G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Google Optimize

Met Optimize kunt u varianten van webpagina's testen en zien hoe ze presteren ten opzichte van een door u opgegeven doel. Optimize volgt hoe uw experiment presteert en laat zien welke variant de beste is.

Voordat u met deze configuratie in Google Tag Manager begint, moet u ervoor zorgen dat de code van uw webpagina geschikt is voor de afhandeling van de tags van Google Optimize:

• Voor het beste resultaat implementeert u het JavaScript-gedeelte van uw Tag Manager-containerfragment zo hoog mogelijk in het <head>-gedeelte van de pagina. Meer informatie
  • Installeer het Optimize-fragment voor pagina verbergen op pagina's waarop Optimize wordt geïmplementeerd.
  • Zorg ervoor dat dataLayer-declaraties worden weergegeven vóór het Optimize-fragment voor pagina verbergen en het Tag Manager-containerfragment. Meer informatie

De tag instellen

1. Log in bij Tag Manager en selecteer een account.
  2. Klik op Tags > Nieuw.
  3. Klik op Tagconfiguratie > Google Optimize.
  4. Vul de container-ID voor Optimize in. U vindt deze in de containerinstellingen in Optimize, onder Containergegevens.
  5. Optioneel: Vouw Meer instellingen uit en open het dropdownmenu Domeininstellingen zodat u het domein kunt kiezen waaruit u Google Optimize wilt installeren. We raden u aan het standaarddomein www.googleoptimize.com om de prestaties te verbeteren en te voorkomen dat uw domein wordt beperkt. Kies echter het domein www.google-analytics.com als u dit domein al heeft ingesteld in uw Content Security Policy.
  6. Optioneel: (alleen Universal Analytics) Selecteer Algemene functienaam overschrijven (alleen Universal Analytics) om de naam van het algemene object in Universal Analytics te wijzigen met een variabele voor Google Analytics-instellingen. De variabele voor Google Analytics-instellingen voor de Optimize-tag moet overeenkomen met de naam van de algemene functie voor de Universal Analytics-tag. Lees meer informatie over hoe u de naam van het algemene object kunt wijzigen.
  7. Sla de tag op zonder triggers. Opmerking: U moet de paginaweergavetrigger instellen in de Analytics-tag waarmee de Optimize-tag wordt geactiveerd.
  8. Open de Google Analytics 4-instellingstag voor de Analytics-property die is gekoppeld aan uw Optimize-container.
  9. Klik op Tagconfiguratie > Geavanceerde instellingen > Tagreeks.
  10. Vink het selectievakje aan om een tag te activeren voordat deze tag wordt geactiveerd. Klik onder de kop Setup-tag op het menu en selecteer de gewenste Optimize-tag.
  11. Configureer de Optimize-tag om één keer per pagina te worden geactiveerd en sla deze vervolgens op.
  12. Publiceer uw Tag Manager-container zodat de wijzigingen van kracht worden.
Belangrijk: Aangezien Google Optimize samenwerkt met Google Analytics, moeten de trackerinstellingen van uw Optimize-tags (de instellingen onder Meer) overeenkomen met die van uw Google Analytics-tags. Het gebruik van constante variabelen kan helpen om de consistentie tussen tags te handhaven door één locatie te bieden waar een veelgebruikte waarde kan worden gewijzigd, zoals de tracking-ID van Analytics.