Woorden markeren en zoeken op webpagina's

U kunt zoeken naar woorden of woordgroepen op een webpagina met de knoppen Markeren en Woorden zoeken in Google Toolbar.

1. Ga naar een webpagina.
  2. Typ een woord of woordgroep in het Toolbar-zoekvak. (U hoeft niet op Enter te drukken.)
  3. Klik op de markeerknop in de Toolbar. (Ziet u de knop niet? Klik op het menu Meer in de Toolbar.)

Uw woord(groep) wordt overal op de pagina gemarkeerd.

Afzonderlijke woorden in uw zoekopdracht zoeken

Als u een woordgroep in het Toolbar-zoekvak heeft getypt, kunt u op de webpagina naar afzonderlijke woorden in die woordgroep zoeken:

1. Zoek in de Toolbar naar knoppen die zijn gelabeld met elk woord en waar een vergrootglaspictogram naast wordt weergegeven.
  2. Klik op een knop om te zien waar het woord voor het eerst voorkomt op de pagina.
  3. Klik nogmaals om naar de volgende plaats te gaan waar het woord voorkomt, enzovoort.

'Markeren' en 'woorden zoeken' in- of uitschakelen

1. Klik op het moersleutelpictogram aan de rechterkant van de Toolbar.
  2. Klik op het tabblad Tools aan de linkerkant van het venster.
  3. Als u 'markeren' en 'woorden zoeken' wilt inschakelen, vinkt u het selectievakje naast 'Markeren' aan. Als u de functies wilt uitschakelen, verwijdert u het vinkje.
  4. Klik op de knop Opslaan onder aan het venster.