Sök enklare i Google Verktygsfält

Du kan göra det enklare att söka i Google Verktygsfält genom att använda följande funktioner.

Använd sökrutan

Du kan använda sökrutan i verktygsfältet för underlätta sökningen. Du får förslag i verktygsfältet baserat på dina bokmärken i Google, sökhistoriken i verktygsfältet, stavningskorrigeringar och sponsrade länkar.

Gör det enklare att söka

Låt verktygsfältet föreslå sökfrågor

Så här aktiverar du sökförslag:

1. Klicka på Inställningar i verktygsfältet.
  2. Välj Allmänt.
  3. Markera Föreslå sökningar medan du skriver.
  4. Klicka på Spara.

Om du vill inaktivera sökförslag följer du stegen ovan och avmarkerar Föreslå sökningar medan du skriver.

Sök på vissa webbplatser

Om du vill välja en webbplats att söka på klickar du på Sök och väljer en söktyp i rullgardinsmenyn.

Sök efter webbplatsens namn

Du kan ange namnet på en webbplats i adressfältet i Internet Explorer så öppnar verktygsfältet motsvarande sida. Om du till exempel skriver oxford university öppnar verktygsfältet startsidan för University of Oxford.

Om verktygsfältet inte kan identifiera webbplatsen visas sökresultatet i stället.

1. Klicka på Inställningar i verktygsfältet.
  2. Klicka på Allmänt.
  3. Markera Bläddra efter namn i adressfältet .
  4. Klicka på Spara.

Följ stegen ovan och avmarkera Bläddra efter namn i adressfältet om du vill inaktivera bläddring efter namn.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i Internet Explorer 8+.

Få sökförslag direkt

Du kan skriva dina sökningar i sökrutan och välja bland förslagen som Instant i Google Verktygsfält ger dig automatiskt. Om du fortsätter skriva kan förslagen ändras.

Obs! Instant är inte tillgängligt för alla domäner och språk.

Aktivera Instant i Google Verktygsfält
  1. Klicka på Inställningar  i verktygsfältet.
  2. Välj Allmänt.
  3. Markera Aktivera Instant och sök snabbare på webben.
  4. Klicka på Spara.
  5. Starta om din webbläsare.

Om du vill stänga av Instant i Google Verktygsfält följer du stegen ovan och avmarkerar Aktivera Instant och sök snabbare på webben.

Om du vill undvika barnförbjudna webbplatser kan du aktivera SafeSearch med strikt filtrering.

Om du har inaktiverat Instant i Google Verktygsfält tidigare kanske inte sökresultat visas medan du skriver. Läs mer om varför resultat från Instant inte visas.

Hitta din sökfråga enkelt

När du klickar på ett sökresultat kan en ruta visas längst ned till höger. Där visas text som matchar din sökning. Funktionen kallas Quick Scroll och hjälper dig att söka snabbare.

Klicka på texten så kommer du till den specifika delen av sidan.

Aktivera eller inaktivera Quick Scroll

Quick Scroll visas bara när den är till nytta. Du kan aktivera eller inaktivera funktionen.

1. Klicka på Inställningar  i verktygsfältet.
  2. Markera Quick Scroll på fliken Verktyg.
  3. Klicka på Spara.
Följ stegen ovan och avmarkera Quick Scroll om du vill inaktivera funktionen.

Markera och hitta ord på webbsidor

1. Klicka på Inställningar  i verktygsfältet.
  2. Klicka på Verktyg till vänster.
  3. Kryssa i Markera .
  4. Klicka på Spara.

Avmarkera Markera om du vill stänga av funktionen.

Hitta specifika ord med markering
  1. Öppna en webbsida.
  2. Skriv ett ord eller en fras i verktygsfältets sökruta.
  3. Klicka på Markera i verktygsfältet.

Klicka på Mer > Markera om knappen inte visas.

Ditt ord eller din fras markeras överallt där den visas på sidan.
Hitta enskilda ord i sökningen

Om du skriver en fras i verktygsfältets sökruta kan du söka efter enskilda ord i frasen på webbsidan:

1. Titta efter knappar märkta med varje ord bredvid Sök
  2. Klicka på ett ord så visas det första stället där ordet förekommer på sidan.
  3. Upprepa om du vill hitta ordet på fler ställen på sidan.