G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

[UA] Dynamisk remarketing i Universal Analytics

Använd Google Taggstyrning och Google Analytics för att engagera användare på nytt utifrån innehåll som de redan har sett.
Obs! Den här artikeln handlar om Universal Analytics (UA). Från och med 1 juli 2023 slutar UA-standardegendomar att behandla data (1 juli 2024 för UA 360-egendomar). Om du fortfarande använder UA bör du övergå till Google Analytics 4 (GA4).

Med remarketing kan du visa annonser för dina användare och anpassa dessa annonser utifrån innehåll som användarna har tagit del av. Med dynamisk remarketing kan du gå ännu längre och visa annonser med just den produkt som webbplatsbesökarna har tittat på. I den här artikeln beskrivs hur Google Analytics används med dynamisk remarketing med Taggstyrning.

Steg 1: Konfigurera anpassade dimensioner

När användarna tittar på innehåll som är taggat med vertikalattribut (till exempel en annons om en viss sko) skickas informationen om detta till Analytics i form av anpassade dimensioner. Analytics gör den informationen tillgänglig för din dynamiska remarketingkampanj med Google Ads.

Följ anvisningarna i hjälpcentret för Google Analytics om du vill skapa anpassade dimensioner.

Se till att ange namnen på anpassade dimensioner exakt på det sätt som vi rekommenderar i guiden för anpassade dimensioner. Tänk på att det finns olika nycklar för olika vertikaler. Var noga med att ta reda på rätt vertikalvärden.

Detaljhandelsvertikalen kräver t.ex. dimensionen ecomm_prodid, och du måste ta med dimensioner för ecomm_pagetype och ecomm_totalvalue eftersom det krävs för dynamisk remarketing i Analytics.

Ange Träff på menyn Omfattning för varje anpassad dimension. Då tillämpas dessa åtgärder på sidvisningar men de hänger inte med en session eller användare.

Anteckna indexnumret för varje dimension som du skapar. Du behöver dessa indexnummer senare för din Taggstyrning-konfiguration.

Steg 2: Konfigurera datalagret

Lägg till de nödvändiga attributen i datalagret i samarbete med webbutvecklaren. Dessa nycklar och värden för datalager används av taggen för att identifiera den intressanta produkten. Det här exemplet representerar en detaljhandel som samlar in produkt-id, sidtyp och produktens totala värde:

<script>
dataLayer = [{
    'product_ids' : 'AA12345',
    'page_type' : 'product',
    'total_value' : 49
}]
</script>

Se till att värdena på dataLayer()-nycklarna är tillgängliga genom att infoga dataLayer()-koden ovanför den ursprungliga Taggstyrning-behållartaggen. Läs mer.

Steg 3: Konfigurera dynamiska attribut

Målet med dynamiska attribut är att länka information om vertikalattribut från Google Analytics till Google Ads-kontot. Så här ställer du in dynamiska attribut i Google Analytics:

1. Navigera i Google Analytics till kolumnen Administratör följt av Egendom: Spårningsinformation följt av Datainsamling och ge växeln Remarketing värdet . Klicka på Spara.
  2. Medan du fortfarande befinner dig i administratörsdelen går du till kolumnen Egendom: Målgruppsdefinitioner följt av Dynamiska attribut.
  3. Om du inte redan har gjort det ska du länka ditt Google Ads-konto genom att klicka på den relevanta länken.
    1. Välj det Google Ads-konto du vill länka.
    2. Ge länkgruppen ett namn i fältet Länkgruppsnamn.
    3. Använd växlingsknapparna för att länka en eller flera vyer av dina uppgifter.
    4. Klicka på Länka konton och sedan på Klar.
    5. Återgå till kolumnen Egendom: Målgruppsdefinitioner följt av Dynamiska attribut.
  4. Klicka på +Nytt attribut.
  5. Ange Verksamhetstyp (t.ex. Detaljhandel), Vy och Målkonto i avsnittet Konfiguration. Klicka på Nästa steg när du är klar.
  6. I avsnittet Dynamiska attribut anger du attributen från de anpassade dimensionerna som du skapade tidigare. Om du till exempel använder Detaljhandel väljer du ecomm_prodid för Produkt-id, ecomm_pagetype för Sidtyp och ecomm_totalvalue för Totalt värde.
  7. Klicka på Spara.

Steg 4: Skapa målgrupper i Analytics

Nu när du har uppdaterat dina taggar med de attribut du vill använda blir de här attributen tillgängliga i Analytics. Du kan nu använda attributen för att skapa remarketingmålgrupper.

Lär dig skapa målgrupper med hjälp av instruktionerna i Analytics hjälpcenter.

Steg 5: Skapa användardefinierade variabler

I Taggstyrning skapar du tre nya användardefinierade variabler för att matcha de datalagervärden och anpassade dimensioner som du precis har konfigurerat i steg 1 och 2:

1. Navigera till Variabler på arbetsytan i Taggstyrning och klicka på Ny i avsnittet Användardefinierade variabler.
  2. Klicka på Variabel konfiguration och välj Dataskiktvariabel.
  3. Ange Datalagervariabelns namn utifrån namnet på variabeln i ditt dataLayer()-objekt. I exemplet med dataLayer()-koden ovan skulle det här värdet vara product_ids.
  4. Låt Datalagerversion ha standardvärdet 2.
  5. Ge variabeln ett namn. I det här exemplet med produkt-id för detaljhandeln använder vi ”Produkt-id:n”.
  6. Spara variabeln.

Upprepa den här processen för återstående användardefinierade variabler.

Steg 6: Lägg till användardefinierade variabler i Taggstyrning

Det sista steget är att lägga till de nya användardefinierade variablerna som du har skapat i Taggstyrning i Google Analytics-inställningsvariabeln:

1. Navigera till Variabler och välj Google Analytics-inställningsvariabeln.
  2. Klicka på Variabelkonfiguration och navigera till Fler inställningar följt av Anpassade dimensioner.
  3. Klicka på Lägg till anpassad dimension.
  4. Använd variable selector iconVariabelväljaren för att ange dimensionsvärdet för varje användardefinierad variabel i Taggstyrning som du skapade i steg 5. Indexvärdena motsvarar dem som du antecknade i steg 1 när du skapade anpassade dimensioner i Analytics. Exempel: Index kan ha värdet 3 och Dimensionsvärde kan heta {{Produkt-id:n}}.
  5. Spara konfigurationen och publicera behållaren när du är klar.

Om du inte vill ange anpassade dimensioner i den globala Google Analytics-inställningsvariabeln kan du använda de anpassade dimensionerna i sidvisningstaggen i stället. Öppna Google Analytics-sidvisningstaggen, klicka på Aktivera åsidosättande av inställningar i taggen så att avsnittet Fler inställningar visas och följ de relevanta stegen ovan.