G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Configurar i instal·lar Tag Manager

Install the Google Tag Manager container snippet

Instal·leu Google Tag Manager per configurar i implementar etiquetes, com ara les de Google Ads, Google Analytics i Floodlight, i etiquetes de tercers. A grans trets, els passos que heu de seguir són aquests:

1. Creeu un compte i un contenidor o bé afegiu un contenidor a un compte existent.
  2. Instal·leu el contenidor al vostre lloc web o aplicació mòbil.
    1. En el cas de les pàgines web i AMP: afegiu el fragment de contenidor seguint les instruccions de Tag Manager i traieu les etiquetes que hi hagi.
    2. En el cas de les aplicacions mòbils: utilitzeu l'SDK de Firebase per a Android o iOS.
  3. Afegiu les etiquetes i publiqueu-les.

Un compte de Tag Manager representa el nivell més alt de l'organització. Normalment, només cal un compte per empresa. El compte de Tag Manager conté un o diversos contenidors, i hi ha tipus de contenidors específics que es poden fer servir per a llocs web, pàgines AMP, aplicacions d'Android i aplicacions d'iOS.

Crear un compte i un contenidor

Quan creeu un compte, es crea de manera predeterminada un contenidor.

1. A Tag Manager, feu clic a Comptes i, a continuació, Crea un compte.
  2. Escriviu el nom del compte i, opcionalment, indiqueu si voleu compartir dades de manera anònima amb Google i altres.
  3. Escriviu un nom de contenidor descriptiu i seleccioneu el tipus de contingut: Web, AMP, Android o iOS. Si configureu un contenidor mòbil, seleccioneu si utilitzeu l'SDK de Firebase o bé un SDK heretat.
  4. Feu clic a Crea.
  5. Reviseu les condicions del servei i, si hi esteu d'acord, feu clic a .

Afegir un contenidor nou a un compte existent

1. A Tag Manager, feu clic a Comptes i, a continuació, Més, al costat del nom del compte corresponent.
  2. Seleccioneu Crea un contenidor.
  3. Escriviu un nom de contenidor descriptiu i seleccioneu el tipus de contingut: Web, AMP, Android o iOS. Si configureu un contenidor mòbil, seleccioneu si utilitzeu l'SDK de Firebase o bé un SDK heretat.
  4. Feu clic a Crea.
  5. Reviseu les condicions del servei i, si hi esteu d'acord, feu clic a .

La primera vegada que es carrega un contenidor nou, es mostra el fragment de codi que necessiteu per instal·lar-lo al web o bé un enllaç a la documentació de l'SDK de Tag Manager per a la plataforma per a mòbils que hàgiu triat. Podeu instal·lar els fragments de codi ara o bé fer clic a D'acord per tancar el quadre de diàleg. Sempre podeu configurar primer el contenidor i després instal·lar el fragment de contenidor o l'SDK.

Instal·lar el contenidor

Si no teniu experiència amb el codi, o si no teniu accés al codi del vostre lloc web o aplicació mòbil, pot ser que hàgiu de demanar ajuda a un desenvolupador en aquest pas del procés. Els desenvolupadors poden obtenir més informació a la guia d'inici ràpid per a desenvolupadors de Tag Manager.
  1. A Tag Manager, feu clic a Àrea de treball.
  2. A la part superior de la finestra, cerqueu l'identificador del contenidor, que tindrà el format "GTM-XXXXX".
  3. Feu clic a l'identificador del contenidor per iniciar el quadre d'instal·lació de Tag Manager.
  4. Copieu els fragments de codi i enganxeu-los al lloc web, tal com s'indica al quadre d'instal·lació de Tag Manager, o bé baixeu i instal·leu l'SDK per a mòbils adequat. A continuació trobareu alguns consells per a la instal·lació en pàgines web, pàgines AMP i aplicacions mòbils.
Pàgines web
  • Col·loqueu el fragment de codi <script> al <head> del codi HTML de sortida de la vostra pàgina web, preferiblement tan a prop de l'etiqueta <head> d'obertura com sigui possible, però a sota de qualsevol declaració de dataLayer.
  • Col·loqueu el fragment de codi <noscript> just darrere l'etiqueta <body> de l'HTML de sortida.

Per assegurar-vos que les etiquetes no s'activen dues vegades, traieu del codi les etiquetes integrades que hagin pogut migrar al contenidor de Tag Manager.

Per ajudar a protegir el contenidor d'intents d'espionatge externs, el fragment de pàgina web de Tag Manager utilitza HTTPS de manera predeterminada.

Si teniu motius per implementar els contenidors de Tag Manager de manera que admetin pàgines no segures, al fragment de contenidor canvieu el protocol d'URL font https:// per //. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar els URL relatius al protocol.

Pàgines AMP
  • Col·loqueu la part <script> del fragment de JavaScript just abans de l'etiqueta </head> de tancament.
  • Col·loqueu la part <amp-analytics> just després de l'element <body> d'obertura.

Per obtenir més informació, consulteu la Guia de configuració d'AMP i Tag Manager.

Aplicacions mòbils
Per implementar Tag Manager en aplicacions mòbils, cal utilitzar l'SDK de Firebase. Per obtenir informació sobre com podeu començar a utilitzar aquesta solució amb Android i iOS, consulteu la documentació per a desenvolupadors de Tag Manager.

Utilitzeu el mode de previsualització de Tag Manager i l'extensió Tag Assistant de Chrome per verificar la instal·lació o resoldre'n els possibles problemes.

Afegir, actualitzar i publicar etiquetes

Un cop s'ha instal·lat un contenidor, ja podeu afegir noves etiquetes.

1. Feu clic a Etiquetes al menú de navegació.
    • Per afegir una etiqueta: feu clic a Nova. Seleccioneu el tipus d'etiqueta i especifiqueu els activadors que determinen quan s'ha d'activar.
    • Per editar una etiqueta: feu clic en una etiqueta de la llista i feu els canvis a la pàgina "Edita l'etiqueta". Per exemple, podeu actualitzar els activadors que determinen quan s'ha d'activar l'etiqueta.
    • Per suprimir una etiqueta: feu clic a l'etiqueta de la llista que vulgueu suprimir. A la pàgina "Edició de l'etiqueta", feu clic al menú Més de l'extrem superior dret de la pantalla i trieu Suprimeix.
  2. El mode de previsualització us dona l'oportunitat d'inspeccionar la configuració de Tag Manager al lloc web o a l'aplicació mòbil perquè pugueu assegurar-vos que tot funciona de la manera prevista. Al web, podeu fer servir l'opció de depuració d'errors per veure quines etiquetes s'activen quan navegueu pel lloc web i hi interaccioneu.
    • En qualsevol pàgina web d'una àrea de treball en què hi hagi canvis que encara no s'han publicat, feu clic a Previsualitza. Obteniu més informació.
    • En el cas de les aplicacions mòbils, llegiu la documentació per a desenvolupadors corresponent a Android i a iOS.
  3. Quan estigueu a punt, feu clic a Envia a l'extrem superior dret de la pantalla per publicar els canvis. Empleneu els camps Nom de la versió i Descripció de la versió i, tot seguit, feu clic a Publica.
La majoria d'implementacions de Tag Manager comencen amb la implementació d'una etiqueta de visualització de pàgines de Google Analytics. Obteniu instruccions pas a pas sobre com podeu implementar una etiqueta de Google Analytics.