Google Analytics: GA4-konfigurationstagget er nu Google-tagget. GA4-konfigurationstags i en webcontainer migreres automatisk fra og med september. Der er ingen ændringer af din eksisterende måling, og du behøver ikke at foretage dig noget. Få flere oplysninger

Få en forhåndsvisning af containere, og foretag fejlretning

Sørg for, at dine tagkonfigurationer fungerer som forventet.

Du kan bruge forhåndsvisnings- og fejlretningstilstand i Google Tag Manager til at gennemse et website, hvor din containerkode er implementeret, så du får det vist, som hvis den aktuelle containerkladde var implementeret. På den måde kan du teste en containerkonfiguration, inden den udgives. Dit forhåndsvisningswebsite er knyttet til Tag Assistant, så du kan se, hvilke tags der er blevet aktiveret, og i hvilken rækkefølge de er blevet aktiveret.

Aktivér forhåndsvisnings- og fejlretningstilstand

Sådan aktiverer du forhåndsvisning og fejlretningstilstand for det aktuelle arbejdsområde:

1. Klik på Forhåndsvisning øverst til højre i dit arbejdsområde.
  2. Angiv webadressen til dit website.
  3. Nogle websites eller sider kan muligvis ikke åbnes, fordi der føjes en ekstra fejlretningsparameter til webadressen. Du kan fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Medtag fejlretningssignal i webadressen.
  4. Klik på Opret forbindelse. Dit website åbnes i et nyt vindue og vises som Tilknyttet nederst til højre.
    Hvis du har installeret Chrome-udvidelsen Tag Assistant Companion, åbnes dit website på en ny fane og ikke i et nyt vindue.
  5. Klik på fanen Tag Assistant, og klik på Fortsæt for at få adgang til grænsefladen til fejlretning.

Du kan også se en forhåndsvisning af dit website til fejlretning fra siden til aktivering af Tag Assistant.

Sådan får du en forhåndsvisning af en ældre version af en container:

1. Klik på Versioner i navigationen øverst.
  2. Find den version, du vil arbejde med, klik på Flere handlinger Mere og vælg Forhåndsvisning.

Brug forhåndsvisning og fejlretningstilstand

Når forhåndsvisnings- og fejlretningstilstand er aktiveret, åbnes der et nyt vindue for den side, du har angivet. I fejlretningsgrænsefladen kan du se udførlige oplysninger om dine tags, bl.a. hvordan de er blevet aktiveret, og hvilke data der behandles. Fejlretningsgrænsefladen vises kun i den browser, der blev brugt til aktivering af forhåndsvisningen, eller for de brugere, som forhåndsvisningen er blevet delt med. Det kan altså ikke ses af almindelige websitebesøgende.

Brug oplysningerne i fejlretningsgrænsefladen til at finde ud af, om tags og triggers aktiveres korrekt, og hvilke data der overføres til de respektive tjenester. Når du klikker dig vej gennem dit website i forhåndsvisningstilstand, opdaterer fejlretningsgrænsefladen oplysningerne om tagaktivering. Du kan bruge disse oplysninger til at se, om et tag er blevet aktiveret korrekt, og du kan også se årsagen til den aktuelle aktiveringsstatus.

På den øverste navigationslinje kan du se valgmuligheder for adgang til oplysninger om tags, variabler og datalaget, og på navigationsoversigten til venstre vises der en liste over hændelser.

• Tags: Klik på Tags for at se, hvilke tags der er blevet aktiveret, og hvilke tags der ikke er blevet aktiveret. Klik på et tag for at se indstillingerne for det og de tilhørende triggers. Når du vælger en hændelse i kolonnen til venstre, kan du se den aktuelle status for tags for den pågældende hændelse på fanen Tags.
  • Variabler: På fanen Variabler vises der udførlige oplysninger om variabler for den valgte hændelse, bl.a. variabeltypen, typen af returnerede data og den aktuelle værdi. Vælg en hændelse på navigationslinjen til venstre for at se statussen for variabler på det tidspunkt, hvor hændelsen blev aktiveret.

• Datalag: På fanen Datalag kan du se, præcis hvordan meddelelsen så ud, da den blev overført til datalaget for den valgte hændelse. Du kan også se, hvordan datalaget ser ud, efter at meddelelsestransaktionen er fuldført. Vælg en hændelse på navigationslinjen til venstre for at se status for datalaget på det tidspunkt, hvor hændelsen blev aktiveret.
Der er ikke adgang til fejlretningsgrænsefladen for følgende containertyper:
  • Mobilappcontainere ( læs udviklerdokumentationen til iOS og Android for at få flere oplysninger om, hvordan du får en forhåndsvisning af mobilappcontainere og foretager fejlretning.
  • AMP-containere (det er stadig muligt at se en forhåndsvisning af dit website)

Del forhåndsvisning og fejlretningstilstand

Når forhåndsvisnings- og fejlretningstilstand er aktiveret, er den forhåndsviste containerkonfiguration og brugerfladen for Tag Assistant kun synlig i den browser, hvor forhåndsvisningen og fejlretningstilstanden blev aktiveret. Du kan dele denne forhåndsvisning med andre med en specialgenereret webadresse.

Sådan deler du en forhåndsvisning af din arbejdsområdekonfiguration med en kollega:

1. Klik på Flere handlinger Mere øverst i brugerfladen for Tag Assistant og vælg Del.
  2. Angiv målwebsitedomænet og de tags, der skal fejlrettes, i dialogboksen Del fejlretningssession.
  3. Kopiér webadressen for forhåndsvisningen fra det viste felt.
  4. Indsæt den kopierede webadresse for forhåndsvisningen i en elektronisk meddelelse, og send den til en kollega. Med forhåndsvisningen af webadressen kan brugeren oprette forbindelse til dit website i forhåndsvisningstilstand og se brugerfladen for Tag Assistant.

Du kan også dele de aktuelle eller ældre versioner af en container fra dit arbejdsområde:

1. Klik på Versioner i navigationen øverst.
  2. Find den version, du vil dele, og klik på Flere handlinger Mere , og vælg Del forhåndsvisning.
  3. Angiv målwebsitedomæne (f.eks. https://eksempel.dk/) i dialogboksen Del forhåndsvisning.
  4. Kopiér webadressen for forhåndsvisningen fra det viste felt.
  5. Indsæt den kopierede webadresse for forhåndsvisningen i en elektronisk meddelelse, og send den til en kollega. Med forhåndsvisningen af webadressen kan brugeren oprette forbindelse til dit website i forhåndsvisningstilstand og se brugerfladen for Tag Assistant.

Afslut forhåndsvisningen og fejlretningstilstand

Hvis du vil afslutte forhåndsvisningen og stoppe fejlretningen, kan du enten:

• Klik på Fjern tilknytning i det svævende vindue på dit forhåndsviste website.
  • Klik på X øverst til venstre i brugerfladen for Tag Assistant.
  • Klik på Stop fejlretning på siden til aktivering af Tag Assistant.