Woorden vertalen en spelling controleren

U kunt Toolbar gebruiken om woorden te vertalen en spelling te controleren.

Woorden vertalen

U kunt uw muisaanwijzer op een woord plaatsten om direct een vertaling weer te geven.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op Extra.
  3. Vink het selectievakje aan naast Vertalen.
  4. Klik op Bewerken.
  5. Selecteer de taal waarnaar u wilt vertalen.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt deze functie uitschakelen door de bovenstaande stappen te volgen en het vinkje naast Vertalen te verwijderen.

U kunt uw woorden vertalen naar de volgende talen:
  • Albanees
  • Arabisch
  • Armeens
  • Azerbeidzjaans
  • Bengaals
  • Bosnisch
  • Bulgaars
  • Catalaans (Spanje)
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees
  • Kroatisch
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Estisch
  • Filipijns
  • Fins
  • Frans
  • Galicisch
  • Duits
  • Grieks
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Hongaars
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Latijn
  • Lets
  • Litouws
  • Maltees
  • Noors
  • Perzisch
  • Pools
  • Portugees
  • Portugees (Brazilië)
  • Roemeens
  • Russisch
  • Servisch
  • Slowaaks
  • Sloveens
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thais
  • Turks
  • Oekraïens
  • Vietnamees
  • Jiddisch

Webpagina's vertalen

Translate webpages with Google Toolbar (0:26)

Instantly translate a webpage using the Translate button.

U kunt ook webpagina's vertalen.

1. Bezoek een webpagina in een andere taal dan is ingesteld voor uw Toolbar. Boven aan de pagina verschijnt een vertaalbalk.
  2. Klik rechts van de vertaalbalk op Vertalen.

Als u webpagina's automatisch wilt laten vertalen, vinkt u het selectievakje [Taal] altijd vertalen aan in de vertaalbalk boven aan de pagina.

Als de vertaalbalk niet wordt weergegeven, klikt u in de Toolbar op Vertalen

Hier volgen enkele andere dingen die u kunt doen:

• U kunt naar de oorspronkelijke taal terugkeren door op Origineel weergeven te klikken.
  • Als u een pagina niet wilt vertalen, klikt u op de 'X' aan de rechterkant van de vertaalbalk om deze te sluiten.
Functie voor het vertalen van webpagina's uitschakelen
  1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op Extra.
  3. Klik in het gedeelte Vertalen op Bewerken.
  4. Verwijder het vinkje naast Paginavertaling aanbieden wanneer een webpagina niet in het [taal] is.
  5. Klik op Opslaan.

U kunt automatische paginavertaling als volgt uitschakelen:

1. Klik in het gedeelte Vertalen op Bewerken.
  2. Selecteer in 'Voorkeuren voor automatisch vertalen' de talen die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Voorkeur verwijderen > Opslaan.

Spelling controleren

Als u bij het invoeren van tekst op een webpagina spelfouten maakt, kunt u deze corrigeren.

1. Klik in uw Toolbar op Instellingen .
  2. Klik op Extra.
  3. Vink het selectievakje aan naast Spellingcontrole
  4. Klik op Opslaan.

Als u de spellingcontrole wilt uitschakelen, volgt u de bovenstaande stappen en verwijdert u het vinkje naast Spellingcontrole.

Spelling controleren

1. Typ woorden in een formulier, e-mail of forum.
  2. Klik in uw Toolbar op Spelling controleren .

Spelfouten worden aangegeven met een rode onderstreping. Als u de spellingcontrole wilt stoppen, klikt u nogmaals op de knop Spellingcontrole.

De taal van uw spellingcontrole wijzigen
  1. Klik in uw Toolbar op het pijltje naast Spelling controleren  .
  2. Klik op Taal selecteren.
  3. Selecteer uw taal.

U kunt Google Toolbar ook automatisch uw taal laten detecteren door de bovenstaande stappen te volgen en Automatisch te selecteren.

Talen voor spellingcontrole

• Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Pools
  • Portugees (BR)
  • Russisch
  • Spaans
  • Zweeds

Meer informatie over het wijzigen van de taalinstellingen van uw Toolbar.