G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Variabelen

Voor een computerprogrammeur is een variabele een symbool in code dat kan worden gebruikt om een waarde te vertegenwoordigen die kan veranderen. Een Tag Manager-variabele heeft dezelfde functie. Tag Manager-variabelen worden gebruikt in zowel triggers als tags:

• Variabelen in triggers worden gebruikt om filters te definiëren die aangeven wanneer een bepaalde tag moet worden geactiveerd.
    Voorbeeld: activeer een paginaweergavetrigger wanneer de URL-variabele 'example.com/index.html' is.
  • Variabelen in tags worden gebruikt om dynamische waarden vast te leggen.
    Voorbeeld: Leg de transactiewaarde en de gekochte producten vast in een tag voor het bijhouden van conversies.

Tag Manager biedt een set veelgebruikte, ingebouwde variabelen in elke container. U kunt aanvullende door de gebruiker gedefinieerde variabelen maken die zijn afgestemd op uw specifieke vereisten.