G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

[UA] Activiteit meten voor verschillende domeinen

Opmerking: Dit artikel gaat over Universal Analytics (UA). Vanaf 1 juli 2023 verwerken standaard UA-property's geen gegevens meer (vanaf 1 juli 2024 voor UA 360-property's). Als u UA nog steeds gebruikt, moet u overschakelen naar Google Analytics 4 (GA4).

Als de stroom van de gebruikerservaring van uw website zich van het ene naar het andere domein verplaatst (bijvoorbeeld van example-producten.com en example-afrekenen.com), moet u uw Universal Analytics-tags instellen om die bezoeken als één bezoek te meten. Zonder deze functionaliteit beschouwt Google Analytics de gebruiker als twee afzonderlijke bezoekers, waardoor het aantal gebruikers dat in uw rapporten wordt weergegeven te hoog uitvalt. Dit gebeurt zelfs als beide domeinen dezelfde Tag Manager-container en hetzelfde Analytics-account gebruiken.

Een Universal Analytics-tag configureren in Tag Manager om gebruikersinteractie over meerdere domeinen te meten:

1. Open in Tag Manager uw variabele voor Google Analytics-instellingen of Universal Analytics-tag om die te bewerken.
    • Als u met de variabele voor Google Analytics-instellingen wilt werken, klikt u op Variabelen en vervolgens op de juiste variabele in de lijst.
    • Voor de Universal Analytics-tag klikt u op Tags en selecteert u vervolgens de juiste tag in de lijst.
  2. Ga naar Meer instellingen > Cross-domein tracking.
    Opmerking: De methode om wijzigingen aan te brengen in de variabele Instellingen van Google Analytics verdient de voorkeur, wijzigingen kunnen zo over meerdere tags worden gedeeld. Klik in Universal Analytics-tags op Overschrijven van instellingen in deze tag inschakelen om de optie Meer instellingen weer te geven.
  3. Voer in het veld Domeinen automatisch koppelen een door komma's gescheiden lijst met domeinen in.
  4. Als u inkomende links van andere domeinen wilt ontvangen, gaat u naar Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld en voegt u een veld toe met de veldnaam allowLinker en de waarde true.
  5. Sla uw wijzigingen op en publiceer de container.