G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Mappen

Uw tags, triggers en variabelen ordenen

Naarmate uw containers in de loop van de tijd omvangrijker worden, kan het steeds lastiger zijn om de configuraties van al uw tags, triggers en variabelen bij te houden. Om deze items gemakkelijker te kunnen bewerken, kunt u Tag Manager-mappen gebruiken om ze in logische groepen in te delen.

Klik op Mappen in het linkermenu om een lijst met alle mappen in een container te bekijken. Vanaf hier kunt u de volgende acties uitvoeren:

• Klik op Nieuwe map om een nieuwe map te maken.
  • Als u een of meer tags, triggers of variabelen in een map wilt plaatsen, selecteert u de betreffende selectievakjes in de lijst. Vervolgens selecteert u een map in het menu Verplaatsen om de items in een bestaande map te plaatsen.
  • Selecteer een of meer items in de lijst en klik op Map op basis van geselecteerde items om die items aan een nieuwe map toe te voegen.
  • Klik op een mapnaam in de lijst om de map uit of samen te vouwen.
  • Gebruik Meer acties Meer rechts van een mapnaam om nieuwe tags, triggers of variabelen aan die map toe te voegen, of om een map te hernoemen of te verwijderen. Wanneer u met dit menu een nieuwe tag, trigger of variabele maakt, worden de nieuw gemaakte items weergegeven in de geselecteerde map.

Mappen gebruiken

Hoe mappen in de praktijk worden gebruikt, is afhankelijk van de persoon of de organisatie en kan aanzienlijk verschillen per installatie. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u mappen kunt indelen:

• Indelen op project: maak een afzonderlijke map voor een nieuwe microsite of een nieuwe advertentiecampagne.
  • Tags indelen op team: maak per bureau een afzonderlijke map om in te werken.
  • Tags indelen op type: maak afzonderlijke mappen voor Google Analytics-tags, voor Google Ads-tags, voor tags van derden en voor aangepaste html-tags.

Tip: Geef de mappen een beschrijvende naam. Zo hebben u en degenen met wie u samenwerkt, een goed overzicht van hoe uw tags en containers zijn georganiseerd.

Bronnen