Om Titan-säkerhetsnycklar

Med Titan-säkerhetsnycklar får du ett starkt säkerhetslager som skydd mot nätfiske och försök att hacka ditt konto.

De olika Titan-säkerhetsnycklarna

USB-C- och NFC-nyckel samt USB-A- och NFC-nyckel

• Fungerar via USB på datorer med
    • Chrome-version 67 eller senare
    • Safari 14 eller senare
    • Windows 10, version 1903 eller senare.
  • Fungerar via NFC på kompatibla Android- och iOS-enheter med
    • Android 9 eller senare
    • iOS 13.3 eller senare.
  • Fungerar via USB på kompatibla Android-enheter med
    • Android 9 eller senare.
  • Fungerar med kompatibla iOS-enheter (iOS 13.3 eller senare) med rätt adapter för Lightning till USB-C
Tillgänglighet för USB-C- och NFC-nycklar samt USB-A- och NFC-nycklar
Titan-säkerhetsnycklar för USB-C och NFC samt USB-A och NFC är tillgängliga i Google Store i följande länder:
  • Österrike
  • Belgien
  • Kanada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Italien
  • Japan
  • Spanien
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • USA (utom Puerto Rico)

Det kan även gå att köpa Titan-säkerhetsnycklar för USB-C och NFC samt USB-A och NFC i USA och Kanada av följande:

• En Google Cloud-representant.
  • Distributören Synnex, via det här formuläret.
    • Google varken samlar in eller sparar användardata från detta formulär.

Kompatibilitet med Titan-säkerhetsnycklar

Du kan registrera en säkerhetsnyckel med en dator eller en Android-enhet (9.0 eller senare) eller en iOS-enhet (13.3 eller senare) och en kompatibel webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari (14 eller senare).

När du har lagt till Titan-nyckeln i ditt Google-konto kan du logga in på följande kompatibla enheter med nyckeln:

Datorer

Kompatibla datorer har en USB-port och den senaste versionen av en webbläsare som stöder W3C-webbautentisering:

• Chrome
  • Firefox
  • Opera
  • Edge
  • Safari

Android-enheter

Kompatibla Android-enheter har Android 9.0 eller senare, eller Android 5.0 eller senare med den senaste versionen av Google Play-tjänster.

iPhone och iPad

Du kan ansluta Titan-säkerhetsnycklar till iOS-enheter på följande sätt:

NFC USB Bluetooth *
iPhone med iOS 13.3 eller senare Ja Ja Ja
iPad med iOS 13.3 eller senare Nej Ja Ja
iPhone och iPad med äldre operativsystem Nej Nej Ja

* Telefonens inbyggda säkerhetsnyckel ansluts via Bluetooth.

Om du vill ansluta en Bluetooth-säkerhetsnyckel måste din iPhone eller iPad ha den senaste versionen av Google Smart Lock-appen.

Tips! Om du är inloggad på din iPhone eller iPad när du lägger till en Bluetooth-nyckel i Google-kontot förblir du inloggad och behöver inte använda Google Smart Lock-appen. Om du vill logga in på Google-kontot på en ny enhet krävs säkerhetsnyckeln eller ett annat andra steg som du har konfigurerat.

Tjänster från tredje part

Med Google och Google Cloud-tjänster kan du använda Titan-säkerhetsnycklar på andra webbplatser som stöder FIDO CTAP1-standarderna.

Öka säkerheten

Om du är journalist, aktivist eller någon annan som riskerar att utsättas för attacker på nätet kan du stärka säkerheten genom att använda Titan-säkerhetsnycklar med programmet Avancerat skydd.