G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Eksport og import av beholdere

Google Tag Manager-beholdere kan eksporteres som JSON. Eksporterte beholdere kan sammenlignes, endres, deles, lagres i et versjonskontrollsystem, og deretter kan du importere dem tilbake til Tag Manager.

Her er noen vanlige bruksområder for denne funksjonen:

• Masseendringer i tagkonfigureringer. Du kan konfigurere et nytt nettsted med identisk struktur og identiske tagkonfigurasjoner som et eksisterende nettsted. Du kan eksportere en beholder fra det eksisterende nettstedet, bruke et tekstredigeringsprogram til å endre elementer som må endres (f.eks. konverterings-ID-er og domenenavn), og deretter importere den reviderte konfigurasjonsfilen til en ny beholder.
  • Lagre konfigureringsdata for nettstedet på et sentralt sted. Lagre alle beholderversjonene dine i et versjonskontrollsystem, og gjennomgå så endringene før du publiserer dem. Det lagres en egen versjonslogg i Tag Manager, men hvis du bruker tekstbaserte verktøy, for eksempel diff og Git, i forbindelse med endringsstyring i arbeidsflyten din, kan du bruke beholderimportering og -eksportering til dette formålet.
  • Kopiér nye eller oppdaterte komponenter mellom flere beholdere. Et sett med tagger, utløsere, variabler og/eller maler kan eksporteres fra én beholder og importeres til en annen. Dette kan brukes for å distribuere et sett med forhåndskonfigurerte komponenter til flere beholdere.

Eksportér beholdere

1. Klikk på Administrator i det øverste navigasjonspanelet.
  2. Klikk på Eksportér beholder i Beholder-delen.
  3. Klikk på Velg en versjon eller et arbeidsområde.
  4. Velg den aktuelle beholderen eller arbeidsområdeversjonen.
  5. Klikk på Last ned.
Merk : Hvis du prøver å utføre en delvis eksport som ekskluderer eventuelle tagger, utløsere eller variabler elementene som er valgt for eksport, er avhengige av, ser du en advarsel. Hvis du velger å fortsette eksporten, fjernes referanser til manglende tagger og utløsere. Variabelreferanser blir bevart.
Du kan også eksportere beholdere fra papirkurven.

Importér beholdere

1. Klikk på Administrator i det øverste navigasjonspanelet.
  2. Klikk på Importér beholder i Beholder-delen.
  3. Klikk på Velg beholderfil, og velg filen du ønsker å importere.
  4. Velg om du ønsker å legge til den importerte filen i et nytt eller eksisterende arbeidsområde.
    • Slik legger du til filen i et nytt arbeidsområde:
      1. Klikk på Ny under Velg arbeidsområde.
      2. Skriv inn en tittel og en beskrivelse for arbeidsområdet ditt.
      3. Klikk på Lagre.
    • Slik legger du til filen i et eksisterende arbeidsområde:
      1. Klikk på Eksisterende under Velg arbeidsområde.
      2. Velg det aktuelle arbeidsområdet.
  5. Velg Overskriv eller Slå sammen.
  6. Hvis du overskriver den eksisterende beholderen, fjernes alle de eksisterende taggene, utløserne og variablene dine, og de erstattes med de fra beholderen du importerer. Det blir opprettet en ny beholderversjon før importeringen.
  7. Ved en sammenslåing må du velge om du ønsker å overskrive eller gi nye navn til konfliktskapende variabler, utløsere og tagger.
    • Overskriv motstridende tagger, utløsere og variabler: Hvis den nye beholderen inneholder en tag, utløser eller variabel som har det samme navnet som et tilsvarende element i den gamle beholderen, men innholdet er forskjellig, overskrives det gamle elementet med informasjonen fra den nye taggen, utløseren eller variabelen. (Hvis innholdet er likt, foreligger det ikke noen konflikt.)
    • Gi nye navn til motstridende tagger, utløsere og variabler: Hvis den nye beholderen inneholder en tag, utløser eller variabel som har det samme navnet som et tilsvarende element i den gamle beholderen, men innholdet er forskjellig, blir det gitt et nytt navn til det nye elementet. (Hvis innholdet er likt, foreligger det ikke noen konflikt.)
  • Klikk på Fortsett. I forhåndsvisningsdialogen kan du se hvor mange tagger, utløsere og variabler som skal bli lagt til, endret eller slettet. Klikk på Se detaljerte endringer for å se en liste over alle elementene som blir påvirket.
  • Klikk på Bekreft når du er fornøyd med de forestående endringene.