De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Containerefficiëntie

Houd het aantal taginstellingen in elke container beperkt, zodat uw Tag Manager-installatie optimaal kan presteren. Voor containers met grote aantallen tags, triggers en/of gedefinieerde variabelen, of met omvangrijke aangepaste HTML-tags, kan op de pagina Versies in Tag Manager de indicator Formaat worden weergegeven. Als de waarde van de indicator Formaat hoger is dan 70%, moet u stappen ondernemen om uw containerconfiguratie te optimaliseren.

Uw container opschonen

Combineer meerdere tags met een sterk gelijkende instelling tot een één tag waarin variabelen worden gebruikt, zodat bepaalde velden dynamisch kunnen worden ingesteld. Voorbeeld: 10 vergelijkbare tags, elk ingesteld met een trigger die aangeeft dat elke tag op 10 afzonderlijke pagina's moet worden geactiveerd, kunnen tot 1 tag/triggercombinatie worden gecombineerd waarin de waarden van de relevante velden worden ingesteld met een lookup-tabelvariabele.

Verwijder onnodige tags en variabelen. Als een tag, trigger of variabele nooit wordt gebruikt, neemt deze onnodig ruimte in uw container in beslag.

Het is een goed idee om tags te consolideren met lookup-tabelvariabelen. Maar een te lange lookup-tabel kan ook tot slechtere prestaties leiden. In de meeste gevallen kunt u de lengte van lookup-tabelvariabelen beperken met een RegEx-tabelvariabele.

Splits grote containers die meerdere sites (of delen van zeer grote sites) omspannen, op in kleinere containers. 360-klanten kunnen meerdere containers voorwaardelijk laden met behulp van zones.

Slim gebruikmaken van aangepaste code

Minimaliseer of elimineer het gebruik van aangepaste HTML-tags en aangepaste JavaScript-variabelen. In de meeste gevallen is een ondersteunde tagtemplate efficiënter. Gebruik indien mogelijk ingebouwde tagtemplates, triggers en variabelen in plaats van aangepaste code.

Als u niet om het gebruik van aangepaste HTML-tags en/of JavaScript-variabelen heen kunt, zoek dan naar mogelijkheden om de efficiëntie van de code te verbeteren.

Vermijd het gebruik van statische JavaScript-code in Google Tag Manager. Statisch JavaScript werkt efficiënter vanuit een extern bestand. Het kan dan vanuit een server in een CDN worden opgeslagen in het cachegeheugen van de webbrowser.

Taggen vanaf de server implementeren

Als u een groot aantal tags op uw website moet beheren, kunt u sommige tags eventueel naar een tagserver verplaatsen.

Taggen vanaf de server biedt de volgende voordelen:

• Pagina's worden sneller, omdat er aanzienlijk minder code van derden in de browser van de gebruiker wordt geladen.
  • Content Security Policy kan meer worden beperkt, omdat de browser niet meer rechtstreeks met leveranciersdomeinen hoeft te communiceren.
  • De privacy wordt beter omdat persoonsgegevens zoals het IP-adres van de gebruiker kunnen worden verwijderd uit de gegevens die naar de leverancier worden gestuurd.
  • Cookies kunnen veiliger en duurzamer worden gemaakt, omdat ze worden ingesteld op uw eigen domein en niet worden ingesteld door JavaScript op de pagina.

Als u de taggen vanaf de server wilt uitproberen, kunt u de kosteloze cursus volgen: Basisprincipes van taggen vanaf de server.