G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Ennen asennusta huomioitavia asioita

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Tag Managerin uusille käyttäjille. Jos olet vasta aloittamassa, tutustu seuraaviin artikkeleihin:

Pohdi seuraavia asioita, ennen kuin otat Google Tag Managerin käyttöön sivustollasi:

• Ketkä käyttävät Tag Manageria ja kenen pitäisi olla järjestelmänvalvoja?
  • Kuinka monta verkkotunnusta sinulla on ja miten haluat järjestää ne Tag Managerissa?
  • Mitä tageja tarvitset ja miten ne pitäisi ottaa käyttöön?

Käyttäjät ja Google Tag Manager ‑tilit

Kun luot Tag Manager ‑tilin, mieti strategia sille, kuka hoitaa tiliä pitkällä aikavälillä ja miten tilin omistajuus järjestetään, jos tiimin jäsenen rooli muuttuu.

Varmista strategian avulla, että organisaatiolla on edelleen pääsy Tag Manager ‑tilille, jos joku tiimin jäsenistä lähtee organisaatiosta ja hänen kirjautumistietonsa poistetaan. Joissain organisaatioissa järjestelmänvalvojan rooli annetaan useille käyttäjille, kun taas toiset organisaatiot luovat erillisen Google-tilin pelkästään Tag Manager ‑tilinsä hoitamista varten. Valitse omalle organisaatiollesi parhaiten soveltuva ratkaisu.

Mainostoimistojen tilien hoitaminen

Luo yksi Tag Manager ‑tili organisaatiota kohti. Google Tag Manager ‑tili tulisi luoda siinä organisaatiossa, jonka tageja ylläpidetään. Jos esimerkiksi mainostoimisto ylläpitää tageja yrityksen puolesta, yrityksen tulee luoda Tag Manager ‑tili ja lisätä mainostoimiston Google-tili sen käyttäjäksi.

Mainostoimistot voivat ylläpitää asiakkaidensa tilejä Tag Managerin Järjestelmänvalvoja-kohdassa. Useat käyttäjät voivat hoitaa samaa Google Tag Manager ‑tiliä, ja tilin järjestelmänvalvojat ovat voineet myöntää kullekin käyttäjälle erilaiset pääsyoikeudet. Google Tag Manager 360 ‑asiakkaat voivat luoda ja ylläpitää lisäsäilöjä vyöhykkeiden avulla.

Verkkotunnusten ja säilöjen järjestäminen

Paras käytäntö on ottaa käyttöön yksi säilö verkkotunnusta kohden. Jos verkkosivuston käyttökokemus tai tagit ulottuvat useampaan kuin yhteen verkkotunnukseen, kannattaa silloinkin ottaa käyttöön vain yksi säilö. Tässä on joitakin huomioitavia asioita:

• Määrityksiä ei voi jakaa helposti säilöjen kesken ilman säilön vientiä ja tuontia tai APIn käyttöä. Jos tagit ja niiden käynnistyslogiikka ovat samanlaisia eri verkkotunnuksissa, käytä vain yhtä säilöä.
  • Kun joku julkaisee säilön, kaikki muutokset otetaan käyttöön verkkotunnuksesta riippumatta. Jos haluat tehdä yhteen verkkotunnukseen muutoksia siten, etteivät muutokset vaikuta muihin verkkotunnuksiin, käytä eri säilöä kullekin verkkotunnukselle.

Lue lisää eri verkkotunnukset huomioivasta mittauksesta.

Mitä tageja tarvitset ja missä haluat ottaa niitä käyttöön?

Parhaiden käytäntöjen mukaan kukin Tag Manager ‑toteutus perustuu Analytics-strategiaan ja tagitoteutussuunnitelmaan.

Jos kyseessä on uusi verkkosivusto, jolla ei ole tageja, pohdi, millaisia tageja tarvitset. Google Tag Manager tukee jo monia tageja, eikä niitä tarvitse ottaa erikseen käyttöön. Lue lisää tuetuista tageista.

Jos verkkosivustollasi on jo tageja:

• Tarkista, mitä tageja olet ottanut käyttöön sivustollasi tai sovelluksessasi.
  • Luo suunnitelma tagien siirtämiseksi Tag Manageriin. Saatat tarvita tähän apua web-kehittäjältä.
  • Jos et pysty korvaamaan verkkosivustollasi ole tagia tuetulla tagilla, ota käyttöön oma tagi. Saatat tarvita tähän apua web-kehittäjältä.

Jos kaikki tagit käynnistyvät sivujen latautuessa ja kullakin sivulla on yksilöllinen URL-osoite, säilön perustoteutus riittää. Jos tagien käynnistymisperiaatteet ovat monimutkaisempia, sinun kannattaa käyttää yksilöidympää säilötoteutusta. Tällaisissa yksilöidyissä ratkaisuissa käytetään usein datakerrosta eli koodia, jonka avulla Tag Manager välittää sivustolta tai sovelluksesta dataa tageille.

Taggaustarpestasi riippuen palvelinpuolen taggaus voi olla optimaalinen ratkaisu, jolla voit parantaa sivuston tai laitteen tuloksia, datan laatua ja tietoturvaa. Lue lisää asiakaspuolen ja palvelinpuolen taggauksesta.

Google Tag Managerin käyttöönotto