Google Taggstyrning och gtag.js

Du kan använda både Google Taggstyrning och den globala webbplatstaggen (gtag.js) för att implementera taggar för Googles produkter, som Google Ads och Google Marketing Platform. Om du ska välja mellan Taggstyrning och gtag.js hittar du all information du behöver här.

Både Taggstyrning och gtag.js utför liknande funktioner:

• Taggstyrning är ett tagghanteringssystem där du snabbt och enkelt kan uppdatera spårningskod på din webbplats eller i appen från ett webbgränssnitt.
  • gtag.js är JavaScript-ramverket som används för att lägga till Google-taggar direkt på webbsidor.

Båda lösningarna bygger på samma infrastruktur och är fritt utbytbara. Välj den lösning som passar bäst för dina behov.

Överväg Taggstyrning om du vill ha

• möjligheten att implementera och modifiera både Google-taggar och tredjepartstaggar
  • möjligheten att implementera och ändra taggar för både webben och mobilappar
  • möjligheten att implementera och ändra taggar från ett webbgränssnitt
  • samarbets- och versionsfunktioner.

Överväg gtag.js om du inte har möjlighet att använda Google Taggstyrning eller om följande funktioner är viktiga för dig:

• möjligheten att installera taggarna direkt på din webbsida utan att behöva lägga tid på att skapa ett tagghanteringssystem
  • möjligheten att arbeta med dina taggar direkt i JavaScript utan att behöva använda ett separat gränssnitt

Om du redan använder Taggstyrning bör du fortsätta göra det. Google Ads- och Google Marketing Platform-taggar stöds fullt ut i Taggstyrning, och du behöver inte implementera ytterligare gtag.js-baserad kod på din webbplats om du redan använder Taggstyrning.

Om du redan använder gtag.js kan du alltid uppgradera till Taggstyrning vid ett senare tillfälle.

Obs! Du ska inte använda alternativet med anpassad HTML-tagg för att implementera gtag.js-baserade taggar. Använd i stället de inbyggda taggmallarna för Google Ads, Analytics och Floodlight i Taggstyrning.