Assigna tasques des de Documents de Google

Les tasques a Documents només estan disponibles per a comptes de treball o de centre educatiu aptes, i actualment no tens la sessió iniciada. Obtén més informació sobre els comptes de treball i de centre educatiu.

Inicia la sessió al compte de treball

Si utilitzes Documents de Google en un compte de treball o de centre educatiu apte, pots assignar-te tasques a tu o a altres usuaris del teu domini. Les tasques que assignes a un usuari es mostren a la seva llista de tasques personal. Obtén més informació sobre com pots treballar amb tasques compartides.

Assignar una tasca a Documents de Google

1. A l'ordinador, a Documents de Google, obre un document.
  2. Al document, introdueix @tasca i prem Retorn.
  3. A la finestra emergent, introdueix la tasca.
    1. També pots crear una tasca a partir d'una llista de comprovació.
      1. Tria una opció:
        • Selecciona Format i, a continuació, Pics i numeració i, a continuació, Llista de comprovació.
        • Al document, introdueix @llista de comprovació i prem Retorn.
      2. Introdueix una tasca a la llista de comprovació.
      3. A l'esquerra de l'element de la llista de comprovació, fes clic a Afegeix a Tasks . Es mostrarà una finestra emergent.
  4. Al camp "Usuari assignat", introdueix el nom de l'usuari a qui vols assignar la tasca.
    • Pots assignar-te una tasca a tu o a altres usuaris del teu domini.
  5. Opcional: per definir una data per a la tasca, fes clic a Data i tria una data del calendari.
  6. Per assignar-la, fes clic a Afegeix.

Important:

• Quan assignes una tasca a algú, aquesta persona rep una notificació per correu electrònic que inclou la teva adreça electrònica. Podrà veure la tasca a la seva llista de tasques personal i al seu calendari de Google Calendar si té una data definida. Obtén més informació sobre les tasques compartides.
  • Els usuaris anònims no poden assignar ni editar tasques en un document de Google.

Veure o editar una tasca a Documents

1. A Documents de Google, obre un document que tingui tasques assignades.
    • Per veure totes les tasques assignades des d'un document, ves a Eines i, a continuació, Tasques. Les tasques es mostren a la dreta de la pantalla. Per desplaçar-te fins a una tasca del document, fes-hi clic.
  2. A l'esquerra d'un element de la llista de comprovació assignat, passa el cursor per sobre de la icona.
    • Si s'ha completat una tasca, el títol es mostrarà ratllat.
  3. Per editar la tasca:
    • Títol: escriu el text de l'element de la llista de comprovació i prem el tabulador per actualitzar-lo.
    • Usuari assignat o data de la tasca: a la part inferior esquerra de la targeta de la tasca, fes clic a Edita.
      • Si edites l'usuari al qual s'ha assignat la tasca, tant l'usuari assignat anterior com el nou rebran una notificació per correu electrònic.

Marcar una tasca com a completada a Documents

1. A Documents de Google, obre un document que tingui tasques assignades.
  2. Trobar un element assignat de la llista de comprovació.
  3. Fes clic a la casella de selecció del document.
    • Si una tasca es marca com a completada al document, es mostrarà com a completada a la llista de tasques personal de l'usuari assignat i rebrà una notificació per correu electrònic.

Suprimir una tasca a Documents

1. A Documents de Google, obre un document que tingui tasques assignades.
  2. A l'esquerra d'un element assignat de la llista de comprovació, col·loca el cursor a sobre de la icona.
  3. Fes clic a Suprimeix Elimina i, a continuació, Confirma.

Consells

• Si se suprimeix una tasca al document, no es mostrarà a la llista de tasques personal de l'usuari assignat. Si la tasca encara no s'ha completat, l'usuari assignat rebrà una notificació per correu electrònic.
  • Si se suprimeix un element de la llista de comprovació del document, però abans no s'ha suprimit la tasca, es continuarà mostrant a la llista de tasques personal de l'usuari assignat. Per veure i suprimir la tasca, fes clic a Eines i, a continuació, Tasques.

Gestionar les actualitzacions de les tasques a Documents

Pot aparèixer un punt blau a la icona de l'esquerra de l'element de la llista de comprovació. Això pot passar en els casos següents:

• Quan algú actualitza l'element de la llista de comprovació al document, però no actualitza la tasca.
  • Quan la persona assignada a una tasca actualitza el títol de la tasca a Tasks, però no actualitza el text de la llista de comprovació al document.
  • Quan algú torna a una versió anterior del document.

Per solucionar el problema i treure el punt blau, fes el següent:

1. Col·loca el cursor a sobre de la tasca amb un punt blau.
  2. A la part inferior dreta de la finestra emergent, fes clic a Actualitza.

Consell: és possible que també es mostri un punt blau a la icona d'una tasca si l'usuari assignat l'actualitza o el suprimeix de la seva llista de tasques personal, però no té accés d'edició al document.

• Per corregir-ho, col·loca el cursor a sobre del punt blau i fes clic a .
  • Per evitar-ho, comprova que l'usuari assignat tingui accés d'edició al document.

Canvia les notificacions de tasques

Pots canviar les notificacions que reps de les tasques en un document.

1. A l'ordinador, obre un document, un full de càlcul o una diapositiva de Google.
  2. A l'extrem superior dret, fes clic a Obre l'historial de comentaris Open comments.
  3. Fes clic a Configuració de notificacions .
  4. Tria quan vols rebre notificacions.
    • Tots els comentaris i totes les tasques: quan es crea o es canvia qualsevol tasca.
    • Comentaris i tasques per a tu: quan altres persones responen a tasques o comentaris a què t'afegeixen.
    • Cap: no rebràs mai correus electrònics sobre comentaris o tasques relacionades amb el fitxer.

Articles relacionats