G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Tilpassede hændelser

Tilpassede hændelser bruges til sporing af interaktioner, som finder sted på dit website eller i din mobilapp, og som ikke håndteres ved hjælp af standardmetoder. Det mest almindelige eksempel på brug af denne mulighed er sporing af formularindsendelser, hvor standardadfærden for formularen er blevet ændret (eksempelvis hvis browserhændelsen submit er blevet tilsidesat).

Trigger for tilpassede hændelser

Sådan opretter du en ny trigger for tilpassede hændelser:

1. Klik på Triggers og så Ny.
  2. Klik på Triggerkonfiguration, og vælg triggertypen Tilpasset hændelse.
  3. Angiv et hændelsesnavn. Vælg "brug matchning af regulære udtryk" for at tillade håndtering af regulære udtryk i dette felt.

Eksempel på konfiguration

Her er et eksempel på en webkonfiguration, hvor der aktiveres et tag, hvis en tilpasset hændelse med navnet "button1-click" overføres til datalaget:

1. Tilføj kode, der overfører hændelsen til datalaget, når der klikkes på knappen:
    ​<a href="#" name="button1" onclick="dataLayer.push({'event': 'button1-click'});">Button 1</a>
  2. Opret en ny trigger for tilpassede hændelser. Brug disse indstillinger i sektionen Triggerkonfiguration for dit nye tag:
    Hændelsesnavn: button1-click
    Denne trigger aktiveres ved: Alle tilpassede hændelser

Når denne trigger anvendes på et tag, aktiveres tagget, selvom standardhændelsen "submit" (indsend) tilsidesættes. Når der klikkes på den angivne knap, overføres der en tilpasset hændelse med værdien button1-click til datalaget. Tag Manager registrerer derefter "button1-click" som en værdi for en tilpasset hændelse og aktiverer tagget.

Brug dataLayer.push() til at sende flere variabler sammen med hændelsen. Du kan f.eks. sende en konverteringsværdi med den tilpassede hændelses navn:

dataLayer.push({'event':'button1-click','conversionValue':25});

Opret datalagsvariablen i Tag Manager, og brug denne variabel i feltet for konverteringsværdien i dit Google Ads-konverteringssporingstag.