G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

[UA] Indholdsgruppering i Google Analytics

Brug indholdsgrupper i dine Tag Manager-konfigurationer
Bemærk! I denne artikel kan du læse om Universal Analytics (UA). Fra og med den 1. juli 2023 stopper standard-UA-ejendomme behandlingen af data (1. juli 2024 for UA 360-ejendomme). Hvis du stadig bruger UA, skal du skifte til Google Analytics 4 (GA4).

Du kan bruge Google Analytics-indholdsgrupper til at organisere dine Google Analytics-rapporters indhold på en logisk måde. Eksempel: I stedet for at få vist dataene for dit e-handelswebsite på sidebasis kan du få vist data specifikt for "cykler" og oprette undergrupper for "landevejscykler", "mountainbikes" og "cykeltilbehør". Du kan konfigurere Tag Manager til at sende indholdsgruppedata til Google Analytics.

Indholdsgrupper på øverste niveau defineres i Google Analytics:

1. Opret en indholdsgruppe på øverste niveau Naviger til Administrator og så Se og så Indholdsgruppering i Google Analytics.
  2. Klik på + Ny indholdsgruppering.
  3. Navngiv indholdsgruppen (f.eks. "Landevejscykler"), og klik på Aktivér sporingskode.
  4. Vælg et indeksnummer (1-5). Dette nummer knyttes til det navn, du har angivet. Du skal bruge dette nummer, når du opretter dit tag i Google Tag Manager.
  5. Klik på Udført og Gem.

Derefter skal du gå til Tag Manager og føje indholdsgrupper til dit allerede oprettede Universal Analytics-sidevisningstag.

1. Udvid Indholdsgrupper under Flere indstillinger.
  2. Klik på knappen Tilføj indholdsgruppe for at tilføje en ny række.
  3. Angiv indeksnummeret for den indholdsgruppering på øverste niveau, du registrerede tidligere, i feltet Indeks.
  4. Angiv et undergruppenavn (f.eks. "Mountainbikes" eller en variabels navn) under Indholdsgruppe.

Hvis du angiver en streng i feltet Indholdsgruppe (f.eks. "mountainbikes"), skal du modificere dine triggers, så tagget kun aktiveres på de sider, der hører til indholdsgruppen "mountainbikes". I så fald skal du oprette et sidevisningstag for hver indholdsgruppe.

Hvis du vil måle indholdsgrupper med et enkelt tag, skal du oprette en opslagstabelvariabel og angive denne variabels navn i feltet Indholdsgruppe.

I nedenstående eksempel på en opslagstabelvariabel bruges oplysningerne i webadressen som en hjælp til placering af elementer i indholdsgrupper:

1. Gå til Variabler og så Brugerdefinerede variabler.
  2. Klik på Ny.
  3. Klik på Konfiguration af variabel, og vælg Opslagstabel.
  4. Indstil Inputvariabel til {{url path}}.
  5. Tilføj dine opslagsbetingelser: Klik på + Tilføj række, og indtast input- og outputværdier, f.eks.:
    Input Output
    /road Landevejscykler
    /mtb Mountainbikes
    /helmets Tilbehør
    /gloves Tilbehør
  6. Klik på Opret variabel.

Denne variabel kan nu anvendes på en indholdsgruppe inden for et enkelt Universal Analytics-sidevisningstag, der aktiveres på alle sider. Sådan anvender du denne variabel på dit allerede oprettede Google Analytics-sidevisningstag:

1. Åbn tagget, så det kan redigeres, og gå til Flere indstillinger og så Indholdsgrupper.
  2. Angiv navnet på den opslagstabelvariabel, du oprettede tidligere, i feltet Indholdsgruppe:
Indeks Indholdsgruppe
1 {{Content Group}}

Når containeren er blevet offentliggjort, begynder der at blive vist indholdsgruppedata i dine Google Analytics-rapporter.

Du kan få styre Tag Manager-variabeldata mere præcist ved at samarbejde med en udvikler om at implementere et datalag.