G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Översikt över Taggstyrning

Google Taggstyrning är ett tagghanteringssystem (TMS) som hjälper dig att snabbt och enkelt uppdatera spårningskoder och tillhörande kodfragment, så kallade taggar på webbplatsen eller i mobilappen. När ett litet segment Taggstyrning-kod har lagts till ditt projekt kan du snabbt och säkert konfigurera och distribuera analyser och taggkonfigurationer av påverkansmått från ett webbaserat användargränssnitt.

Google Tag Manager Overview

När Taggstyrning är installerat kan din webbplats eller app kommunicera med Taggstyrning-servrarna. Du kan sedan använda det webbaserade användargränssnittet i Taggstyrning för att ställa in spårning av taggar, upprätta utlösare som kan aktivera din tagg när vissa händelser inträffar och skapa variabler som kan förenkla och automatisera dina taggkonfigurationer.

En samling taggar, utlösare, variabler och relaterade konfigurationer som är installerade på en viss webbplats eller mobilapp kallas behållare. En Taggstyrning-behållare kan ersätta alla andra manuellt kodade taggar på en webbplats eller i en app, inklusive taggar från Google Ads, Google Analytics, Floodlight och tredje part

Lär dig att använda Taggstyrning med Analytics Academy. Lär dig strategier och tekniker för att lättare förstå grunderna i Taggstyrning och maximera fördelen med dina taggimplementeringar med kursen Google Tag Manager Fundamentals.
Migrera till Taggstyrning: När du uppgraderar webbplatsen eller appen till Taggstyrning är det smidigast att migrera alla taggar samtidigt. Detta är dock inget krav. Taggstyrning aktiverar migrerade taggar tillsammans med taggar som administreras utanför Taggstyrning.
Ett konto per organisation: Med ditt Taggstyrning-konto kan du administrera taggarna för en eller flera webbplatser eller mobilappar. Du kan visserligen skapa flera Taggstyrning-konton med ett enda Google-konto, men vanligtvis behöver du bara ett Taggstyrning-konto per företag eller organisation. Läs mer.