Sikkerhets- og garantiveiledning for Google Titan-sikkerhetsnøkler (K9T, K13T)

ADVARSEL: INFORMASJON OM HELSE OG SIKKERHET

Advarsel

Grunnleggende sikkerhet

For å unngå skade på enheten, tilbehøret eller tilkoblede enheter samt redusere risikoen for personskader, ubehag, materielle skader eller andre potensielle farer, følg forholdsreglene nedenfor.

Pacemakere og annet implantert medisinsk utstyr

Enheten din inneholder magneter, komponenter og radioer som avgir elektromagnetiske felt, og kan forstyrre pacemakere og annet elektronisk medisinsk utstyr. Hvis du bruker pacemaker eller annet implantert medisinsk utstyr, må du kontakte legen din eller produsenten av det medisinske utstyret for å forsikre deg om at det er greit å bruke enheten. Før du bruker enheten, må du spørre legen eller produsenten av det medisinske utstyret om nødvendig minimumsavstand mellom magneter og det medisinske utstyret. Hvis du tror at enheten forstyrrer pacemakeren eller annet implantert medisinsk utstyr, må du slå av sikkerhetsnøkkelen og rådføre deg med legen.

BLE/NFC/USB Titan Security Key (K13T)

Les dette før du fortsetter

Batteriet er ikke fulladet når du tar enheten ut av esken. Garantien din annulleres hvis du demonterer eller forsøker å demontere enheten.

Lading

• Sørg for at laderen og enheten er godt ventilerte når de er i bruk og under lading.
  • Bruk av skadde kabler eller lading når fuktighet er til stede, kan forårsake brann, elektrisk støt, personskade eller skade på enheten eller annen eiendom.
  • Unngå lading i direkte sollys eller i omgivelsestemperaturer over 35 °C.
  • Titan-sikkerhetsnøkkelen skal lades med en vanlig USB-port med den medfølgende konverteringskabelen til mikro-USB.
  • Hvis du bruker en USB-adapter, må den være sertifisert for landet den brukes i, med begrenset effekt fra strømkilde (LPS) i henhold til IEC 60950-1/IEC 62368-1 (PS1), med merket effekt på 5Vdc, maksimum 1,5A. Unnlatelse av å bruke kompatibelt ladeutstyr kan forårsake brann, elektrisk støt, personskade eller skade på enheten og tilbehøret.
  • Hvis det er mulig, bør du unngå full utladning, og lade batteriet oftere mellom bruk.

Batteri

• Denne enheten har et litium-ionbatteri, som er en sensitiv komponent som kan forårsake personskade hvis den blir skadet.
  • Ikke forsøk å åpne, fjerne eller vedlikeholde batteriet.
  • Må ikke demonteres, knuses eller punkteres, de eksterne kontaktene eller kretsene må ikke kortsluttes, batteripakkene må ikke utsettes for ild eller vann eller eksponeres for temperaturer over 45 ˚C.
  • Hvis batteriet lekker, må du ikke la væsken komme i kontakt med hud eller klær. Hvis det allerede har vært kontakt, må du skylle det berørte området umiddelbart med rent vann og oppsøke lege. Ikke la lekkende væske komme i kontakt med øynene. Vær ekstra nøye med å holde et lekk batteri unna brann, siden det er fare for antennelse eller eksplosjon

Titan Security Key (K13T, K9T)

Les dette før du fortsetter

Garantien din annulleres hvis du demonterer eller forsøker å demontere enheten.

Håndtering

• Ikke trykk for hardt på enheten, siden dette kan forårsake skade (fjern enheten fra bukselommen eller baklommen før du setter deg).
  • Ikke eksponer enheten for åpne flammer eller tente tobakksprodukter.
  • Ikke forsøk å demontere enheten. Vedlikehold skal bare utføres av autorisert personell. Du kan skade enheten eller batteriet hvis du demonterer, mister, bøyer, brenner, knuser eller punkterer den.
  • Ikke bruk enheter med sprukket omslag. Bruk av en skadet enhet kan forårsake personskade og/eller overoppheting av batteriet.
  • Ikke eksponer Titan-sikkerhetsnøkkelen for væske, siden dette kan forårsake kortslutning eller overoppheting. Hvis enheten din blir våt, må du ikke forsøke å tørke den med en ekstern varmekilde. Titan-sikkerhetsnøkkelen er utviklet til å fungere best i omgivelsestemperaturer på 0–35 °C og skal oppbevares i omgivelsestemperaturer på -20–45 °C.
  • Ikke eksponer for temperaturer over 45 °C, siden dette kan skade produktet, overopphete batteriet eller utgjøre en brannfare.
  • Kast enheten, batteriet og tilbehør i henhold til lokale miljøforskrifter. Ikke kast dem i vanlig husholdningsavfall. Feil avhending kan føre til brann, eksplosjon og/eller andre farer.

Service og brukerstøtte

Skade krever service

Koble fra produktet og få service fra en autorisert servicetekniker eller -leverandør i følgende tilfeller:

• Væske er sølt på eller en gjenstand har falt inn i produktet
  • Produktet er blitt eksponert for vann
  • Produktet er skadet
  • Produktet fungerer ikke som normal når du følger bruksanvisningen

Informasjon om forskrifter

Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

EMC-samsvarserklæring

Viktig

Det er dokumentert at denne enheten og ladekabelen overholder kravene til elektromagnetisk kompatibilitet under forhold som omfattet bruk av godkjente eksterne enheter og skjermede kabler mellom systemkomponenter. Det er viktig at du bruker kompatible eksterne enheter og skjermede kabler mellom systemkomponenter, for å redusere muligheten for interferens med radioer, TV-er og andre elektroniske enheter.

Radiofrekvenseksponering

Dette utstyret overholder FCCs eksponeringsgrense for ukontrollerte miljøer. Senderen må ikke bli plassert ved eller brukes sammen med andre antenner eller sendere.

Produsentens EU-samsvarserklæring (CE)

CE icon

Google LLC erklærer herved at radioutstyret av typen Bluetooth/NFC/USB-sikkerhetsnøkkel overholder kravene i EU-direktivet 2014/53/EU.
Den fullstendige EU-samsvarserklæringen er tilgjengelig på følgende nettadresse: g.co/titansecuritykey/conformity

Direktivet om elektrisk og elektronisk avfall (WEEE) og batterier

recycle bin

WEEE-symbolet ovenfor betyr at produktet og tilhørende batterier skal kasseres atskilt fra husholdningsavfall i henhold til lokale lover og forskrifter. Når dette produktet når slutten av levetiden, tar du det med til en offentlig godkjent gjenvinningsstasjon for sikker kassering eller resirkulering. Kildesortering og gjenvinning av produktet, elektronisk tilbehør og tilhørende batterier bidrar til å bevare naturressurser og beskytte folkehelsen og miljøet.

Modell: K9T (USB-A/NFC)

Modell: K13T (Micro-USB/NFC/BLE)

Frekvensområder:

• NFC: 13,56 MHz
  • Bluetooth: 2402–2480 MHz
  • RF-utgangseffekt: 2,5 mW

Googles begrensede garanti for maskinvare – EØS og Sveits

Hvis det er forskjeller mellom denne begrensede garantien på nettet og den begrensede garantien i esken med produktet ditt, skal denne begrensede garantien på nettet gå foran bestemmelsene i garantien i esken.

Denne begrensede garantien gjelder hvis du er forbruker og kjøpte Google-produktet ditt («Google-produkt») i EØS, Storbritannia eller Sveits, om ikke noe annet er angitt i den landspesifikke delen nedenfor.

Denne begrensede garantien er en frivillig garanti fra produsenten. Den gir rettigheter i tillegg til de rettighetene du har etter lovgivningen. Disse rettighetene etter lovgivningen blir ikke begrenset eller redusert av denne begrensede garantien. Dette betyr at den begrensede garantiens fordeler kommer i tillegg til, og ikke i stedet for, rettighetene dine etter lovgivningen. Hvis ditt Google-produkt er defekt, kan det være du har rettigheter etter lovgivningen som du kan påberope deg overfor selskapet som solgte deg Google-produktet, især for reparasjon eller utskiftning av ditt defekte Google-produkt eller eventuelt, i noen tilfeller og i noen land, en tilbakebetaling, en prisreduksjon eller retten til å kansellere salgskontrakten og fremme et krav om erstatninger eller vedrørende utgifter.

Hva dekker denne garantien, og hvor lenge varer den? Google garanterer at Google-produktet er uten defekter hva gjelder materialer og arbeidsutførelse ved normal bruk som beskrevet i den publiserte produktdokumentasjonen, i to år fra den datoen du opprinnelig foretok kjøpet i EØS, Storbritannia eller Sveits («begrenset garanti»).

Hva dekkes ikke av denne garantien? Denne begrensede garantien er kun gyldig og gjennomførbar i EØS, Storbritannia og Sveits og gjelder kun hvis du er forbruker og har kjøpt ditt Google-produkt fra Google eller dennes autoriserte forhandlere i EØS, Storbritannia eller Sveits. Denne begrensede garantien kan oppfylles overalt i EØS, Storbritannia og Sveits. Denne begrensede garantien gjelder kun for maskinvarekomponenter (og ikke for programvareelementer) i Google-produktet og gjelder ikke skade forårsaket av: (1) normal slitasje, (2) uhell, (3) feilbruk (herunder unnlatelse av å følge publisert produktdokumentasjon), (4) uaktsomhet, (5) demontering (herunder å åpne eller prøve å åpne det ytre kabinettet på Google-produktet ditt), (6) endringer og (7) eksterne årsaker som, men ikke begrenset til, vannskade, eksponering for skarpe gjenstander, eksponering for store krefter, uregelmessigheter i den elektriske strømmen som leveres til Google-produktet, og ekstreme, termiske eller miljørelaterte forhold. Denne Begrensede garantien garanterer ikke at bruken av Google-produktet kommer til å være uten avbrudd eller feilfritt.

Hva gjør Google?(DETTE ER DITT EKSKLUSIVE BOTEMIDDEL I HENHOLD TIL DEN BEGRENSEDE GARANTIEN.) Hvis det oppstår en feil som dekkes av denne begrensede garantien, og du returnerer Google-produktet ditt i toårsperioden den begrensede garantien gjelder for, kommer Google, etter eget valg, enten til (i) å reparere Google-produktet ditt med nye eller overhalte deler for å gi deg funksjonalitet minst tilsvarende et nytt Google-produkt, (ii) å skifte ut Google-produktet ditt med et nytt eller overhalt Google-produkt med funksjonalitet minst tilsvarende et nytt Google-produkt, eller (iii) å godta returen av Google-produktet ditt mot tilbakebetaling av kjøpsprisen for Google-produktet ditt.  I hele toårsperioden for den begrensede garantien din behøver du ikke å vise at Google-produktet var defekt ved levering (forutsatt at defekten dekkes av denne begrensede garantien). Hvis Google skifter ut eller reparerer Google-produktet ditt, fortsetter det utskiftede eller reparerte Google-produktet å være garantert i det som er lengst av den gjenværende tiden for den opprinnelige garantiperioden og 90 dager fra datoen for det utskiftede eller reparerte Google-produktet. Før du sender Google-produktet ditt til reparasjon eller utskifting, må du foreta en separat sikkerhetskopiering av mulig brukergenererte data som vil kunne være lagret på Google-produktet ditt (hvis Google-produktet ditt lar deg gjøre dette). Reparasjon eller utskifting av Google-produktet ditt kan føre til tap av dine brukergenererte data. Alle returnerte deler du har fått utskiftet, skal bli Googles eiendom. Intet i denne begrensede garantien reduserer eller påvirker på annet vis dine rettigheter etter lovgivningen i relasjon til Google-produktet ditt.

Hvordan fremmer du et krav? For å fremme et krav etter denne Begrensede garantien skal du kontakte Googles støtteteam for Google-produktet ditt på g.co/store/support. Vi trenger ditt navn, din kontaktinformasjon og et serienummer for Google-produktet ditt. Du må besørge dokumentasjon for kjøp for å sette frem garantikravet. Les følgende personvernerklæring for å få mer informasjon om hvordan vi håndterer slike data: g.co/privacy. Hvis du bruker denne begrensede garantien i samsvar med bestemmelsene i den, blir Google ansvarlig for emballasje‑ og sendingskostnadene knyttet til returen av Google-produktet til Google fra et hvilket som helst sted i EØS, Storbritannia eller Sveits. Hvis en utskifting eller reparasjon besørges, kommer Google også til å være ansvarlig for emballasje‑ og sendingskostnadene knyttet til forsendelsen til deg av et utskiftet eller reparert Google-produkt til et hvilket som helst sted i EØS, Storbritannia eller Sveits.

Andre begrensninger: Ingen ansatt hos eller representant for Google eller dennes tilknyttede eller hos eventuell tredjepart er bemyndiget til å foreta noen modifikasjon, utvidelse eller tilføyelse til denne begrensede garantien. Hvis en bestemmelse i denne begrensede garantien anses å være ulovlig eller ugjennomførbar, skal de gjenværende bestemmelsene i denne begrensede garantien fortsatt ha full kraft og virkning.

Denne begrensede garantien er gitt av Google LLC hvis registrerte adresse er 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, og den gir deg spesifikke juridiske rettigheter.

Hvis du kjøpte Google-produktet ditt i noen av de følgende landene, gjelder følgende bestemmelser:
Hvis kjøpt i Frankrike
:

Selgeren er ansvarlig for samsvarsmangler for Google-produktet ditt i henhold til bestemmelsene i artiklene L. 217-4 og følgende i den franske forbrukerloven og for skjulte mangler i den solgte varen i henhold til bestemmelsene som finnes i artiklene 1641 og følgende i den franske sivillovboken.

For å fremme et krav i henhold til samsvarsgarantien har du en frist på to år fra datoen da Google-produktet ditt ble levert. Du vil da kunne velge mellom reparasjon eller utskifting av Google-produktet ditt, betinget av kostnadsbestemmelsene i artikkel L. 217-9 i den franske forbrukerloven. Du vil da være fritatt fra å fremlegge bevis for manglende samsvar i Google-produktet i en periode på 24 måneder etter leveringen.

Du kan òg velge å fremme et krav i henhold til garantien mot skjulte defekter i den solgte varen, som bestemt i artikkel 1641 i den franske sivillovboken, og du vil da kunne velge mellom omgjøring av salget eller en reduksjon av salgsprisen i henhold til artikkel 1644 i den franske sivillovboken. Avhengig av de saker det gis bestemmelser om i artiklene 1645 og 1646 i den franske sivillovboken, kan du òg kreve å få erstatning eller tilbakebetaling av utgifter du er pådratt gjennom salget.

Den begrensede garantien nevnt ovenfor, gjelder ikke. Selgeren forblir i alle tilfeller ansvarlig hva angår den gjeldende garantien etter lovgivningen, og især for (i) manglende samsvar som bestemt i artiklene L. 217-4 og følgende i den franske sivillovboken og (ii) eventuelle skjulte mangler som bestemt i artiklene 1641 og følgende i den franske sivillovboken.

(i) Hva gjelder samsvarsgarantien ifølge artikkel L. 217-4 i den franske forbrukerloven: «Må selgeren levere et produkt som er i samsvar med kontrakten, og holdes ansvarlig for eventuell manglende samsvar som finnes ved leveringen. Han er òg ansvarlig for eventuell manglende samsvar forårsaket av emballasje‑ eller monteringsveiledningene eller installeringen hvis han har påtatt seg ansvaret eller har fått denne utført under sitt ansvar,»

I henhold til artikkel L. 217-5 i den franske forbrukerloven: «Må produktet, for å være i samsvar med kontrakten:
1. Være egnet for det formålet som normalt knyttes til et slikt produkt og, om det passer: være i samsvar med beskrivelsen selgeren har gitt og ha de egenskapene som selgeren opplyste kjøperen om i form av et prøveeksemplar eller en modell, ha de egenskapene som en kjøper med rimelighet må kunne forvente at det har når man tar i betraktning de offentlige erklæringene selgeren, produsenten eller dennes representant har kommet med, herunder annonsering og merking,

2. Eller ha de egenskapene som er definert i gjensidig avtale mellom partene, eller være egnet for mulige spesialkrav fra kjøperens side som ble gjort kjent for selgeren, og som sistnevnte var enig i.»
I henhold til artikkel L. 217-12 i den franske forbrukerloven: «Rettergangsskritt som følge av manglende samsvar tapes to år etter leveringen av produktet.»

Endelig, i henhold til artikkel L217-16 i den franske forbrukerloven: «Hvis kjøperen ber selgeren om det i den kommersielle garantitiden som gis ham, skal en uvirksomhetsperiode på minst sju dager i forbindelse med mottaket eller reparasjonen av en vare, en reparasjon som dekkes av garantien, legges til den varighetstiden som fortsatt gjelder for garantien. En slik periode løper fra datoen kjøperen ber om støtte eller fra den datoen den aktuelle varen er klar for reparasjon hvis sistnevnte finner sted på en senere dato enn støtteanmodningen.»

(ii) Hva gjelder garantien mot skjulte mangler i henhold til artikkel 1641 i den franske sivillovboken: «En selger er bundet av en garanti på grunn av de skjulte manglene i det solgte produktet, og som gjør det uegnet til den bruken det var ment for eller forringer slik bruk så mye at kjøperen ikke ville ha skaffet seg det eller kun ville ha gitt en lavere pris for det hvis han hadde visst om dem.» I henhold til artikkel 1648, punkt 1, i den franske sivillovboken: «Rettergangsskrittet som følge av de skjulte manglene, må igangsettes av kjøperen innen to år etter at mangelen er blitt oppdaget.»

Hvis du kjøpte Google-produktet ditt direkte fra Google:

For å fremme et krav etter noen av disse garantiene etter lovgivningen skal du kontakte Googles støtteteam for Google-produktet ditt på g.co/store/support. Vi trenger ditt navn, din kontaktinformasjon og et serienummer for ditt Google-produkt.

Hvis du fremmer et krav i henhold til samsvarsgarantien, må du legge frem et bevis for kjøp i tillegg til det forannevnte.

Hvis du ikke kjøpte Google-produktet direkte fra Google:

Du har fortsatt muligheten for å fremme et krav overfor Google hva gjelder garantien mot skjulte mangler, ved å kontakte Googles støtteteam for ditt Google-produkt på g.co/store/support. Vi trenger ditt navn, din kontaktinformasjon og serienummeret for Google-produktet ditt.

Les følgende personvernerklæring for å få mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger: g.co/privacy

Hvis kjøpt i Italia:
Hvis du er forbruker, har du i tillegg til denne begrensede garantien, rett til garantien etter lovgivningen som gis forbrukere i henhold til paragrafene fra 128 til 135 i den italienske forbrukerloven (Lovgivningsdekret nr. 206/2005). Denne begrensede garantien påvirker ikke på noe vis garantien etter lovgivningen. Garantien etter lovgivningen har en varighetstid på to år fra leveringen av Google-produktet ditt og skal kunne utøves innen to måneder fra oppdagelsen av den relevante mangelen.

Hvis kjøpt i Belgia:
Hvis du er forbruker, har du i tillegg til denne Begrensede garantien rett til en to års garanti etter lovgivningen i henhold til bestemmelsene om salg av forbruksvarer i den belgiske sivillovboken. Denne garantien etter lovgivningen begynner på datoen for leveringen av Google-produktet ditt. Denne begrensede garantien kommer i tillegg til, og påvirker ikke, garantien etter lovgivningen.

Hvis kjøpt i Nederland:
Hvis du er forbruker, kommer denne begrensede garantien i tillegg til, og påvirker ikke dine rettigheter i henhold til, bestemmelsene om salg av forbruksvarer i bok 7, 1. kapittel i den nederlandske sivillovboken.

G953-00933-10 REV C