Översätta och stavningskontrollera på webbsidor

Du kan översätta ord eller sidor och kontrollera stavningen medan du skriver in text på en sida.

Välja ett språk

För att kunna översätta ord eller sidor måste du först välja vilket språk du vill översätta till.

1. Klicka på Alternativ Alternativ i Google Verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Markera Översätt.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Välj ett språk som du vill översätta till.
  6. Klicka på Spara.

Översätta en sida

När du har valt ett språk kan du välja att översätta en hel sida eller bara ord på den sidan.

• Öppna Google Verktygsfält och klicka på Översätt om du vill översätta hela sidan.
  • Håll muspekaren över ett ord på ett annat språk för att visa översättningen.

Kontrollera stavning

Du kan korrigera stavfel medan du skriver på olika webbsidor.

Steg 1: Aktivera stavningskontroll

1. Klicka på Alternativ Alternativ i Google Verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Markera Stavningskontroll.
  4. Klicka på Spara.

Steg 2: Kontrollera stavning

1. Klicka på Check Stavning i Google Verktygsfält.
  2. Ändra språk för stavningskontrollen genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil och sedan Välj språk.