Tee hakuja helpommin Google-työkalupalkin avulla

Näillä ominaisuuksilla voit tehdä hakuja entistä helpommin Google-työkalupalkissa.

Hakukentän käyttäminen

Kirjoita hakusi suoraan Työkalupalkin hakukenttään. Työkalupalkki näyttää ehdotuksia Google-kirjanmerkkiesi, Työkalupalkin hakuhistorian, oikeinkirjoituksen korjausten ja sponsoroitujen linkkien perusteella.

Tee hakuja helpommin

Käytä Työkalupalkin hakuehdotuksia

Näin voit ottaa hakuehdotukset käyttöön:

1. Klikkaa Työkalupalkissa Asetukset.
  2. Valitse Yleistä.
  3. Valitse Ehdota hakuja kirjoitettaessa.
  4. Valitse Tallenna.

Jos haluat poistaa hakuehdotukset käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista valinta kohdasta Ehdota hakuja kirjoitettaessa.

Tietyistä sivustoista hakeminen

Klikkaa Haku-painikkeen vieressä näkyvää nuolta ja valitse haluamasi hakutyyppi valikosta.

Hae sivuston nimellä

Kun kirjoitat sivuston nimen Internet Explorerin osoiteriville, Työkalupalkki avaa suoraan kyseisen sivuston. Kun kirjoitat esimerkiksi oxford university, Työkalupalkki avaa Oxfordin yliopiston etusivun.

Jos Työkalupalkki ei tunnista sivustoa, se näyttää hakutulokset sivuston nimellä.

1. Klikkaa Työkalupalkissa Asetukset.
  2. Klikkaa Yleistä.
  3. Valitse Ota käyttöön osoiterivin Selaa nimen perusteella -toiminto .
  4. Valitse Tallenna.

Jos haluat poistaa ominaisuuden käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista valinta kohdasta Ota käyttöön osoiterivin Selaa nimen perusteella -toiminto .

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Internet Explorer 8:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.

Käytä Instant-hakuehdotuksia

Kirjoita hakusanoja hakukenttään ja valitse jokin ehdotuksista, jotka Työkalupalkin Instant-haku näyttää automaattisesti. Ehdotukset voivat muuttua, jos jatkat haun kirjoittamista.

Huom. Instant-haku ei ole käytettävissä kaikissa Googlen verkkotunnuksissa ja kaikilla kielillä.

Näin voit ottaa Työkalupalkin Instant-haun käyttöön
  1. Klikkaa Työkalupalkissa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Yleistä.
  3. Valitse Ota Instant käyttöön hakeaksesi ja selataksesi nopeammin.
  4. Valitse Tallenna.
  5. Käynnistä selain uudelleen.

Jos haluat poistaa ominaisuuden käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista valinta kohdasta Ota Instant käyttöön hakeaksesi ja selataksesi nopeammin.

Jos haluat välttää vain aikuisille suunnattua sisältöä, voit ottaa käyttöön SafeSearchin tiukan suodatuksen.

Jos olet poistanut Google-työkalupalkin Instant-haun käytöstä, et ehkä näe tuloksia kirjoittaessasi hakua. Lue lisätietoja siitä, miksi et ehkä näe Instant-hakutuloksia.

Etsi hakemasi sisältö helposti

Kun klikkaat hakutulosta, sivun oikeassa alakulmassa voidaan näyttää ruutu, jossa näkyy hakuasi vastaavaa tekstiä. Tämä ominaisuus on Quick Scroll, ja sen avulla löydät etsimäsi nopeammin.

Klikkaamalla ruudussa näkyvää tekstiä voit siirtyä sitä vastaavaan kohtaan sivulla.

Quick Scrollin ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

Quick Scroll tulee näkyviin vain, kun siitä on todennäköisesti hyötyä. Voit ottaa ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

1. Klikkaa Työkalupalkissa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Työkalut-välilehdellä Quick Scroll.
  3. Valitse Tallenna.
Jos haluat poistaa ominaisuuden käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista valinta kohdasta Quick Scroll

Sanojen korostaminen ja etsiminen verkkosivuilla

1. Klikkaa Työkalupalkissa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse vasemmalta Työkalut.
  3. Valitse Korosta .
  4. Valitse Tallenna.

Voit poistaa ominaisuuden käytöstä poistamalla valinnan kohdasta Korosta .

Sanojen etsiminen korostuksen avulla
  1. Siirry verkkosivulle.
  2. Kirjoita Työkalupalkin hakuruutuun hakusana tai -sanoja.
  3. Klikkaa Työkalupalkissa Korosta .

Jos painiketta ei näy, valitse Lisää > Korosta.

Hakusanojesi kaikki esiintymät korostetaan sivulla.
Yksittäisten sanojen etsiminen hausta

Jos kirjoitat Työkalupalkin hakukenttään useista sanoista koostuvan haun, voit hakea yksittäisiä hakusanoja sivulta:

1. Työkalupalkissa näytetään kutakin hakusanaa vastaava hakupainike.
  2. Klikkaa haluamasi sanan hakupainiketta, niin näet, missä hakusana esiintyy sivulla.
  3. Hakupainikkeilla voit etsiä sivulta myös muita hakusanoja.