[Utfasning i september 2023] Google Optimize

Google Optimize och Optimize 360 är inte längre tillgängliga. Slutdatumet var den 30 september 2023. Alla experiment och anpassningar som fortfarande var aktiva det datumet har avslutats.

Vanliga frågor

Varför fasades Optimize ut?

Vi strävar även fortsättningsvis efter att ge företag av alla storlekar möjlighet att förbättra användarupplevelsen, och investerar i tredjepartsintegreringar för A/B-testning i Google Analytics 4. Vi vill ge våra kunder de effektivaste lösningarna och integreringarna, framför allt genom Google Analytics 4.

Optimize har visserligen funnits med länge, men saknade många av de funktioner och tjänster som våra kunder efterfrågar och behöver för sin experimenttestning. Vi har därför beslutat att investera i lösningar som är mer effektiva för våra kunder.

Hur kommer testningen i Google Analytics att se ut fortsättningsvis?

Vi samarbetar kring att utveckla integreringar med följande leverantörer av A/B-testning (i bokstavsordning):

• AB Tasty
  • Optimizely
  • VWO

Vi har gjort våra API:er offentligt tillgängliga så att vem som helst kan integrera sina A/B-testningsverktyg med Google Analytics. Läs mer om integreringen

Vad händer med Firebase A/B-testning?

Med Firebase A/B-testning kan du optimera dina appupplevelser genom att enkelt köra, analysera och skala upp produkt- och marknadsföringsexperiment. Firebase använder Google Optimize-infrastrukturen för härledning av data för alla experiment som påbörjades den 23 oktober 2023 eller tidigare. Dessa experiment stöds tills de avslutas. Alla nya experiment som startades den 23 oktober 2023 eller senare utgår från frekventistisk inferens och är inte beroende av Google Optimize. Läs mer på om Firebase A/B-tester.