Kom igång med delade uppgifter

Med delade uppgifter i Google Chat och Google Dokument kan du:
  • tilldela någon en uppgift att slutföra
  • kontrollera status för en delad uppgift
  • uppdatera en delad uppgift i en delad yta, såsom ett rum eller ett dokument
  • uppdatera en delad uppgift tilldelad dig på din personliga uppgiftslista.

Tips! Det går varken att skapa en deluppgift eller upprepa delade uppgifter.

Läs mer om hur delade uppgifter fungerar

Du kan skapa och tilldela en delad uppgift i:

När delade uppgifter tilldelas dig:

• Delade uppgifter hamnar på standardlistan i Tasks, men det går att flytta dem till olika listor.
  • Din uppgift visas i:
    • din personliga uppgiftslista
    • delade rum, såsom en chatt eller ett dokument
    • Google Kalender, om uppgiften har datum och tid
  • Du kan redigera eller radera aktiviteten.
    • Ändringar återspeglas i dina tilldelade delade uppgifter i ett rum eller dokument.
  • Om du har åtkomst till rummet eller dokumenthistoriken kan du bekräfta vem som slutförde uppgiften eller ändrade den tilldelade personen.

Tips! Det går att anmäla en tilldelad uppgift från en delad yta, såsom ett rum eller dokument, som skräppost. Läs om att anmäla tilldelade uppgifter som skräppost.

Läs mer om aviseringar för delade uppgifter

• Du får aviseringar när uppgifter
    • skapas
    • tilldelas, omtilldelas eller inte tilldelas
    • slutförs eller markeras som ej slutförd
    • tas bort utan att slutföras.
  • I Chat får du aviseringar om uppgifterna i rummet.
  • I Google Dokument får du e-postaviseringar, som innehåller den tilldelades e-postadress. Du får också aviseringar när datumet eller titeln ändras.

Tips! Du får inga aviseringar om du gör ändringar själv.

Läs mer om borttagna delade uppgifter

När en delad uppgift tas bort tas den bort från din personliga uppgiftslista och det delade rummet.

• Om uppgiften finns i Chat:Alla relaterade meddelanden finns kvar i rummet tills du raderar dem.
  • Om uppgiften finns i Google Dokument och du:
    • har redigeringsåtkomst:
      • Uppgiften visas inte längre i dokumentet, men checklisteobjektet och texten finns kvar.
    • inte har redigeringsåtkomst:
      • Uppgiften visas som raderad intill checklistan.
      • Alla medarbetare med skrivbehörighet får godkänna dessa ändringar.
      • Uppgifter fortsätter att visas i listflödet tills borttagningen har godkänts.

Viktigt! Om du vill granska raderade uppgifter öppnar du Versionshistorik i dokumentet. Läs om hur du ser vad som har ändrats i ett dokument.

Om rummet eller dokumentet raderas:

• I Chat:Alla uppgifter raderas från det rummet och den tilldelade personens personliga uppgiftslista.
  • Google Dokument: Alla uppgifter finns kvar på din personliga uppgiftslista men du får inte visa det länkade dokumentet eftersom det är raderat.

Om ett Google-konto raderas:

• I Chat : Delade uppgifter som har tilldelats dig tas bort men finns kvar i rummet.
  • I Google Dokument: Delade uppgifter som har tilldelats dig finns kvar i dokumentet men tilldelas en okänd användare.

Om du förlorar åtkomst till rummet eller dokumentet:

• Dina uppgifter förblir tilldelade dig. Ändringar du gör återspeglas i det delade rummet.
    • Tips! I Dokument måste en användare med skrivbehörighet godkänna ändringarna innan de används.

Relaterade resurser

Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret