G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Ennen asennusta huomioitavia asioita

Voit säästää aikaa ja vaivaa ottamalla huomioon tässä artikkelissa mainitut asiat, ennen kuin aloitat Google Tag Managerin käyttöönoton.

Tilinhallinta

Ensimmäisen Tag Manager ‑tilin määrityksen yhteydessä kannattaa luoda strategia sen käyttöä varten ja päättää, kuka hoitaa tiliä pitkällä aikavälillä ja miten tilin omistajuus määritetään, jos tiimin jäsenten roolit muuttuvat.

Luo strategia, jonka avulla voit varmistaa, että jos joku tiimin jäsenistä lähtee organisaatiostasi ja hänen kirjautumistietonsa poistetaan, organisaatiolla on silti edelleen pääsy Tag Manager ‑tilillesi. Joissain organisaatioissa järjestelmänvalvojan rooli määritetään useille käyttäjille, kun taas toiset organisaatiot luovat erillisen Google-tilin pelkästään Tag Manager ‑tilinsä hoitamista varten. Valitse itsellesi parhaiten soveltuva ratkaisu.

Määritä yksi Tag Manager ‑tili organisaatiota kohti. Google Tag Manager ‑tili tulisi luoda siinä organisaatiossa, jonka tageja hoidetaan. Jos esimerkiksi mainostoimisto hallinnoi tageja yrityksen puolesta, mainostajan tulisi luoda Google Tag Manager ‑tili ja lisätä sitten mainostoimiston Google-tili käyttäjäksi.

Toimistot voivat hallinnoida asiakkaidensa nykyisiä tilejä Tag Managerin Järjestelmänvalvoja-osiossa. Useat käyttäjät voivat hallinnoida samaa Google Tag Manager ‑tiliä, ja kaikilla käyttäjillä voi olla erilaisia tilin järjestelmänvalvojan myöntämiä käyttöoikeuksia. 360-asiakkaat voivat lisätä ja hallinnoida lisäsäilöjä vyöhykkeiden avulla.

Useat verkkotunnukset

Paras käytäntö on määrittää yksi säilö verkkotunnusta kohden. Jos verkkosivuston käyttökokemus tai tagit ulottuvat useampaan kuin yhteen verkkotunnukseen, on parempi määrittää yksi säilö kaikille mukana oleville verkkotunnuksille. Seuraavassa on muutamia näkökohtia:

• Määrityksiä ei voi jakaa helposti säilöjen välillä ilman säilön vienti- ja tuontiominaisuuksia tai sovellusliittymän käyttöä. Jos tagit ja niiden käynnistyslogiikka ovat samanlaisia eri verkkotunnuksissa, käytä vain yhtä säilöä.
  • Kun joku julkaisee säilön, kaikki muutokset otetaan käyttöön verkkotunnuksesta riippumatta. Jos haluat tehdä yhteen verkkotunnukseen muutoksia siten, etteivät muutokset vaikuta muihin verkkotunnuksiin, käytä eri säilöä kullekin verkkotunnukselle.

Lue lisätietoja verkkotunnusten välisestä seurannasta.

Mieti tarkkaan, mitä tageja tarvitset ja missä haluat ottaa niitä käyttöön

Parhaiden toimintatapojen mukaista on, että kukin Tag Manager ‑toteutus perustuu Analytics-strategiaan ja tagien toteutussuunnitelmaan. Tunnista kaikki tagit, jotka olet ottanut käyttöön nykyisellä sivustollasi tai sovelluksessasi. Selvitä uusien projektien osalta, minkälaisia tageja tarvitset.

Mieti, mitä tietoja haluat kerätä, ja päätä, haluatko ottaa käyttöön lisätageja. Jos data, jota haluat kerätä, ei ole käytettävissä, katso kehittäjien ohjeista tietoja siitä, miten voit välittää enemmän dataa tageille.

Jos kaikki tagisi käynnistyvät sivujen latautuessa ja sivut voi tunnistaa niiden URL-osoitteiden perusteella, perussäilön käyttöönotto voi riittää tarpeisiisi. Jos tagiesi käynnistymisperiaatteet ovat tätä monimutkaisempia, sinun kannattaa käyttää yksilöidympiä säilötoteutuksia. Tällaisissa yksilöidyissä ratkaisuissa käytetään usein datakerrosta eli koodia, jonka avulla Tag Manager välittää sivustolta tai sovelluksesta dataa tageille.

Aiheeseen liittyviä resursseja