G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Google Ads-conversies

Tag Manager gebruiken om conversietags voor Google Ads te implementeren

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Met Google Ads-conversietags kunt u rapporten maken die u laten zien wat er is gebeurd nadat klanten op uw advertenties hebben geklikt. U kunt kijken of ze een product hebben gekocht, zich hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief, uw bedrijf hebben gebeld of uw app hebben gedownload. Als een klant een actie voltooit die u heeft gedefinieerd als waardevol voor uw bedrijf, wordt dit een conversie genoemd.

Voordat u aan de slag gaat met deze tag, raden we u aan in het Helpcentrum van Google Ads meer te lezen over de werking van deze functie.

Als u 'Conversies bijhouden' van Google Ads wilt instellen, moet u de vereiste Conversie-ID en het Conversielabel voor Google Ads invoeren. Daarnaast kunt een optionele Conversiewaarde, Transactie-ID en/of Valutacode invoeren.

Als u dubbele conversies in uw rapporten wilt voorkomen, voegt u vanuit uw app of website een Transactie-ID toe als waarde voor een gegevenslaagvariabele in Tag Manager.
  1. Maak een nieuwe Google Ads-tag in Tag Manager. Selecteer Nieuwe tag en dan Tagconfiguratie en dan Conversies bijhouden van Google Ads op het startscherm.
  2. Log in op uw Google Ads-account om de waarden te verzamelen waarmee u de tagconfiguratie kunt voltooien:
    1. Klik in uw Google Ads-account op het menu Tools en instellingen (Google Ads | Moersleutel [icoon]).
    2. Selecteer Meting: Conversies om de tabel Conversieacties te openen.
    3. Selecteer de naam van de conversie die u wilt gebruiken in de kolom Conversieactie.
    4. Vouw het tabblad Tag instellen uit om de tagdetails te bekijken.
    5. Selecteer de kaart Google Tag Manager gebruiken.
    6. Kopieer de Conversie-ID en het Conversielabel.
  3. Voeg in Tag Manager de vereiste waarden voor Conversie-ID en Conversielabel toe aan de betreffende velden. U kunt desgewenst een Conversiewaarde, Transactie-ID* en Valutacode toevoegen. Zorg ervoor dat u waar van toepassing Tag Manager-variabelen gebruikt voor deze veldwaarden. (In de meeste gevallen wordt bijvoorbeeld een variabele gebruikt voor Transactie-ID.)
    * Opmerking: Als u met een Transactie-ID wilt werken, moet u uw app of website instellen om een Transactie-ID te genereren, die waarde aan de gegevenslaag toevoegen en een Tag Manager-variabele maken om de waarde van de Transactie-ID op te halen.
  4. Kies een of meer triggers in het gedeelte Triggers om aan te geven wanneer de tag moet worden geactiveerd.
  5. Klik op Opslaan om de installatie van uw tag te voltooien.
  6. Belangrijk: Voor optimale compatibiliteit van de webbrowser moet u ervoor zorgen dat er een Conversion Linker is ingeschakeld.

7. Bekijk een voorbeeld van uw wijzigingen en publiceer als u klaar bent.
Als u de volledige stroom aan klanten via uw site wilt vastleggen en conversies van bronnen buiten Google Ads wilt opnemen in uw conversierapporten, gebruikt u Tag Manager om Google Analytics op uw gehele site te implementeren. Vervolgens importeert u uw Analytics-doelen en -transacties in Google Ads.