Google Toolbar aanpassen

U kunt uw Toolbar aanpassen en nog nuttiger maken.

De taal van uw Toolbar wijzigen

U kunt in een andere taal zoeken of de taal van de tekst op uw Toolbar wijzigen.

In een andere taal zoeken

U kunt in landspecifieke versies van Google zoeken. Selecteer bijvoorbeeld 'Google.es' voor Spanje.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op het dropdown-menu 'Google-site gebruiken'.
  3. Selecteer een landdomein in het gedeelte Zoekfuncties.
  4. Klik op Opslaan.
De taal van uw Toolbar wijzigen

U kunt de taal van de tekst die in de Toolbar wordt weergegeven als volgt wijzigen:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op het dropdown-menu 'Taal van Toolbar'.
  3. Selecteer een taal in het gedeelte Taalinstelling.
  4. Klik op Opslaan.

Uw Toolbar-instellingen overal bekijken

U kunt uw Toolbar-instellingen opslaan in uw Google-account, zodat u ze op elke gewenste computer kunt bekijken.

1. Klik aan de rechterkant van de Toolbar op Inloggen.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. in Google Toolbar op uw naam of profielpictogram.
  4. Selecteer Overal toegang tot uw Toolbar-instellingen.
  5. Klik op Ja.

Als u deze functie wilt uitschakelen, selecteert u Toolbar-instellingen beperken tot deze computer.

Meer informatie over het maken van een Google-account.

De zoekgeschiedenis van Google Toolbar wissen

U kunt op elk gewenst moment de zoekgeschiedenis van uw Google Toolbar wissen. U kunt de zoekgeschiedenis van Toolbar ook uitschakelen om te voorkomen dat toekomstige zoekopdrachten in Toolbar worden opgeslagen.

1. Ga naar het zoekvak van de Toolbar.
  2. Klik op de dropdown-pijl en selecteer Geschiedenis wissen.
'Geschiedenis wissen' wordt niet weergegeven in Toolbar

Als de link 'Geschiedenis wissen' niet onder aan het dropdown-menu wordt weergegeven, typt u een letter in het zoekvak.

Als 'Geschiedenis wissen' nog steeds niet wordt weergegeven, heeft u mogelijk geen geschiedenis die kan worden gewist of heeft u de geschiedenis voor Toolbar eerder uitgeschakeld.

De zoekgeschiedenis van Google Toolbar uitschakelen

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Verwijder in het gedeelte Zoekfuncties het vinkje uit het selectievakje Zoekgeschiedenis opslaan op mijn computer.
  3. Klik op Opslaan.

Als u uw zoekgeschiedenis in Toolbar wist, worden alleen de zoekopdrachten die u in Google Toolbar heeft uitgevoerd, gewist. U kunt als volgt de zoek- en browsergeschiedenis buiten Google Toolbar wissen:

Uw zoekopdrachten verwijderen terwijl u bent ingelogd op uw Google-account.

Uw browsergeschiedenis verwijderen in Google Chrome.

Uw browsergegevens voor Google Chrome verwijderen.

Snel uw favoriete webpagina's bezoeken

U kunt snel naar uw favoriete webpagina's gaan door aangepaste knoppen toe te voegen. U kunt als volgt aangepaste knoppen toevoegen of verwijderen:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op Aangepaste knoppen.
  3. Vink het selectievakje aan naast de knop die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Opslaan.

Meer aangepaste knoppen toevoegen

U kunt meer aangepaste knoppen toevoegen in de Knoppengalerij van Google Toolbar.

1. Klik in uw Toolbar op Knoppengalerij .
  2. Klik op Volledige galerij openen.
  3. Zoek in de galerij naar de knop die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Toevoegen aan Toolbar onder de beschrijving.
  5. Klik op Toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

Als u een aangepaste knop wilt maken, gebruikt u de Handleiding 'Aan de slag' voor de Google Toolbar API

Aangepaste knoppen rangschikken

U kunt als volgt de volgorde van uw aangepaste knoppen wijzigen:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op Aangepaste knoppen.
  3. Rangschik de knoppen in de lijst door ze te verslepen. U kunt ook naast een knop op Bewerken klikken en vervolgens met de pijlpictogrammen de knop verplaatsen.
  4. Klik op Opslaan.