Overwegingen voordat begint met installeren

Hieronder volgen, om tijd te besparen en verwarring te voorkomen, enkele zaken om over na te denken voordat u aan de implementatie van Google Tag Manager begint.

Accountbeheer

Wanneer u voor het eerst een Tag Manager-account instelt, kunt u een strategie vastleggen wie het account op de lange termijn beheert en hoe moet worden omgegaan met accounteigendom wanneer een lid van uw team van functie verandert.

Kies een strategie die ervoor zorgt dat als iemand uw organisatie verlaat en de inloggegevens worden beëindigd, de organisatie toegang blijft houden tot uw Tag Manager-account. Sommige organisaties delegeren beheerdersrollen aan meerdere gebruikers. Andere organisaties maken een Google-hoofdaccount speciaal voor het Tag Manager-beheer van hun organisatie. Kies het systeem dat het beste bij u past.

Stel één Tag Manager-account per organisatie in. De organisatie waarvoor de tags worden beheerd, moet het Tag Manager-account maken. Als een bureau bijvoorbeeld tags beheert namens uw bedrijf, moet uw bedrijf het Google Tag Manager-account maken en vervolgens het Google-account van het bureau toevoegen als gebruiker.

Bureaus kunnen de bestaande accounts van hun klanten beheren in het gedeelte voor beheerders in Tag Manager. Meerdere gebruikers kunnen hetzelfde Google Tag Manager-account beheren. Elke gebruiker kan verschillende toegangsrechten krijgen van de accountbeheerders. 360-klanten kunnen extra containers toevoegen en beheren door zones te gebruiken.

Meerdere webdomeinen

U kunt het best één container per webdomein instellen. Als de gebruikerservaring en tags op een website echter meerdere domeinen omvatten, kunt u het best één container instellen die wordt gebruikt voor alle betrokken domeinen. Hier volgen enkele aspecten om rekening mee te houden:

• Configuraties kunnen niet gemakkelijk tussen containers worden gedeeld zonder containers te exporteren en te importeren of zonder de API te gebruiken. Als de tags en activeringslogica vergelijkbaar zijn voor verschillende domeinen, is het logischer om één container te gebruiken.
  • Wanneer iemand een container publiceert, worden alle wijzigingen gepubliceerd, ongeacht het domein. Als u wijzigingen in een domein wilt doorvoeren zonder dat dit effect heeft op andere domeinen, moet u voor elk domein een andere container gebruiken.

Meer informatie over cross-domein tracking.

Denk na over welke tags u nodig heeft en waar u ze kunt implementeren

U kunt de implementatie van Tag Manager het best beginnen met een analysestrategie en een implementatieplan voor tags. Identificeer alle tags die u op uw bestaande site of in uw app heeft geïmplementeerd. Bepaal voor nieuwe projecten de typen tags die u nodig heeft.

Bedenk welke informatie u wilt verzamelen en bepaal of er extra tags zijn die u wilt implementeren. Als de gegevens die u wilt verzamelen niet beschikbaar zijn, raadpleegt u de documentatie voor ontwikkelaars voor informatie over hoe extra gegevens aan tags kunnen worden doorgegeven.

Als al uw tags worden geactiveerd terwijl pagina's worden geladen en elke pagina een unieke URL heeft, volstaat een algemene containerimplementatie. Als uw scenario's voor de activering van tags complexer zijn, kunt u desgewenst een verder aangepaste container implementeren. Bij deze aangepaste oplossingen wordt vaak een gegevenslaag geïmplementeerd. Dit is code waarmee Google Tag Manager gegevens van uw site of app kan doorgeven aan uw tags.