Nu lanserar vi Google Marketing Platform

Översikt

Vi slår nu ihop våra DoubleClick-annonsörsprodukter och Google Analytics 360 Suite till ett enda varumärke: Google Marketing Platform.

Som en del av lanseringen av Google Marketing Platform den 24 juli har Google Analytics 360 Suite Home blivit startsidan för Platform.

Det nya varumärket Google Marketing Platform – inklusive nya produktnamn och logotyper – återspeglas i produktgränssnitt, hjälpcenter, utbildningar, med mera.

Vi har tidigare meddelat att vi slår ihop våra DoubleClick-annonsörsprodukter och Google Analytics 360 Suite till ett enda varumärke: Google Marketing Platform. Den kompletta uppsättningen produkter i Google Marketing Platform arbetar tillsammans för att hjälpa dig att planera, köpa, mäta och optimera digitala medier och kundupplevelser på ett och samma ställe.

Google Marketing Platform lanseras till befintliga DoubleClick- och Google Analytics 360 Suite-kunder från och med den 24 juli. DoubleClick Digital Marketing-användare kan läsa mer om Google Marketing Platform för annonseringsprodukter här.

Vi har också meddelat om ändringar i Google AdWords och våra DoubleClick-produkter för utgivare.

Om Google Marketing Platform

Google Marketing Platform är en enhetlig annonserings- och analysplattform som möjliggör bättre samarbeten för dina marknadsföringsteam genom att bygga vidare på befintliga integreringar mellan DoubleClick och Google Analytics 360 Suite.

Med Google Marketing Platform kan du

• leverera snabbare och smartare marknadsföring. Med automatiserade dagliga processer kan du lägga din tid på strategiska aktiviteter, medan den inbyggda intelligensen automatiskt tar fram annonstrender och mönster åt dig.
  • få större kontroll över dina investeringar. Se enkelt vilka delar av din marknadsföring som fungerar och fatta välgrundade beslut för att förbättra effektiviteten, samtidigt som du kan känna dig säker på att du levererar annonser och upplevelser av hög kvalitet.
  • förstå din målgrupp på ett djupare plan. Integrera och få tillgång till din data för en mer fullständig bild av dina kunder och koppla samman din data med Google över olika enheter och avsiktssignaler för att identifiera de mest värdefulla målgrupperna.
  • Dela insikter mellan dina team. Med data och rapportering på ett och samma ställe kan alla i företaget se din målgrupp, dina medier och dina resultat för att dela insikter och optimera marknadsföringen.

Utforska fördelarna med Google Marketing Platform.

Nya funktioner i Google Marketing Platform

Med start den 24 juli ersätts varumärkena DoubleClick och Google Analytics 360 Suite av Google Marketing Platform. Som nuvarande användare av dessa produkter har du omedelbart tillgång till Google Marketing Platform. I detta ingår följande:

• Nytt produktvarumärke. I alla produktgränssnitt, hjälpcenter, utbildningar och annat material ser du de nya namnen och logotyperna för alla Google Marketing Platform-produkter.
  • Platform Home. Platform Home är den centrala platsen för användarhantering, administrativ kontroll, kontoöversikter och fakturering för plattformen. För nuvarande användare av Google Analytics 360 Suite ersätter detta Suite Home.
  • Integreringscenter. Integreringscentret i Platform Home hjälper dig att få ut det mesta av Google Marketing Platform genom att visa vilka produktintegreringar som finns och fördelarna med dem. Du ser befintliga länkar mellan produkter och möjligheter för nya integreringar.
  • En gemensam produktväljare. Navigera smidigt genom hela Google Marketing Platform från en gemensam produktväljare i rubriken för varje produkt. I väljaren ser du vilka produkter som du för närvarande har tillgång till.

Ändringar i produkterna i Google Analytics 360 Suite

Funktionerna i de enskilda produkterna, som Google Analytics och Optimize, förblir oförändrade. Detta inbegriper även alla befintliga integreringar mellan produkterna. Du behöver inte göra något för att behålla befintliga länkar. Faktureringen av produkterna i Google Analytics 360 Suite fortsätter som vanligt.

När du loggar in på ditt konto efter den 24 juli kommer du att se följande ändringar:

Nya funktioner på Google Marketing Platform: Du kan se de nya funktionerna i Google Marketing Platform som anges ovan via den nya gemensamma produktväljaren.

Nya webbadresser till startsidan för Platform: Webbadressen till startsidan för Platform har ändrats från 360suite.google.com till marketingplatform.google.com/home. Webbadressen till hjälpcentret har ändrats från support.google.com/360suite till support.google.com/marketingplatform. Denna ändring har skett automatiskt och alla befintliga länkar till Suite Home och hjälpcentret för 360 Suite omdirigeras till de nya webbadresserna.

Uppdaterade namn på annonsörs- och utgivarprodukter: Namnen på Googles annonsörs- och utgivarprodukter uppdateras i alla dina konton.

I exempelvis Google Analytics visas alla rapporter och relaterade mätvärdes- och dimensionsfält med de nya produktnamnen:

• Förvärvsrapporter för AdWords använder det nya namnet Google Ads.
  • Förvärvsrapporter för Google Marketing Platform-produkter grupperas tillsammans och visas med följande namn:
    • DoubleClick Bid Manager-rapporter visas med det nya namnet Display & Video 360. Mätvärden och dimensioner hänvisar till DV360.
    • DoubleClick Search-rapporter visas med det nya namnet Search Ads 360. Mätvärden och dimensioner hänvisar till SA360.
    • DoubleClick Campaign Manager-rapporter visas med det nya namnet Campaign Manager. Mätvärden och dimensioner hänvisar till CM.
  • Beteenderapporter för DoubleClick for Publishers visas med det nya namnet Google Ad Manager. Mätvärden och dimensioner hänvisar till GAM.

Du kommer att se liknande namnändringar i alla produkter.