G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Overzicht van Tag Manager

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig trackingcodes en gerelateerde codefragmenten, die gezamenlijk tags worden genoemd, op uw website of in uw mobiele apps kunt updaten. Zodra een klein stukje Tag Manager-code aan uw project is toegevoegd, kunt u veilig en eenvoudig tagconfiguraties voor analyse en meting implementeren vanuit een web-gebruikersinterface.

Google Tag Manager Overview

Wanneer Tag Manager is geïnstalleerd, kan uw website of app communiceren met de servers van Tag Manager. Vervolgens kunt u met de web-gebruikersinterface van Tag Manager trackingtags instellen, bepalen welke triggers uw tag activeren wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden en variabelen maken waarmee u uw tagconfiguraties kunt vereenvoudigen en automatiseren.

Een verzameling tags, triggers, variabelen en gerelateerde configuraties die op een bepaalde website of in een bepaalde mobiele app zijn geïnstalleerd, wordt een container genoemd. Een Tag Manager-container vervangt alle andere handmatig gecodeerde tags op een site of in een app, waaronder tags van Google Ads, Google Analytics, Floodlight en tags van derden

Leer Tag Manager te gebruiken met Analytics Academy: In de cursus Basisbeginselen van Google Tag Manager komen strategieën en technieken aan bod om de basisbeginselen van Tag Manager te leren en het effect van uw tagimplementaties te maximaliseren.
Migreer naar Tag Manager: Wanneer u uw site of app upgradet naar Tag Manager, kunt u het best al uw tags in één keer migreren. Dit is echter niet verplicht. Tag Manager activeert gemigreerde tags in combinatie met tags die niet worden beheerd via Tag Manager.
Eén account per organisatie: Via uw Tag Manager-account kunt u de tags beheren voor een of meer websites of mobiele apps. Hoewel u meerdere Tag Manager-accounts kunt instellen vanuit één Google-account, heeft u gewoonlijk maar één Google Tag Manager-account per bedrijf of organisatie nodig. Meer informatie.