innan du kan bidra direkt på startsidan för Översätt. Börja med att klicka på Bidra . Du kan bidra via sidopanelen.

Utvärdera och föreslå översättningar

Obs! Ditt översättningsförslag kan granskas av andra användare som bidrar till Google Översätt. Om granskningen markeras som korrekt kan ett märke visas vid översättningen på Google Översätt.

Du kan förbättra översättningar till ditt språk på Google Översätt genom att utvärdera eller föreslå ändringar.

1. Klicka på för att utvärdera översättningen eller välj Föreslå en ändring.
  2. Skriv en ny översättning i textrutan.
  3. Klicka på Skicka.

Granska din historik för Förbättra Översätt

1. Besök Google Översätt
  2. Logga in med ditt Google-konto.
  3. Klicka på Bidra Community längst ned.
  4. Du hittar dina bidrag genom att scrolla och klicka på Påverkan i panelen till höger.

Översätta text med betamodeller

Du kan få översättningar på vissa språk som för närvarande inte är tillgängliga i Google Översätt med betamodeller.

Så här använder du betamodeller:

1. Klicka på Bidra .
  2. Klicka på Utvärdera betaöversättningar i panelen Bidra.
  3. Skriv texten du vill översätta i översättningsrutan.

Tips! Med betamodellen visas flera översättningar av din text. Du kan välja att ge feedback om var och en av dessa översättningar.