G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

AMP:n ja Tag Managerin määritysopas

Accelerated Mobile Pages ‑projekti (AMP) on avoimen lähdekoodin verkkoalusta, jonka avulla voit parantaa verkkosisältösi tehokkuutta. AMP-projektissa on sisäinen Google Tag Managerin tuki. Tässä artikkelissa kerrotaan suositeltu tapa Google Tag Managerin määrittämiseen AMP-sivuille.

Voit asentaa Tag Managerin AMP-sivuille seuraavasti:

1. Luo AMP-säilö Tag Managerissa.
  2. Lisää Tag Manager ‑koodinpätkä AMP-sivuillesi.
  3. Määritä Tag Manager ‑säilön tagit ja julkaise ne.

Luo AMP-säilö

Tag Manager sisältää AMP-säilötyypin. Voit luoda uuden AMP-säilön projektillesi seuraavasti:

1. Klikkaa Tilit-näkymästä Lisää toimintoja (Lisää) sen tilin kohdalta, jota haluat käyttää. Valitse Luo säilö.
  2. Määritä säilölle nimi. Käytä kuvaavaa nimeä, kuten example.com – uutiset – AMP.
  3. Valitse Säilön käyttöpaikat ‑kohdasta AMP.
  4. Klikkaa Luo.

Säilösi on nyt valmis. Seuraavaksi Tag Manager ‑koodi asennetaan AMP-sivuillesi.

Saat Tag Managerista tietoja siitä, miten koodinpätkä kannattaa asentaa. Lisää ohjeita on seuraavassa osiossa.

Lisää Tag Manager ‑koodinpätkä

Kun olet luonut uuden AMP-säilösi, Asenna Google Tag Manager ‑näkymä tulee näkyviin. Saat Tag Managerista kaksi koodinpätkää. Kopioi nämä koodinpätkät ja liitä ne AMP-sivuille.

Huom. Jotta voit käyttää koodinpätkää myöhemmin, klikkaa työtilan yleiskatsaussivun yläosassa näkyvää säilön tunnusta tai valitse Järjestelmänvalvoja ja sitten Asenna Google Tag Manager.

Ensimmäinen koodinpätkä lisää amp-analytics‑komponentin AMP-sivuillesi. Koodi sijoitetaan sivusi <head>-osion loppuun, ja sen tulisi esiintyä sivulla vain kerran.

<!-- AMP Analytics --><script async custom-element="amp-analytics" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-analytics-0.1.js"></script>
Tärkeää: Lisää tämä koodi sivullesi vain, jos sitä ei vielä ole siellä, ja varmista, että se esiintyy kullakin sivulla vain kerran.

Toinen koodinpätkä määrittää amp-analytics-komponentin käyttämään Tag Manageria. Sijoita tämä koodi heti avaavan <body>-elementin jälkeen. Korvaa GTM-CONTAINER_ID Tag Managerin säilön tunnuksella tai kopioi ja liitä koko koodinpätkä Tag Manager ‑käyttöliittymästä.

<!-- Google Tag Manager -->
<amp-analytics config="https://www.googletagmanager.com/amp.json?id=GTM-CONTAINER_ID" data-credentials="include"></amp-analytics>

Määritä säilö ja julkaise se

Kun säilön koodinpätkä on asennettu sivuillesi oikein, sivut voivat käynnistää tageja, jotka on otettu käyttöön Tag Managerissa. Seuraavaksi luodaan tagimääritykset ja julkaistaan säilö.

Voit luoda uuden tagin seuraavasti:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Tagin määritys ja valitse tagityyppi tuettujen AMP-tagien luettelosta.
  3. Määritä tagi sen palveluntarjoajalta saamiesi tietojen mukaisesti.
  4. Klikkaa Triggerit ja lisää yksi tai useampi tapahtuman ehto, joka käynnistää tagin.
  5. Määritä triggerille nimi ja klikkaa Tallenna.

Toista nämä vaiheet myös muille tagimäärityksille. Kun säilön määritys on valmis, julkaise säilö, niin muutokset tulevat voimaan.

Sivumuuttujat

Tag Manager voi tallentaa AMP-arvoja ja käyttää niitä tagi- ja triggerimäärityksissä. Esimerkiksi kenkiä myyvällä sivulla saattaa olla muuttujia, jotka kuvaavat tietyn kengän ominaisuuksia. Näitä arvoja voidaan käyttää Tag Manager ‑muuttujien luomisessa:

<amp-analytics config="https://www.googletagmanager.com/amp.json?id=Tag Manager-XXXXXX;Tag Manager.url=SOURCE_URL" data-credentials="include">
  <script type="application/json ">
      {
          "vars" : {
              "tyyppi": "kengät",
              "väri": "punainen"
          }
      }
  </script>
</amp-analytics>

Voit luoda Tag Managerissa käyttäjän määrittämän muuttujan, joka tallentaa yllä olevan koodin värimuuttujan:

1. Klikkaa Muuttujat.
  2. Valitse Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑kohdasta Uusi.
  3. Klikkaa Muuttujan määritys ja valitse AMP-muuttuja.
  4. Lisää AMP-muuttujan nimi ‑kenttään kentän nimi (esim. "väri".)
  5. Lisää muuttujalle kuvaava nimi (esim. "AMP-muuttuja – väri".)
  6. Klikkaa Tallenna.

AMP-tagit, jotka tukevat Tag Manageria