Gemakkelijker zoeken in Google Toolbar

Met de volgende functies kunt u gemakkelijker in Google Toolbar zoeken.

Het zoekvak gebruiken

U kunt het zoekvak in Google Toolbar gebruiken om gemakkelijker te zoeken. Google Toolbar geeft suggesties op basis van uw bladwijzers in Google, de zoekgeschiedenis van Toolbar, spellingcontrole of gesponsorde links.

Gemakkelijker zoeken

Laat Toolbar u helpen met zoeksuggesties

U kunt zoeksuggesties als volgt inschakelen:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen.
  2. Selecteer Algemeen.
  3. Vink het selectievakje aan naast Zoekopdrachten weergeven als suggestie terwijl u typt.
  4. Klik op Opslaan.

U kunt zoeksuggesties uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Zoekopdrachten weergeven als suggestie terwijl u typt te verwijderen.

Zoeken op specifieke sites

Als u een bepaalde website wilt zoeken, klikt u op Zoeken en selecteert u een zoektype in het dropdown-menu.

Zoeken op websitenaam

U kunt de naam van een website invoeren in de adresbalk van Internet Explorer, waarna Toolbar de pagina opent. Typ bijvoorbeeld oxford university en Toolbar opent automatisch de startpagina van de Universiteit van Oxford.

Als Toolbar niet bekend is met de website, worden in plaats daarvan zoekresultaten weergegeven.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Vink het selectievakje aan naast Zoeken op naam in de adresbalk .
  4. Klik op Opslaan.

U kunt het zoeken op naam uitzetten door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Zoeken op naam in de adresbalk te verwijderen.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar in Internet Explorer 8 of hoger.

Directe zoeksuggesties ontvangen

Typ uw zoekterm in het zoekvak en kies een van de suggesties die automatisch worden weergegeven door Toolbar Instant. Wanneer u blijft typen, worden de suggesties aangepast.

Opmerking: Direct zoeken is niet beschikbaar voor alle domeinen en talen.

U kunt Toolbar Instant als volgt inschakelen:
  1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Algemeen.
  3. Vink het selectievakje aan naast Instant inschakelen voor sneller zoeken en surfen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Start uw browser opnieuw.

U kunt Toolbar Instant uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Instant inschakelen voor sneller zoeken en surfen te verwijderen.

U kunt SafeSearch inschakelen en instellen op het niveau voor 'streng filteren' om te voorkomen dat sites met inhoud voor volwassenen worden weergegeven.

Als u Toolbar Instant eerder heeft uitgeschakeld, worden er mogelijk geen resultaten weergegeven terwijl u typt. Meer informatie over waarom u geen directe resultaten te zien krijgt.

Snel vinden wat u zoekt

Nadat u op een zoekresultaat heeft geklikt, wordt in de rechterbenedenhoek van de pagina mogelijk een vak weergegeven met tekstfragmenten die relevant zijn voor uw zoekopdracht. Met deze functie, genaamd 'Snel scrollen', kunt u sneller zoeken.

Wanneer u op de tekst klikt, krijgt u dat gedeelte van de pagina te zien.

Snel scrollen in- of uitschakelen

Snel scrollen wordt alleen weergegeven wanneer dit nuttig kan zijn. U kunt de functie als volgt in- of uitschakelen:

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Vink op het tabblad Extra het selectievakje aan naast Snel scrollen.
  3. Klik op Opslaan.
U kunt de functie uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Snel scrollen te verwijderen.

Woorden op een webpagina markeren en zoeken

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen Instellingen.
  2. Klik aan de linkerkant op Extra.
  3. Vink het selectievakje aan naast Markeren .
  4. Klik op Opslaan.

U kunt de functie uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Markeren te verwijderen.

Specifieke woorden vinden door middel van markeren
  1. Ga naar een webpagina.
  2. Typ een woord of woordgroep in het zoekvak van Toolbar.
  3. Klik in Toolbar op Markeren .

Als de knop niet wordt weergegeven, klikt u op Meer > Markeren.

Uw woord(groep) wordt overal op de pagina gemarkeerd.
Afzonderlijke woorden in uw zoekopdracht zoeken

Als u een woordgroep in het Toolbar-zoekvak typt, kunt u op de webpagina naar afzonderlijke woorden in die woordgroep zoeken:

1. Zoek in Toolbar naar knoppen die zijn gelabeld met afzonderlijke woorden naast het zoekpictogram
  2. Klik op het woord om te zien waar het woord voor het eerst voorkomt op de pagina.
  3. Herhaal dit om andere woorden op de pagina te vinden.