Google Tag Manager og gtag.js

Google Tag Manager og den globale nettstedstaggen (gtag.js) er to ulike metoder med gjennomgående støtte for implementering av tagger tilknyttet Google-produkter, for eksempel Google Ads og Google Marketing Platform. Hvis du er usikker på om Tag Manager eller gtag.js passer best for deg, er det nyttig for deg å lese gjennom dette dokumentet.

Tag Manager og gtag.js har lignende funksjoner:

• Med Tag Manager – et tag-behandlingssystem – kan du raskt og enkelt oppdatere sporingskoder på nettstedet ditt eller i mobilappen din via et nettgrensesnitt.
  • gtag.js er JavaScript-rammeverket som brukes til å legge til Google-tagger direkte på nettsider.

Begge løsningene er tuftet på den samme grunnleggende Google-infrastrukturen, og de er interoperative. Du står fritt til å velge den løsningene som passer best i ditt tilfelle.

Vurder å bruke Tag Manager hvis det er viktig at du kan

• implementere og endre både Google-tagger og tredjepartstagger
  • distribuere og endre tagger for både nettprogrammer og mobilapper
  • implementere og endre tagger raskt via et nettgrensesnitt
  • ha samarbeids- og versjonsfunksjoner

Vurder å bruke gtag.js hvis du ikke kan bruke Google Tag Manager, eller det er viktig at du kan

• installere tagger direkte på nettsidene dine uten å måtte konfigurere et separat tag-behandlingssystem
  • arbeide med taggene dine direkte i JavaScript uten at du må bruke et separat grensesnitt

Hvis du allerede bruker Tag Manager, bør du fortsette med dette. Google Ads- og Google Marketing Platform-tagger har full støtte i Tag Manager, og hvis du allerede bruker Tag Manager, trenger du ikke å implementere ekstra gtag.js-basert kode på nettstedet ditt.

Hvis du allerede bruker gtag.js, kan du eventuelt oppgradere til Tag Manager på et senere tidspunkt.

Merk: Når du skal implementere gtag.js-baserte tagger, bør du styre unna alternativet for egendefinerte HTML-tagger. Bruk i stedet Tag Managers integrerte tagmaler for Google Ads, Analytics og Floodlight.