Meer informatie over betwiste content

Als je Google Translate gebruikt, kun je berichten zien over woorden die zijn gemarkeerd als mogelijk betwiste content. Hierdoor weet je wanneer vertalingen misschien onjuist zijn.

Als Translate content identificeert die informatie bevat die door gebruikers is betwist als onjuist of ongepast, kan het bericht  Bevat betwiste taal worden weergegeven.

Het betwiste contentbericht kan in de volgende gevallen worden weergegeven:

• Gebruikers melden dat een vertaling onjuist is.
  • Er is een mogelijke genderfout in de vertaling. Meer informatie over genderspecifieke vertalingen.
  • Er kunnen andere vertalingen beschikbaar zijn die als neutraal of veelgebruikt kunnen worden beschouwd.

Als Translate aangeeft dat content wordt betwist, kan dit ook de reden verklaren.

We kunnen niet altijd betwiste vertalingen corrigeren, omdat deze voor sommige gebruikers als onjuist worden beschouwd en voor andere gebruikers juist zijn. Als de vertaling mogelijk wordt beschouwd als niet-inclusief, onjuist of schadelijk, laten we het bericht zien dat de content wordt betwist, zodat je kunt bepalen of de vertaling bij je doel past.

Tip: Als je vindt dat een melding over aanstootgevende of betwiste content onjuist is, kun je ons feedback sturen.