G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Google Tag Manager ja gtag.js

Google Tag Manager ja yleinen sivustotagi (gtag.js) ovat molemmat täysin tuettuja tapoja tagien käyttöönottoon Google-tuotteissa, kuten Google Adsissa ja Google Marketing Platformissa. Jos mietit, kumpi vaihtoehto on sinulle parempi, tästä artikkelista saat hyödyllistä tietoa.

Tag Managerin ja gtag.js:n avulla voidaan tehdä samanlaisia asioita:

• Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi tai mobiilisovelluksessasi käytettäviä seurantakoodeja verkkokäyttöliittymästä.
  • gtag.js on JavaScript-kehys, jota käytetään Googlen tagien lisäämiseen suoraan verkkosivustoille.

Molemmat ratkaisut perustuvat samaan Google-infrastruktuuriin, ja niitä voidaan käyttää toistensa kanssa. Voit vapaasti valita sen, joka paremmin sopii yrityksesi tarpeisiin.

Harkitse Tag Managerin käyttämistä, jos seuraavat ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä:

• Googlen ja kolmansien osapuolten tagien käyttöönotto ja muokkaaminen
  • Verkko- ja mobiilisovellusten tagien käyttöönotto ja muokkaaminen
  • Tagien käyttöönotto ja muokkaaminen verkkokäyttöliittymässä aina tarvittaessa
  • Yhteistyö- ja versiointiominaisuudet

Harkitse gtag.js-koodin käyttämistä, jos et voi käyttää Google Tag Manageria tai jos seuraavat ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä:

• Tagien asentaminen suoraan verkkosivulle määrittämättä taginhallintajärjestelmää
  • Tagien hallinta suoraan JavaScript-koodissa ilman erillistä käyttöliittymää

Jos käytät tällä hetkellä Tag Manageria, sen käyttöä kannattaa jatkaa. Tag Manager tarjoaa täyden tuen Google Ads- ja Google Marketing Platform ‑tageille, joten sinun ei tarvitse ottaa sivustollasi käyttöön gtag.js-pohjaista koodia.

Jos sinulla on käytössä gtag.js, voit päivittää Tag Manageriin myöhemmin.

Huom. Älä käytä muokattua HTML-tagia gtag.js-pohjaisten tagien käyttöönottoon. Käytä sen sijaan Tag Managerin omia Google Ads-, Analytics- ja Floodlight-tagimalleja.