Brug en sikkerhedsnøgle til totrinsverificering

Sikkerhedsnøgler kan bruges til totrinsbekræftelse for at hjælpe dig med at holde hackere ude af din Google-konto.
Vigtigt! Hvis du er journalist, aktivist eller på anden måde er sårbar over for målrettede onlineangreb, bør du kigge nærmere på programmet Avanceret beskyttelse.

Trin 1: Få fat i nøglerne

Trin 2: Føj en nøgle til din konto

Sørg for, at du bruger den nyeste version af din browser eller dit operativsystem. Nye registrerede nøgler virker ikke længere på enheder med Android 8.0 eller ældre versioner.

1. Åbn en kompatibel browser, f.eks. Chrome.
  2. Tilmeld din sikkerhedsnøgle. Du skal muligvis logge ind.
Tip! Tilføj flere identificeringsmetoder, så du stadig kan logge ind, hvis du mister din nøgle.

Trin 3: Log ind med din nøgle

Sikkerhedsnøgler er et mere sikkert andet trin. Hvis du har konfigureret et alternativt andet trin, bør du så vidt muligt altid logge ind med din sikkerhedsnøgle. Hvis en sikkerhedsnøgle ikke fungerer på din enhed eller i din browser, kan du muligvis logge ind via en kode eller loginbesked i stedet.

Hvis du får fejlmeddelelsen "Du skal registrere denne sikkerhedsnøgle på din Google-konto, før du kan bruge den til login":

1. Prøv at logge ind med en anden konto.
  2. Opdater din Google Play-tjeneste.
  3. Prøv at logge ind igen for at tilføje den pågældende konto.
Tip! Du bliver bedt om at bruge din sikkerhedsnøgle eller et alternativt andet trin, hver gang du logger ind fra en ny computer eller enhed.
Med Bluetooth (BLE)
  1. Åbn en Google-app eller en kompatibel browser, f.eks. Chrome, Firefox, Edge eller Opera, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle. Følg vejledningen for et parre din enhed og din nøgle.

Når de er parret, kan du logge ind på din Google-konto som normalt. Du bliver bedt om at trykke på knappen på din nøgle, hvis vi skal bekræfte, at det er dig, der logger ind.

Løs problemer med Bluetooth

Problemer med parring af nøgle og telefon eller tablet

Sørg for at gøre følgende:

Problemer med at få nøglen til at starte parringstilstand

Tjek, om:

• Din nøgle er frakoblet din computer eller oplader
  • Din nøgle er ladet op

Fejl i Google Play-tjenester

1. På din Android-enhed skal du logge ind med en konto, der ikke anvender en sikkerhedsnøgle.
  2. Google Play-tjenester bør automatisk begynde at opdatere.
    • Sørg for, at enheden har forbindelse til internettet.
  3. Log ind på din Android-enhed igen med den konto, hvor du bruger en sikkerhedsnøgle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle via Bluetooth (BLE).
Med NFC (Near Field Communication)
  1. Åbn en Google-app eller en kompatibel browser, f.eks. Chrome, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle.

Løs problemer med NFC

Sørg for, at:

• Aktivere NFC på din enhed
  • Føje nøglen til din konto
  • Fjerne alt, der kan blokere NFC-signalet, f.eks. et etui eller mærkat
  • Opdatere din enhed til den nyeste version af Google Play-tjenester
  • Forsøge at genstarte din enhed
  • Forsøge at deaktivere NFC og derefter aktivere det igen

Fejl i Google Play-tjenester

1. På din Android-enhed skal du logge ind med en konto, der ikke anvender en sikkerhedsnøgle.
  2. Google Play-tjenester bør automatisk begynde at opdatere.
    • Sørg for, at enheden har forbindelse til internettet.
  3. Log ind på din Android-enhed igen med den konto, hvor du bruger en sikkerhedsnøgle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle via NFC (Near Field Communication).
Med USB
  1. Åbn en kompatibel browser, f.eks. Chrome.
  2. Log ind på din Google-konto. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle.
  3. Indsæt din nøgle i enhedens USB-port. Du skal muligvis bruge en USB-adapter
  4. Tryk på OK, hvis du ser en meddelelse fra "Google Play-tjenester". Hvis du ikke får vist en meddelelse, skal du fortsætte til trin 5.
  5. Aktivér din nøgle:
    • Hvis din nøgle har en guldfarvet, flad knap, skal du trykke på den.
    • Hvis din nøgle har en guldfarvet spids, skal du trykke på den og holde den nede.
    • Hvis din nøgle har en knap, skal du trykke på den.
    • Hvis din nøgle ikke har nogen af disse, skal du muligvis tage den ud af USB-porten og indsætte den igen. Denne type nøgle deaktiveres efter hver brug.

Organiser dine sikkerhedsnøgler

Du kan administrere dine sikkerhedsnøgler i indstillingerne for totrinsverificering. Der finder du en liste over de nøgler, du har tilføjet – fra de nyeste til de ældste. Du kan også se flere oplysninger, f.eks. nøglens navn, tilføjelsesdato og datoen for sidste anvendelse. Nøglen hedder som standard "Sikkerhedsnøgle", medmindre du vælger et tilpasset navn.

Du kan også redigere hver sikkerhedsnøgles navn eller slette den.

Omdøb dine sikkerhedsnøgler

Klik på blyantikonet Rediger ud for hver sikkerhedsnøgle for at redigere dens navn. Hvis du har flere sikkerhedsnøgler, kan du bedre skelne mellem dem, hvis du giver dem tilpassede navne.

Fjern dine sikkerhedsnøgler
Klik på papirkurven Slet ud for en sikkerhedsnøgle for at fjerne den, så den ikke længere er knyttet til din Google-konto. Når du fjerner din sikkerhedsnøgle, bliver du bedt om at bekræfte handlingen. Du skal muligvis også logge ind på din Google-konto.

Jeg kan ikke bruge min sikkerhedsnøgle

Hvis du ikke kan bruge din sikkerhedsnøgle, kan du generere en sikkerhedskode til totrinsverificering:

1. Gå til g.co/sc på en enhed, hvor du er logget ind på din konto.
  2. Følg vejledningen på skærmen.

Nulstil din låste sikkerhedsnøgle

Nogle sikkerhedsnøgler kræver yderligere verificering såsom en pinkode.

Hvis din sikkerhedsnøgle er låst på grund af for mange mislykkede forsøg på at indtaste pinkoden og skal nulstilles:

1. Åbn Chrome Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger og så Privatliv og sikkerhed og så Sikkerhed og så Administrer sikkerhedsnøgler og så Nulstil din sikkerhedsnøgle.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Tip! Du kan bruge Chrome til at nulstille din låste sikkerhedsnøgle. Gå til chrome://settings/securityKeys.

Mistet sikkerhedsnøgle

Hvis du mister din sikkerhedsnøgle, kan du få adgang til din konto igen og beskytte den ved at følge vejledningen for den type totrinsverificering, du har:

Hvis du har konfigureret et alternativt andet trin

1. Log ind på din Google-konto med din adgangskode og dit alternative andet trin.
  2. Følg vejledningen i, hvordan du fjerner den mistede nøgle fra din konto.
  3. Få fat i en ny sikkerhedsnøgle. Det er en god idé, hvis du anskaffer dig en ekstra nøgle, som du kan gemme et sikkert sted.
  4. Føj den nye nøgle til din konto.

Hvis du ikke har et alternativt andet trin eller har glemt din adgangskode

Bemærk! Totrinsverificering kræver et ekstra trin, så du kan vise, at du ejer den pågældende konto. På grund af den ekstra sikkerhed kan det tage Google mellem tre og fem hverdage at sikre, at det er dig, der forsøger at logge ind på kontoen.

1. Følg vejledningen i, hvordan du gendanner din konto. Du bliver bedt om at besvare nogle spørgsmål for at bekræfte, at det er din konto.
  2. Du kan blive bedt om:
    • At angive en mailadresse eller et telefonnummer, hvor man kan komme i kontakt med dig.
    • At angive en kode, der er sendt til din mailadresse eller dit telefonnummer. Denne kode er med til at sikre, at du har adgang til mailadressen eller telefonnummeret.