Kom i gang med delte gjøremål

Med delte gjøremål i Google Chat og Google Dokumenter kan du
  • tildele gjøremål til andre
  • sjekke statusen for delte gjøremål
  • oppdatere delte gjøremål via delte plattformer, som rom eller dokumenter
  • oppdatere delte gjøremål tilordnet deg, via den personlige huskelisten din

Tips: Du kan verken opprette undergjøremål eller gjenta delte gjøremål.

Finn ut hvordan delte gjøremål fungerer

Du kan opprette og tildele delte gjøremål via

Følgende skjer når delte gjøremål tilordnes deg:

• Delte gjøremål legges til i standardlisten din i Huskeliste, men du kan flytte dem til andre lister.
  • Gjøremålet vises i
    • i den personlige huskelisten din
    • i delte rom, som chatrom eller dokumenter
    • Google Kalender – hvis gjøremålet har dato og klokkeslett
  • Du kan endre eller slette aktiviteten.
    • Endringer for delte gjøremål tilordnet deg, vises også i rom og dokumenter.
  • Hvis du har tilgang til rommet eller dokumentloggen, kan du sjekke hvem som har fullført gjøremålet eller endret mottakeren.

Tips: Gjøremål du blir tildelt via delte plattformer, for eksempel rom eller dokumenter, kan du rapportere som nettsøppel. Finn ut hvordan du rapporterer tilordnede gjøremål som nettsøppel.

Finn ut mer om varsler om delte gjøremål

• Du får varsler når gjøremål
    • blir opprettet
    • blir tildelt eller overført, eller når tildeling blir opphevet
    • blir merket som fullført eller ikke fullført
    • blir slettet uten å fullføres først
  • I Chat mottar du varsler om gjøremålene i rommet.
  • I Google Dokumenter mottar du e-postvarsler med e-postadressen til mottakeren. Du får også varsler når datoen eller tittelen endres.

Tips: Du får ikke varsler for endringer du selv har utført for gjøremål.

Finn ut mer om slettede delte gjøremål

Når et delt gjøremål slettes, fjernes det fra den personlige huskelisten din og det delte området.

• Hvis gjøremålet er i Chat: Eventuelle relaterte meldinger blir værende i rommet til du sletter dem.
  • Hvis gjøremålet er i Google Dokumenter, og du
    • har redigeringstilgang:
      • Gjøremålet vises ikke lenger i dokumentet, men sjekklisteelementet og teksten blir værende.
    • ikke har redigeringstilgang:
      • Gjøremålet vises som slettet ved siden av sjekklisteelementet.
      • Alle med redigeringstilgang kan godta disse endringene.
      • Gjøremål vises i huskelister helt til slettingen er godtatt.

Viktig: For å gjennomgå slettede gjøremål, gå til «Versjonslogg» i dokumentet. Finn ut hvordan du ser hva som er endret i dokumenter.

Hvis rommet eller dokumentet blir slettet:

• I Chat: Alle gjøremål slettes fra det aktuelle rommet. Tildelte gjøremål slettes også fra personlige huskelister.
  • I Google Dokumenter: Du kan fortsatt se gjøremålene i den personlige huskelisten din, men du kan ikke se det tilknyttede dokumentet, fordi det er slettet.

Dette skjer hvis en Google-konto slettes:

• I Chat: Delte gjøremål som er tilordnet deg, blir ikke lenger tilordnet, men de blir værende i rommet.
  • I Google Dokumenter: Delte oppgaver som er tilordnet deg, blir værende i dokumentet, men de blir tilordnet en ukjent bruker.

Dette skjer hvis du mister tilgangen til rommet eller dokumentet:

• Gjøremålene dine forblir tildelt til deg. Endringer du gjør, gjenspeiles i det delte rommet.
    • Tips: I Google Dokumenter må personer med redigeringstilgang godta endringene dine før de blir gjeldende.