G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Ordna dina behållare

I takt med att du får fler implementeringar i Google Taggstyrning är det en bra idé att utforma strategier för att ordna behållare.

Ett konto, flera behållare

De flesta organisationer har ett enda Taggstyrning-konto för alla sina behållare. I det kontot är det vanligast att man har en unik behållare för varje webbplats eller mobilapp. En cykelbutik har till exempel en webbplats som är avsedd att visa upp företaget, och de har byggt en app för att spåra träningspass. De har skapat fyra behållare i Taggstyrning:

• Behållare 1: Webbehållare för en cykelbutiks webbplats.
  • Behållare 2: Webbehållare för en webbapp som spårar cykelträning.
  • Behållare 3: Android-behållare för en mobilapp som spårar cykelträning.
  • Behållare 4: iOS-behållare för en mobilapp som spårar cykelträning.

Ordna innehåll med hjälp av mappar

Med mappar kan du ordna taggarna, utlösarna och variablerna i en behållare i logiska grupper som gör det enklare att hantera dina Taggstyrning-konfigurationer. Du kan ordna innehållet i mappar på ett antal olika sätt:

• Ordna efter projekt: Skapa en mapp för en ny mikrowebbplats eller annonskampanj.
  • Ordna taggar efter team: Skapa en mapp som en byrå kan arbeta i och en annan för marknadsföringsteamet.
  • Ordna taggar efter typ: Skapa en mapp för Google Analytics-taggar, en annan för Google Ads och en tredje för taggar från tredje part.

Formulera namnkonventioner

Taggstyrning-konfigurationer innehåller med tiden ofta ett stort antal taggar, utlösare, variabler, versioner och arbetsytor. För att ordna innehållet i din behållare och göra det enkelt att arbeta med rekommenderar vi att du använder en namnkonvention av följande slag: <objekttyp> - <appnamn> - <information>​.

Exempel:

• Google Ads-konverteringar - Webbplats för e-handel - Kampanj 2018-01
  • Google Ads-konverteringar - Android - Kampanj 2017-12
  • Analytics-sidvisningar - Webbplats med information - blogg
  • Floodlight - E-handelswebbplats - produktkategorier

Använd beskrivningar

På arbetsytans översiktssida finns ett kort där du kan visa och redigera beskrivningen för arbetsytan. Använd den här funktionen för att beskriva vad behållaren används för, vilket arbete som pågår och andra anteckningar som hjälper andra att förstå de ändringar som den angivna arbetsytan representerar.

När en version skapas från en arbetsyta tas beskrivningen med. Du kan redigera innehållet i beskrivningen innan versionen registreras. Denna information hjälper dig och dina kollegor att förstå de ändringar som gjorts i den versionen om någon behöver gå tillbaka och undersöka en tidigare konfiguration.

Hantera behållarnas storlek

För att få bästa möjliga resultat och för att göra dem lättare att hantera bör du hålla antalet konfigurationer för taggar, utlösare och variabler i en viss behållare på en rimlig nivå. Ta bort alla objekt från behållaren som inte längre behövs. Samla taggar med liknande funktioner i en enda tagg. Variabler för uppslagstabeller och tabeller med reguljära uttryck är särskilt användbara för att samla taggar.

Läs mer