Använd Autofyll, verktyg och inställningar för en snabbare webbupplevelse

Med följande verktyg kan göra det enklare att använda webben

Fyll i webbformulär automatiskt

Du kan fylla i webbformulär enkelt genom att skapa en profil med Autofyll.

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Autofyll till vänster.
  3. Markera AutoFyll
  4. Klicka på Lägg till ny profil.
  5. Skriv in dina uppgifter och klicka på Spara.

Om du vill fylla i ett webbformulär automatiskt klickar du på Autofyll

Om du har fler än en profil:

1. Klicka på pilen bredvid Autofyll.
  2. Välj den profil som du vill använda.

Peka på Autofyll i verktygsfältet om du vill förhandsgranska informationen för webbformulär. Du kan också peka på en av dina profiler i rullgardinsmenyn Autofyll.

Använd bara Autofyll på webbplatser som du litar på för att skydda dina uppgifter.

Ändra lösenord för Autofyll

Du kan skapa ett lösenord för Autofyll för att skydda dina personuppgifter.

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Autofyll till vänster.
  3. Klicka på Glömt lösenordet under Kreditkort.
  4. Rensa informationen med Ja.
  5. Klicka på Redigera bredvid det kreditkort du vill använda.
  6. Redigera kreditkortsnumret.
  7. Markera Lösenordsskydda kreditkortsinformation.
  8. Skapa ett nytt lösenord.
  9. Klicka på Spara.

Inaktivera Autofyll

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Autofyll.
  3. Avmarkera Autofyll

Om du vill aktivera Autofyll igen följer du stegen ovan och markerar Autofyll .

Om du vill ta bort dina personuppgifter klickar du på Ta bort bredvid dina sparade profiler.
Besök dina favoritwebbsidor snabbare

Om du vill kunna öppna dina favoritwebbsidor snabbare kan du skapa genvägar med Bokmärken i Google Verktygsfält.

• Bokmärkena sparas i ditt Google-konto.
  • Om du har bokmärken i Internet Explorer kan du importera dem till verktyget Bokmärken.

Aktivera bokmärken

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Markera Bokmärken .
  4. Klicka på Spara.

Om du vill inaktivera bokmärken följer du stegen ovan och avmarkerar Bokmärken .

Lägga till ett bokmärke

1. Öppna den webbsida som du vill skapa ett bokmärke för.
  2. I verktygsfältet klickar du på Bokmärken
  3. Logga in på ditt Google-konto om du blir uppmanad att göra det.

Visa dina bokmärken

1. Klicka på Bokmärken i verktygsfältet.
  2. En rullgardinsmeny med en lista över dina bokmärken visas.

Läs mer om att hantera bokmärken.

Importera bokmärken från Internet Explorer till Google Bokmärken

1. Klicka på Logga in i verktygsfältet.
  2. Logga in på ditt Google-konto.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Bokmärken .
  4. Välj Importera Internet Explorer-favoriter.
  5. Markera de bokmärken som du vill importera.
  6. Klicka på Importera.

Blockera popup-fönster

Du kan blockera popup-fönster:

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Markera Popup-blockerare.
  4. Klicka på Spara.

Avmarkera Popup-blockerare om du vill tillåta popup-fönster.

Tillåt popup-fönster för en viss webbsida

Du kan tillåta popup-fönster från webbsidor som du väljer.

1. Öppna webbsidan där du vill tillåta popup-fönster.
  2. Klicka på Popup-blockerare i verktygsfältet.
  3. Ikonen ändras för att visa att popup-fönster tillåts .

Inställningarna för webbsidan sparas automatiskt till framtida sessioner.

Klicka på popup-blockeraren igen om du vill blockera popup-fönster.

Visa webbsidor där popup-fönster är tillåtna

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Klicka på Redigera bredvid popup-blockeraren.

Om du vill ta bort en webbplats från listan markerar du webbplatsen och klickar på Ta bort webbplats.

Allow pop-ups on a specific site (0:33)

Show pop-up windows using the Pop-up blocker button

Läs mer om att blockera popup-fönster i Chrome.

Visa relevansen hos en sida

Med PageRank kan du se hur relevant en sida är. Relevansen mäts efter antal och kvalitet på inkommande länkar. Ju högre en sida är rankad, desto högre upp i sökresultaten kan den visas.

Aktivera PageRank

1. I verktygsfältet klickar du på Inställningar
  2. Klicka på Sekretess > Utökade funktioner.
  3. Markera PageRank .
  4. Klicka på Spara.

Om du vill inaktivera PageRank följer du stegen ovan och avmarkerar PageRank .

Visa relevansen hos en sida

1. Öppna sidan som du vill kontrollera.
  2. Peka på PageRank  i verktygsfältet.
  3. En beskrivning med PageRank-resultatet visas.
Gör en lokal sökning

Med Min plats kan du få lokala sökresultat. Om du delar din plats med en webbplats för restaurangrecensioner kan du till exempel få recensioner av restauranger nära dig.

Aktivera Min plats

1. Klicka på Inställningar i verktygsfältet.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Markera Min plats.
  4. Klicka på Spara.

Om du vill inaktivera Min plats följer du samma steg och avmarkerar Min plats.

Du kan även dela din plats:

1. Öppna Google Maps.
  2. Klicka på Min plats ovanför zoomreglaget.
  3. Klicka på Tillåt för att ge Google Maps tillåtelse att använda din plats.

Stäng av Min plats för en viss webbplats

1. Klicka på Inställningar i verktygsfältet.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Klicka på Redigera bredvid Min plats.
  4. Välj den webbsida du vill ta bort från listan.
  5. Klicka på Ta bort webbplats.

Om du vill tillåta att en webbplats använder din plats utan att be om din tillåtelse klickar du på Alternativ för den här webbplatsen > Tillåt alltid.

Obs! Precision och täckning varierar från plats till plats.
Gör så att webbsidor öppnas snabbare

Du kan se till att webbsidor läses in snabbare genom att aktivera förhämtning:

1. Klicka på Inställningar i verktygsfältet.
  2. Klicka på Sekretess.
  3. Markera Aktivera förhämtning så hämtas webbsidor snabbare.
  4. Klicka på Spara.
Om du vill stänga av förhämtning följer du stegen ovan och avmarkerar rutan Aktivera förhämtning så hämtas webbsidor snabbare.