G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Tag Manager og Google-taggen (gtag.js)

Dette dokumentet er for personer som ikke har brukt så mye tid på måling, og som vil finne ut hva slags tagkonfigurasjon som passer best for dem.

I dette dokumentet får du en oversikt over Google-taggen (gtag.js) og Tag Manager. Hvis du konfigurerer Google Analytics i en app, kan du også se Firebase-dokumentasjonen.

Oversikt

Google-taggen er én enkelt tag du kan legge til på nettstedet ditt for å måle nettsteds- og annonseresultater. Google-taggen kreves for å sende data til Google Ads og Google Analytics 4 (GA4), også kalt destinasjoner.

Merk: For å motta data fra Google-taggen må du godta vilkårene for bruk av Google-tjenesten som skal motta dataene.

Hvilket taggingsalternativ bør du velge?

Du kan enten bruke Google-taggen alene eller sammen med Tag Manager.

Denne artikkelen presenterer de ulike taggingsalternativene, så du kan se hva som passer deg best.

Når skal Google-taggen brukes alene?

Google-taggen dekker alle bruksområder for måling. Hvis du nå bruker Google Ads eller GA4, genererer det aktuelle produktet automatisk en Google-tag for deg. Det neste trinnet er å legge til Google-taggen på nettstedet ditt.

Med Google-taggen kan du

• bruke én enkelt Google-tag på hele nettstedet i stedet for å administrere flere tagger for ulike Google-produktkontoer
  • automatisk måle blant annet klikk, sidevisninger og rulling på siden i Google Analytics – finn ut mer
  • automatisk måle konverteringer og kampanjeresultater i Google Ads – finn ut mer
  • konfigurere disse innstillingene for Google-taggen rett fra de aktuelle Google-produktene (f.eks. Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager), slik at du slipper å redigere koden på nettstedet

Dette taggingsalternativet passer godt for markedsførere som ikke har noe nettutviklingsteam i ryggen, eller som bruker et innholdsstyringssystem (CMS). Hvis du bare trenger standardberegningene, deriblant klikk, sidevisninger og rulling på siden, kan du konfigurere Google-taggen én gang, så er du klar.

Er du klar til å sette i gang?

Trenger du mer kontroll?

Vurder å legge til disse taggingsalternativene i Google-taggen:

• Google Tag Manager (anbefales)
  • gtag.js

Hva er gtag.js?

gtag.js er JavaScript-rammeverket som brukes for å legge til Google-tagger direkte på nettsider. For å bruke gtag.js på en effektiv måte må du ha kunnskap om CSS, HTML og JavaScript.

Dette taggingsalternativet passer best for nettutviklere som selv tar seg av taggingen, og som bare har behov for å administrere Google-tagger. Med gtag.js kan du installere tagger direkte på nettsider på egen hånd, og du unngår innlæringsfasen som nye tag-behandlingssystemer krever.

Merk: Google-taggen (gtag.js) kan bare sende data til Google-tjenester.

Hvis du får andre taggingsbehov, kan du overføre taggene til Google Tag Manager på et senere tidspunkt.

Hva er Google Tag Manager?

Med Tag Manager – et tag-behandlingssystem – kan du raskt og enkelt oppdatere tagger på nettstedet ditt eller i mobilappen din via et nettgrensesnitt. Du kan bruke Google Tag Manager til å laste inn en Google-tag på nettstedet. Denne metoden tilsvarer det å legge til kodebiten for Google-taggen (gtag.js) på nettstedet.

Tag Manager støtter Google-spesifikke tagger, en rekke tredjeparts-tagger og også tilpassede tagger. Se alle taggene som støttes.

Dette alternativet er velegnet for markedsførere som selv tar seg av taggingen, og som har behov for å administrere Google-tagger og tagger fra andre parter. Det er også et godt alternativ for byråer og tagadministratorer og kan brukes selv om det gjøres endringer i koden på nettstedet.

Google Tag Manager sammenlignet med gtag.js

I tabellen nedenfor ser du forskjellene mellom Tag Manager og gtag.js.

gtag.js (implementering av kode)

Google Tag Manager (tag-behandlingssystem)

Du må skrive kode for å implementere tagger og tilpasse innsamlingen av data på nettet.

Implementer og rediger tagger fra både Google og tredjeparter raskt, uten å redigere kode.
Se alle taggene som støttes.

Kan bare sende data for Google-produkter.

Kan sende data for Google-tagger, tredjepartstagger og egendefinerte tagger.

Du må administrere taggene dine fra selve koden, og du må kanskje duplisere koden for ulike kanaler, for eksempel app og nett.

Administrer alle tagger for appene dine og nettstedet ditt fra tagmanager.google.com.

Versjonskontroll avhenger av hvordan du administrerer koden.

Samarbeid med andre via arbeidsområder og tagger for versjonskontroll.

Tagging på tjenersiden er mulig. Du må fortsatt bruke Google Tag Manager til å implementere og kommunisere med tjenerbeholderen.

Med Tag Manager kan du enkelt implementere tagger på tjenere. Hvis du for øyeblikket ser nærmere på dette alternativet, kan du lese om tagging på klient- og tjenersiden.

Kompatibel med statiske nettstedsgeneratorer, CMS-er, nettstedsbyggere og manuelt skrevne HTML-sider som støtter JavaScript.

Kompatibel med mange CMS-er og nettstedsbyggere. Hvis systemet ditt ikke støtter Tag Manager, kan du bruke Google-taggen (gtag.js) i stedet.

Tilbys kostnadsfritt.

Tilbys kostnadsfritt.

Er du klar til å sette i gang med Google Tag Manager?

Konfigurer og installer Tag Manager →

Hvis du allerede bruker Tag Manager, kan du fortsette med det. Tag Manager støtter Google Ads- og Google Marketing Platform-tagger uten begrensninger, og du trenger ikke å implementere tilleggskode på nettstedet via gtag.js hvis Tag Manager allerede er i bruk.

Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen.

Hvis du brukte GA4-konfigurasjonstagger, er de automatisk oppgradert til Google-taggen. Målingen og funksjonaliteten blir som før, og du trenger ikke å gjøre noe.

GA4-hendelsestagger forblir som de er.

Fremgangsmåten videre