"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Julkaiseminen, versiot ja hyväksynnät

Säilöjen julkaiseminen

Kun julkaiset säilön, Tag Manager aktivoi muutokset ilmoitetun ympäristön mukaisesti. Jos olet lisännyt tai muokannut tageja, triggereitä ja muuttujia työtilassa, sinun on julkaistava nämä muutokset, jotta ne tulevat voimaan verkkosivustollasi tai mobiilisovelluksessasi.

Voit julkaista työtilan seuraavasti:

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Lähetä. Näkyviin tulee Lähetä muutokset ‑näkymä, josta voit joko julkaista säilön tai tallentaa version säilöstä.
  2. Valitse Julkaise ja luo versio, jos se ei vielä ole valittuna.
  3. Tarkista, että määrityksesi näkyy haluamallasi tavalla Työtilan muutokset ‑osiossa.
  4. Lisää Version nimi ja Version kuvaus.
  5. Jos Tag Manager on määritetty käyttämään useita ympäristöjä, valitse Julkaise ympäristössä ‑kohdasta ympäristö, jossa haluat julkaista työtilan.
  6. Valitse Julkaise.
Voit tarkistaa muutokset ennen julkaisemista. Käytä Työtilan muutokset ‑osion Lisää toimintoja ‑valikkoa (Lisää), jos haluat katsoa kyseisen elementin eri versioiden eroja tai hylätä muutoksen. Klikkaa kyseisen elementin nimeä luettelosta, niin näet näytöllä laajennetut tiedot. Niistä voit tarkistaa, mikä kussakin elementissä on muuttunut, tehdä viime hetken muutoksia tai hylätä muutoksen.

Versiot

Versio on tilannekuva säilön määrityksestä tiettynä ajankohtana. Voit koska tahansa tallentaa työtilan nykyisen tilan versioksi. Näin voit tarvittaessa palata työtilan edelliseen versioon.

Versioiden avulla voit perua mahdolliset virheet helposti. Jos joku esimerkiksi vahingossa julkaisee säilön version, ennen kuin se on valmis tuotantoon, voit palauttaa työtilan aiemman version ja julkaista sen.

Käyttäjät, joilla on vähintään hyväksymisoikeudet, voivat luoda versioita. Joka kerta, kun säilö julkaistaan, siitä tallennetaan versio.

Jos haluat tallentaa nykyisen työtilan ennen sen julkaisemista, toimi seuraavasti:

1. Valitse Lähetä. Näkyviin tulee Lähetä muutokset ‑näkymä, josta voit joko julkaista tai tallentaa version. (Google Marketing Platform ‑asiakkaat näkevät lisäksi vaihtoehdon Pyydä hyväksyntää.)
  2. Klikkaa Luo versio.
  3. Lisää Version nimi ja Version kuvaus.
  4. Klikkaa Luo.

Jos haluat julkaista säilön aiemmin tallennetun version sivustolla, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Versiot.
  2. Klikkaa haluamaasi versiota taulukosta.
  3. Klikkaa Toiminto ja sitten Julkaise.

Tag Manager säilyttää julkaisuhistorian, joten voit nähdä julkaissut versiot ja niiden julkaisijan. Voit nähdä julkaisuhistorian valitsemalla Versiot ja etsimällä kohteita päivämäärän mukaan Julkaistu-sarakkeesta.

Jos haluat korvata nykyisen säilön version aiemmin tallennetulla versiolla, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Versiot.
  2. Klikkaa Toiminnot-valikkoa haluamasi säilön version vierestä.
  3. Valitse Määritä viimeisimmäksi versioksi.

Tämä korvaa nykyisen säilön luonnoksen valitsemasi säilön version sisällöllä. Tämän jälkeen voit tehdä halutessasi lisää muutoksia säilön luonnokseen ja julkaista säilön, kun olet valmis.

Jos haluat julkaista tietyn version Versiot-näkymästä, määrittele julkaistava versio ja valitse sitten Toiminnot-valikosta Julkaise kohteessa….

Kun julkaiset tai luot version, lisää Version nimi ja Kuvaus, jotka kuvailevat tehtyjä muutoksia selkeästi. Esimerkki:

• Version nimi: GA:n sivun katselu ‑tagi – ensimmäinen julkaisu
  • Kuvaus: Google Analyticsin sivun katselu ‑tagi julkaistaan sivustolla example.com.
Huom. Kun luot uuden säilön, ensimmäinen versio luodaan automaattisesti. Sen nimi on "Versio 1 – Tyhjä säilö".

Hyväksynnät

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Tag Manager 360:ssä.

Tag Manager 360 ‑tilien omistamien säilöjen työnkulkuun voidaan lisätä hyväksyntöjä. Käyttäjät, joilla on vähintään muokkausoikeudet, näkevät lisäksi vaihtoehdon, josta he voivat pyytää hyväksyntää tekemilleen muutoksille.

Hyväksyntää pyytävä käyttäjä voi halutessaan määrittää tietyn käyttäjän tarkistamaan pyynnön ja jättää kyseiselle käyttäjälle kommentin, joka sisältää ohjeita tai lisätietoja. Käyttäjä, jolla on hyväksymisoikeudet tai julkaisuoikeudet, voi käsitellä pyyntöä, mutta pyynnön määrittäminen tietylle käyttäjälle on hyvä tapa osoittaa hyväksymispyyntö tietylle käyttäjälle.

Hyväksynnän pyytäminen

Voit pyytää työtilaan tehtyjen muutosten hyväksyntää seuraavasti:

1. Valitse Lähetä.
  2. Valitse Pyydä hyväksyntää.
  3. Valinnainen: Klikkaa Valitse hyväksyjä, jos haluat tietyn henkilön tarkistavan ja hyväksyvän pyyntösi.
  4. Valinnainen: Lisää Kommentti-osioon kuvaava kommentti, jonka avulla hyväksyjä saa paremman käsityksen pyydetyistä muutoksista.
  5. Klikkaa Pyydä.

Jos käytät työtilaa, joka odottaa hyväksyntää, näet bannerin, jossa ilmoitetaan tämä tila. Klikkaa Näytä pyyntö, niin näet muutokset sellaisina, kuin ne olivat pyynnön tekohetkellä.

Pyyntöjen hyväksyminen

Hyväksynnät-sivulta näet kaikki tiettyä säilöä koskevat hyväksyntäpyynnöt. Nämä pyynnöt voivat liittyä työtilojen julkaisemiseen, ulkoisten tililinkkien hyväksymiseen tai Campaign Manager 360:stä haettujen tagien lisäämiseen. Jos Hyväksynnät-välilehdellä on hyväksyntää odottavia pyyntöjä, välilehden vieressä näkyy jompikumpi seuraavista merkeistä:

• Sininen ympyrä tarkoittaa, että välilehdellä on hyväksyntää odottavia pyyntöjä, jotka on joko osoitettu toiselle käyttäjälle tai jotka ovat kenen tahansa tarkistettavissa ja hyväksyttävissä.
  • Punainen ympyrä tarkoittaa, että välilehdellä on juuri sinulle osoitettuja hyväksyntää odottavia pyyntöjä.

Voit tarkistaa ja hyväksyä tai hylätä hyväksymispyyntöjä seuraavasti:

1. Klikkaa Hyväksynnät-välilehteä.
  2. Klikkaa hyväksyttävän kohteen nimeä.
  3. Tarkista pyynnön tiedot.
  4. Valinnainen: Jos haluat osoittaa pyynnön tietylle käyttäjälle, klikkaa Valitse hyväksyjä.
  5. Valinnainen: Jos haluat lisätä pyyntöön kommentteja, klikkaa Lisää kommentti.
  6. Hyväksy pyyntö klikkaamalla Hyväksy tai valitse Lähetä takaisin, jos haluat hylätä pyynnön ja pyytää alkuperäistä lähettäjää tekemään lisää muokkauksia. Jos taas haluat peruuttaa pyynnön, klikkaa Peruuta.
Hyväksynnät-ominaisuuden avulla Tag Manager 360 ‑asiakkaat voivat määrittää organisaatioissaan yhteistyökeskeisiä työnkulkuja ja antaa kolmantena osapuolena toimivien toimistojen tai muiden käyttäjien osallistua tagien määritysprosessiin siten, että prosessi pysyy silti pääasiallisesti ensisijaisten sidosryhmien käsissä. Organisaation standardien noudattamiseksi ja virheiden minimoimiseksi säilön omistajat voivat halutessaan myöntää julkaisuoikeudet pienelle ja kokeneelle käyttäjäjoukolle, joka voi tarkistaa ja hyväksyä julkaisupyyntöjä.