Automatisch aanvullen, tools en instellingen gebruiken om sneller te browsen

U kunt deze tools gebruiken om gemakkelijker te surfen.

Automatisch webformulieren invullen

U kunt eenvoudig webformulieren invullen door een online profiel te maken met de functie 'Automatisch aanvullen'.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik aan de linkerkant op Automatisch aanvullen.
  3. Vink het selectievakje aan naast Automatisch aanvullen
  4. Klik op Nieuw profiel toevoegen.
  5. Vul uw gegevens in en klik op Opslaan.

Klik in uw Toolbar op Automatisch aanvullen om automatisch webformulieren in te vullen

Als u meer dan één profiel heeft:

1. Klik op de pijl naast 'Automatisch aanvullen'.
  2. Selecteer het profiel dat u wilt gebruiken.

U kunt een voorbeeld van de informatie in uw webformulier weergeven door uw muisaanwijzer op 'Automatisch aanvullen' in de Toolbar te plaatsen. U kunt ook de muisaanwijzer op een van uw profielen plaatsen onder het dropdown-menu voor 'Automatisch aanvullen'.

Gebruik met het oog op de beveiliging van uw gegevens 'Automatisch aanvullen' alleen op websites die u vertrouwt.

Uw wachtwoord voor 'Automatisch Aanvullen' wijzigen

U kunt uw persoonlijke gegevens beschermen door een wachtwoord voor 'Automatisch aanvullen' te maken.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik aan de linkerkant op Automatisch aanvullen .
  3. Klik in het gedeelte Creditcards op Wachtwoord vergeten.
  4. Klik op Ja om uw gegevens te wissen.
  5. Klik op Bewerken naast de creditcard die u wilt gebruiken.
  6. Wijzig uw creditcardnummer.
  7. Vink het selectievakje aan naast Wachtwoord vereist voor toegang tot creditcardgegevens.
  8. Maak een nieuw wachtwoord.
  9. Klik op Opslaan.

'Automatisch aanvullen' uitschakelen

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik op Automatisch aanvullen.
  3. Verwijder het vinkje naast Automatisch aanvullen

U kunt 'Automatisch aanvullen' weer inschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het selectievakje naast Automatisch aanvullen  aan te vinken.

Als u uw persoonlijke gegevens wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen naast uw opgeslagen profielen.
Uw favoriete webpagina's sneller bezoeken

U kunt uw favoriete webpagina's sneller bezoeken door snelkoppelingen te maken met de functie Bladwijzers van Google Toolbar.

• De bladwijzers worden opgeslagen in uw Google-account.
  • Als u bladwijzers heeft in Internet Explorer, kunt u deze importeren in de tool Bladwijzers.

Bladwijzers inschakelen

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik op Extra.
  3. Vink het selectievakje aan naast Bladwijzers .
  4. Klik op Opslaan.

U kunt Bladwijzers uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Bladwijzers  te verwijderen.

Een bladwijzer toevoegen

1. Ga naar de webpagina waarvoor u een bladwijzer wilt maken.
  2. Klik in uw Toolbar op Bladwijzers
  3. Log desgevraagds in op uw Google-account.

Uw bladwijzers weergeven

1. Klik in uw Toolbar op Bladwijzers .
  2. Er verschijnt een dropdown-menu met een lijst van uw bladwijzers.

Meer informatie over het beheren van uw bladwijzers.

Internet Explorer-favorieten importeren in Bladwijzers van Google

1. Klik in uw Toolbar op Inloggen.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Klik op het dropdown-menu naast Bladwijzer .
  4. Selecteer IE-favorieten importeren.
  5. Selecteer de bladwijzers die u wilt importeren.
  6. Klik op Importeren.

Pop-ups blokkeren

U kunt als volgt pop-ups blokkeren:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik op Extra.
  3. Vink het selectievakje naast Pop-ups blokkeren aan.
  4. Klik op Opslaan.

Als u pop-ups wilt toestaan, verwijdert u het vinkje naast Pop-up blocker.

Pop-ups voor een specifieke webpagina toestaan

U kunt pop-ups voor bepaalde webpagina's toestaan.

1. Ga naar de webpagina waarvoor u pop-ups wilt toestaan.
  2. Klik in uw Toolbar op Pop-up blocker .
  3. Het pictogram verandert om aan te geven dat pop-ups zijn toegestaan .

De instellingen voor deze webpagina worden voor toekomstige sessies door 'Pop-up blocker' opgeslagen.

Als u pop-ups wilt blokkeren, klikt u nogmaals op 'Pop-up blocker'.

De lijst met webpagina's bekijken waar pop-ups zijn toegestaan

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik op Extra.
  3. Klik naast 'Pop-up blocker' op Bewerken.

Als u een webpagina uit de lijst wilt verwijderen, selecteert u de pagina en klikt u op Site verwijderen.

Allow pop-ups on a specific site (0:33)

Show pop-up windows using the Pop-up blocker button

Meer informatie over het blokkeren van pop-ups in Chrome.

Het belang van een pagina bekijken

U kunt met PageRank het belang van een pagina bekijken. Dit wordt berekend op basis van het aantal en de kwaliteit van de links naar de pagina. Hoe hoger uw PageRank, hoe hoger de pagina wordt weergegeven in de zoekresultaten.

PageRank inschakelen

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen
  2. Klik op Privacy > Uitgebreide functies.
  3. Vink het selectievakje aan naast PageRank .
  4. Klik op Opslaan.

Als u PageRank wilt uitschakelen, volgt u de bovenstaande stappen en verwijdert u het vinkje naast PageRank .

Het belang van een pagina bekijken

1. Open de pagina die u wilt controleren.
  2. Plaats uw muisaanwijzer in de Toolbar op PageRank .
  3. Er verschijnt knopinfo over de PageRank-score.
In uw omgeving zoeken

U kunt 'Mijn locatie' gebruiken om lokale zoekresultaten weer te geven. Als u bijvoorbeeld uw locatie deelt met een website met restaurantrecensies, kan deze website recensies weergeven voor restaurants bij u in de buurt.

'Mijn locatie' inschakelen

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Extra.
  3. Vink het selectievakje aan naast Mijn locatie.
  4. Klik op Opslaan.

Als u 'Mijn locatie' wilt uitschakelen, volgt u de bovenstaande stappen en verwijdert u het vinkje naast Mijn locatie.

U kunt ook uw locatie delen:

1. Ga naar Google Maps.
  2. Klik op Mijn locatie boven de zoomschuifregelaar.
  3. Klik op Toestaan om Google toestemming te geven uw locatie te gebruiken.

'Mijn locatie' uitschakelen voor een specifieke website

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Extra.
  3. Klik naast 'Mijn locatie' op Bewerken.
  4. Selecteer de webpagina die u uit de lijst wilt verwijderen.
  5. Klik op Site verwijderen.

Als u een site toestemming wilt geven uw locatie te gebruiken zonder dit te vragen, klikt u op Opties voor deze site > Altijd toestaan.

Opmerking: Nauwkeurigheid en dekking kunnen per locatie verschillen.
Webpagina's sneller openen

U kunt als volgt 'prefetching' ('vooraf ophalen') inschakelen om webpagina's sneller te laden:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Privacy.
  3. Vink het selectievakje naast Vooraf ophalen inschakelen om webpagina's sneller te laden aan.
  4. Klik op Opslaan.
Als u prefetching wilt uitschakelen, volgt u de bovenstaande stappen en verwijdert u het vinkje naast Vooraf ophalen inschakelen om webpagina's sneller te laden.