G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Voorbeeld van containers bekijken en fouten opsporen

Ga na of uw tagconfiguraties werken zoals verwacht.

Via de voorbeeld- en foutopsporingsstand van Google Tag Manager kunt u op een site browsen waarop uw huidige containerconcept ter illustratie als containercode is geïmplementeerd. Zo kunt u een containerconfiguratie testen voordat deze wordt gepubliceerd. Uw voorbeeldsite is gekoppeld aan Tag Assistant, zodat u kunt controleren welke tags in welke volgorde worden geactiveerd.

De voorbeeld- en foutopsporingsstand aanzetten

Zo kunt u de voorbeeld- en foutopsporingsstand aanzetten voor de huidige werkruimte:

1. Klik rechtsboven in de werkruimte op Voorbeeld.
  2. Geef de URL van uw site op.
  3. Sommige sites of pagina's werken mogelijk niet correct door een extra foutopsporingsparameter die aan de URL is toegevoegd. Als dit het geval is, vinkt u het selectievakje Foutopsporingssignaal opnemen in de URL uit.
  4. Klik op Koppelen. Uw site wordt in een nieuw venster geopend en rechtsonder wordt de melding Gekoppeld weergegeven.
    Als u de Chrome-extensie Tag Assistant Companion heeft geïnstalleerd, wordt uw website geopend op een nieuw tabblad in plaats van in een nieuw venster.
  5. Ga terug naar het tabblad met Tag Assistant en klik op Doorgaan om de foutopsporingsinterface te openen.

U kunt ook via de activeringspagina van Tag Assistant een voorbeeld van uw site bekijken om fouten op te sporen.

Zo kunt u een voorbeeld bekijken van een oudere versie van een container:

1. Klik in het navigatiemenu bovenaan uw werkruimte op Versies.
  2. Zoek de versie waarmee u wilt werken, klik op Meer acties Meer en selecteer Voorbeeld.

De voorbeeld- en foutopsporingsstand gebruiken

Zodra de voorbeeld- en foutopsporingsstand aanstaat, wordt er een nieuw venster geopend voor de pagina die u heeft opgegeven. De foutopsporingsinterface bevat gedetailleerde informatie over uw tags, inclusief de manier waarop tags zijn geactiveerd en welke gegevens worden verwerkt. De foutopsporingsinterface wordt alleen weergegeven in de browser waarmee de voorbeeldstand is aangezet (of voor gebruikers met wie u het voorbeeld heeft gedeeld) en is niet zichtbaar voor gewone websitebezoekers.

Gebruik de informatie in de foutopsporingsinterface om erachter te komen of tags en triggers correct worden geactiveerd en welke gegevens ze aan hun respectieve services doorgeven. Terwijl u door uw website klikt, wordt de foutopsporingsinterface geüpdatet met informatie over de manier waarop uw tags worden geactiveerd. U kunt deze informatie gebruiken om te zien of een tag wel of niet is geactiveerd en waardoor de activeringsstatus wel of niet is geactiveerd.

De bovenste navigatiebalk biedt opties voor toegang tot informatie over tags, variabelen en de gegevenslaag, en de linkernavigatiebalk Overzicht geeft een lijst van gebeurtenissen weer.

• Tags: Klik op Tags om te zien welke tags wel en welke tags niet zijn geactiveerd. Klik op een tag om de eigenschappen van de tag en de bijbehorende triggers te bekijken. Wanneer een gebeurtenis in de linkerkolom wordt geselecteerd, geeft het tabblad Tags de status van de tags voor die gebeurtenis weer.
  • Variabelen: Op het tabblad Variabelen wordt gedetailleerde informatie weergegeven over variabelen in de geselecteerde gebeurtenis, waaronder het type variabele, het type geretourneerde gegevens en de herleide waarde. Selecteer een gebeurtenis in de linkernavigatiemenu om de status van variabelen te bekijken op het moment dat de gebeurtenis werd geactiveerd.

• Gegevenslaag: Op het tabblad Gegevenslaag wordt het exacte berichtobject weergegeven zoals dat naar de geselecteerde gebeurtenis is gepusht, en hoe de gegevenslaag eruitziet nadat de berichttransactie is voltooid. Selecteer een gebeurtenis in het linkernavigatiemenu om de status van de gegevenslaag te bekijken op het moment dat de gebeurtenis werd geactiveerd.
De foutopsporingsinterface is niet beschikbaar voor de volgende containertypen:
  • Containers voor mobiele apps (lees de ontwikkelaarsdocumentatie voor iOS en Android voor meer informatie over voorbeelden en foutopsporing voor containers voor mobiele apps)
  • AMP-containers (u kunt wel een voorbeeld van uw site bekijken)

De voorbeeld en foutopsporingsstand delen

Wanneer de voorbeeld- en foutopsporingsstand aanstaat, zijn de configuratie van de voorbeeldcontainer en de foutopsporingsinterface van Tag Assistant alleen zichtbaar vanuit dezelfde browser van waaruit u de voorbeeld- en foutopsporingsstand heeft gestart. U kunt dit voorbeeld met anderen delen via een specifieke URL.

Zo kunt u een voorbeeld van uw werkruimteconfiguratie met een collega delen:

1. Klik bovenaan de foutopsporingsinterface van Tag Assistant op Meer acties Meer en selecteer Delen.
  2. Geef in het dialoogvenster Foutopsporingssessie delen uw beoogde websitedomein op samen met de tags waarvoor u fouten wilt opsporen.
  3. Kopieer de resulterende voorbeeld-URL uit het aangegeven vak.
  4. Plak de gekopieerde voorbeeld-URL in een elektronisch bericht en stuur het bericht naar een collega. Met de voorbeeld-URL kan de gebruiker uw voorbeeldsite openen en de foutopsporingsinterface van Tag Assistant bekijken.

U kunt vanuit uw werkruimte ook de huidige of oudere versies van een container delen:

1. Klik in het navigatiemenu bovenaan uw werkruimte op Versies.
  2. Zoek de versie die u wilt delen, klik op Meer acties Meer en selecteer Voorbeeld delen.
  3. Geef in het dialoogvenster 'Voorbeeld delen' uw beoogde websitedomein op (bijv. https://example.com/).
  4. Kopieer de resulterende voorbeeld-URL uit het aangegeven vak.
  5. Plak de gekopieerde voorbeeld-URL in een elektronisch bericht en stuur het bericht naar een collega. Met de voorbeeld-URL kan de gebruiker uw voorbeeldsite openen en de foutopsporingsinterface van Tag Assistant bekijken.

De voorbeeld- en foutopsporingsstand sluiten

U kunt op verschillende manieren de voorbeeldstand sluiten en foutopsporing beëindigen:

• Klik in het zwevende venster op uw voorbeeldsite op Verbinding verbreken.
  • Klik linksboven in de foutopsporingsinterface van Tag Assistant op de X.
  • Klik op de activeringspagina van Tag Assistant op Foutopsporing stoppen.