Google Apper
Hovedmenyen

Gjør det enkelt å søke i Google-verktøylinjen

For å gjøre det enklere å søke i Google-verktøylinjen, bruk disse funksjonene.

Bruk søkefeltet

Du kan bruke søkefeltet i verktøylinjen for å få hjelp til søket ditt. Verktøylinjen gir deg forslag på bakgrunn av Google-bokmerkene dine, Verktøylinje-søkehistorikken din, retting av stavefeil eller sponsede linker.

Gjør det enklere å søke

Få søkeforslag fra verktøylinjen

Slik slår du på søkeforslag:

1. Klikk på Innstillinger på verktøylinjen.
  2. Velg Generelt.
  3. Merk av for Få forslag til søk etter hvert som du skriver.
  4. Klikk på Lagre.

For å slå av søkeforslag, følg trinnene ovenfor og fjern avmerkingen for Få forslag til søk etter hvert som du skriver.

Søk på bestemte nettsteder

For å velge et nettsted å søke på, klikk på Søk og velg en søketype fra rullegardinmenyen.

Søk med navnet på et nettsted

Du kan skrive inn navnet på et nettsted i adressefeltet i Internet Explorer, så åpner verktøylinjen det aktuelle nettstedet. Hvis du for eksempel skriver oxford university, åpner verktøylinjen hjemmesiden til universitetet i Oxford.

Hvis nettstedet er ukjent for verktøylinjen, vises det søkeresultater i stedet.

1. Klikk på Innstillinger på verktøylinjen.
  2. Klikk på Generelt.
  3. Merk av for Søk på navn i adresselinjen .
  4. Klikk på Lagre.

For å slå av søk på navn, følg trinnene ovenfor og opphev avmerkingen for Søk på navn i adresselinjen .

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Internet Explorer 8 eller nyere.

Få umiddelbare søkeforslag

Du kan skrive inn en søketerm i søkefeltet og velge mellom forslagene som tilbys automatisk fra Instant på Verktøylinjen. Hvis du fortsetter å skrive, kan forslagene endre seg.

Merk: Instant-søk er ikke tilgjengelig for alle domener og språk.

Slå på Instant på Verktøylinjen
  1. Klikk på Innstillinger  på verktøylinjen.
  2. Velg Generelt.
  3. Merk av for Slå på Instant for å gjøre søk og nettlesing raskere.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Start nettleseren på nytt.

For å slå av Instant på verktøylinjen, følg trinnene ovenfor og opphev avmerkingen for Slå på Instant for å gjøre søk og nettlesing raskere.

Hvis du vil unngå nettsteder som er uegnet for barn, kan du aktivere Sikkert Søk på strengeste filtreringsnivå.

Hvis du tidligere har slått av Instant på verktøylinjen, kan det hende du ikke ser resultater mens du skriver. Finn ut mer om hvorfor du ikke kan se Instant-søkeresultater.

Finn søkeordet ditt på en enkel måte

Når du klikker på et søkeresultat, kan det dukke opp et felt nederst til høyre på siden med tekst som samsvarer med søkeordet ditt. Denne funksjonen kalles hurtigrulling og hjelper deg med å søke raskere.

Klikk på teksten, så føres du til den aktuelle delen av siden.

Slå hurtigrulling av eller på

Hurtigrulling vises bare når vi tror det kan være til nytte. Du kan slå funksjonen av eller på.

1. Klikk på Innstillinger  på verktøylinjen.
  2. Merk av for Hurtigrulling under Verktøy-fanen.
  3. Klikk på Lagre.
For å slå av funksjonen, følg trinnene ovenfor og opphev avmerkingen for Hurtigrulling

Fremhev og finn ord på nettsider

1. Klikk på Innstillinger  på verktøylinjen.
  2. Klikk på Verktøy til venstre.
  3. Merk av for Uthev .
  4. Klikk på Lagre.

For å slå av funksjonen, opphev avmerkingen for Uthev .

Finn bestemte ord ved hjelp av fremheving
  1. Gå til en nettside.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet på verktøylinjen.
  3. Klikk på Uthev på verktøylinjen.

Hvis du ikke ser knappen, klikker du på Mer > Uthev.

Alle forekomstene av ordet eller uttrykket på siden blir fremhevet.
Finn enkelte ord i søket

Hvis du skriver inn et uttrykk i søkefeltet på verktøylinjen, kan du søke på en nettside etter enkeltord i uttrykket:

1. På verktøylinjen ser du etter knapper merket med hvert ord, ved siden av Søk
  2. For å se hvor ordet først vises på siden, klikk på ordet.
  3. Gjenta for å finne andre ord på siden.