Popup-blockerare

Popup-fönster kan vara störande. Med Google Verktygsfälts Popup-blockerare blockeras majoriteten av de oönskade popup-fönstren, medan de fönster som du vill visa visas. Det där lät kanske lite krångligt, men vi tror att du förstår.

Aktivera och inaktivera Popup-blockeraren

1. Klicka på skiftnyckelsikonen skiftnyckel på verktygsfältet.
  2. Markera (eller avmarkera) kryssrutan Popup-blockerare Popup-blockerare på fliken Verktyg.
  3. Klicka på Spara.

Tillåta popup-fönster

Om du vill tillåta popup-fönster klickar du bara på knappen Popup-blockerare på verktygsfältet. Symbolen på knappen ändras då från Blockera Popup-fönster Blockera Popup-fönster till Popup tillåts Popup tillåts. Om du tillåter popup-fönster på en viss webbplats sparas dina inställningar i Popup-blockeraren för framtida besök och webbplatsen läggs till i en lista över tillåtna webbplatser.

Visa listan över tillåtna webbplatser

1. Klicka på skiftnyckelsikonen skiftnyckel på verktygsfältet.
  2. Öppna fliken Verktyg och klicka på länken Redigera bredvid kryssrutan Popup-blockerare.

Om det inte går att öppna popup-fönster trots att du klickat på knappen Popup-blockerare kontrollerar du att det inte är Internet Explorer eller säkerhetsprogramvaran som orsakar problem.

Nollställa Popup-blockerarens räknare

Klicka på rullgardinsmenyn Popup-blockerare och välj Nollställ räknaren.