Google Optimize

Met Optimize kunt u varianten van webpagina's testen en zien hoe ze presteren ten opzichte van een door u opgegeven doel. Optimize volgt hoe uw experiment presteert en laat zien welke variant de beste is.

Voordat u met deze configuratie in Google Tag Manager begint, moet u ervoor zorgen dat de code van uw webpagina geschikt is voor de afhandeling van de tags van Google Optimize:

• Voor het beste resultaat implementeert u het JavaScript-gedeelte van uw Tag Manager-containerfragment zo hoog mogelijk in het <head>-gedeelte van de pagina. Meer informatie
  • Installeer het Optimize-fragment voor pagina verbergen op pagina's waarop Optimize wordt geïmplementeerd.
  • Zorg ervoor dat dataLayer-declaraties worden weergegeven vóór het Optimize-fragment voor pagina verbergen en het Tag Manager-containerfragment. Meer informatie

De tag instellen

1. Log in bij Tag Manager en selecteer een account.
  2. Klik op Tags > Nieuw.
  3. Klik op Tagconfiguratie > Google Optimize.
  4. Voer uw Container-ID voor Optimize in.
  5. Selecteer een Google Analytics-instellingenvariabele.
  6. Klik op Opslaan en sla de tag op zonder triggers.
  7. Open de Analytics-tag Paginaweergave voor de Analytics-property die is gekoppeld aan uw Optimize-container.
  8. Klik op Tagconfiguratie > Geavanceerde instellingen > Tagreeks.
  9. Vink het selectievakje aan om een tag te activeren voordat deze tag wordt geactiveerd. Klik onder de kop Setup-tag op het menu en selecteer de gewenste Optimize-tag.
  10. Configureer de Optimize-tag om één keer per pagina te worden geactiveerd en sla deze vervolgens op.
  11. Publiceer uw Tag Manager-container zodat de wijzigingen van kracht worden.
Belangrijk: Aangezien Google Optimize samenwerkt met Google Analytics, moeten de trackerinstellingen van uw Optimize-tags (de instellingen onder Meer) overeenkomen met die van uw Google Analytics-tags. Het gebruik van constante variabelen kan helpen om de consistentie tussen tags te handhaven door één locatie te bieden waar een veelgebruikte waarde kan worden gewijzigd, zoals de tracking-ID van Analytics.